På denne cykeltur kommer du bagom Bangkoks facade på to hjul. Turen jeg var på, var bygget op på den måde, at vi mødtes med guiden om formiddagen, som kort fortalte om den rute, vi skulle ud på. Han påstod, at det var en ny rute hver dag!

Han fortalte også at holdene varierer fra 5-20 personer, og ifølge guiden lykkes det hver gang at komme fuldtalligt tilbage. Guiden havde to lokale hjælpere med, hvilket var betryggende, da man kører igennem meget befærdede veje i starten af turen.

Khlong Toey marked
Fra Tara Hotel cyklede vi væk fra de store trafikerede veje og ind igennem det livlige Khlong Toey marked. Her er der året rundt et farverigt marked af thailandske og kinesiske varer, og man vil blandt andet se imponerende pyramider af friske ananas og kyllinger i bambusbure.

Når man sammen med cyklerne har krydset floden i langbåd, kommer man over til ”det gamle Bangkok”, hvor man cykler rundt på de smalle cementstier, der er bygget på pæle i klongerne (kanalerne), og som udgør et omfattende stisystem. Her gjaldt det om at holde tungen lige i munden, da stierne er smalle med 90 graders sving og hævet 1-3 meter over jorden.

Her føltes det pulserende og travle Bangkok langt væk - erstattet af frugtplantager og huse på pæle. Man møder de lokale på en anden måde, end man er vant til i Bangkok.

Halvvejs igennem turen ankom vi til en lokal købmand, hvor vi holdte et hvil og fik forfriskelser inden turen gik videre med masser af oplevelser.

Man slutter på Tara hotel, hvor man fortærer alle oplevelserne. Det er først her, at det går op for en, at man de sidste 4 timer har cyklet ca. 30 km. Og set steder man ikke havde drømt at opleve som rejsende i Thailand.
Til top