KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Thyra Bejer Petersen

Tidspunkt for rejse

Oktober 2023
Pura Vida!! Jeg er netop vendt hjem fra et land, som er kendt for vild natur, et fantastisk dyreliv og crazy adventure. Jeg har brugt de sidste 10 dage på at rejse fra San Jose i Costa Rica op gennem bjergene og helt ud til vestkysten ved Stillehavet. Ikke at jeg kan vælge, men jeg vil give jer et lille indblik i mine top 3 absolutte yndlingssteder i Costa Rica.

Monteverde
Som alle andre dage er jeg stået ekstremt tidligt op. Regnsæsonen er ikke for sjovt i Costa Rica - jeg har stort set hele landet for mig selv, men regnen kommer med fuld hammer om eftermiddagen i disse dage. I dag har været en af de bedste dage i Costa Rica – jeg er vild med Monteverde, som er så lille bitte og megahyggelig med rigtig god kaffe. Et must i tågeskoven er zipline og hængebroerne, hvilket min dag bestod af. Hængebroerne er dog ikke ”bare” hængebroer. Det er en smuk gåtur gennem den tætte jungle, og jeg har ikke engang taget de første 10 skridt, før guiden stivner og herefter arbejder meget hurtigt med sit teleskop og bum – jeg ser mit første dovendyr. Udover den flotte udsigt da jeg går over hængebroerne, bliver jeg også mødt af en tarantel, hvilket er meget atypisk at se i dagslys samt smukke fugle og fantastiske planter. Tågeskoven har vundet mit hjerte.

Dagen er dog ikke slut endnu, og jeg skal overvinde min højdeskræk en gang til… Denne gang er det zipline. Vi starter i det små med et par baner på 50, 100 meter, og herefter springer vi til en 600 meters lang bane. Her finder jeg ud af, at jeg absolut ikke har tid til at se den lange vej ned, da mit fokus bliver fanget af de mange trætoppe, jeg svæver hen over. Jeg bliver dog lidt nervøs igen, da næste skridt er en bane på 1.590 meter – dog kommer regnsæsonen mig til gode her, da lyn, torden og tung regn gør, at turen bliver aflyst. Jeg sidder tilbage med en lille bitte følelse af, at jeg bliver nødt til at tage tilbage og prøve den lange bane, da jeg faktisk synes, at det var en af de bedste oplevelser i Costa Rica.

La Fortuna
Jeg selv er ikke så ekstrem, og derfor har jeg valgt, at dagen i dag skal bestå af en lille riverrafting i niveau 3-4 samt et besøg til en af de mange varme kilder i området senere, så mine muskler kan få lidt wellness. Jeg ved ikke, hvad der går af mig; min skræk for at få vand i næsen, og generelt i mit hoved, skal overvindes – men Costa Rica gør et eller andet ved mig. Der er fuld fart på! Vi er afsted i 2 timer, hvor vi bliver kastet op og ned i vores lille gummibåd og har ikke et eneste sekund, hvor alle i båden ikke laver andet end at smile og følge guidens instruktioner. En gang i mellem får jeg tid til at se mig omkring og wauw, hvor er det smukt. Der er tid til en lille frugtpause, inden turen fortsætter. Jeg var mere end klar til at komme tilbage til La Fortuna og gøre klar til hot springs! Regnen kommer som planlagt her til aften, og det gør det endnu mere perfekt at besøge de varme kilder. Mine muskler er klar til næste stop med mere adventure.

Santa Teresa
Endelig ankommet til kysten. Det betyder dejlige temperaturer og en høj luftighed, der kun giver en lyst til at slappe af. Jeg troede selv, at jeg var klar på surfing, men jeg må indrømme, at jeg har fået den portion af adventure, jeg kan holde til. Jeg nyder dog at se på de andre, der prøver kræfter med de fine bølger, det dejlige varme vand og balancen på surfboardet. Dagen bliver brugt på gåture på standen, at drikke kolde smoothies og se folk surfe – dagen sluttes af med en omgang sunset yoga med den smukkeste udsigt over Stillehavet med den mest lyserøde/orange himmel, jeg længe har set. Eller, dagen slutter faktisk med en rigtig dejlig kold tropisk drink på standen. Et perfekt sted at slutte rejsen.

Har du også lyst til at opleve Costa Rica? Se alle vores rejseforslag til Costa Rica her.

Du kan også læse om Jonas' bedste oplevelser samt gode tips til Costa Rica her.
Costa Rica dovendyr
Til top