Vil du også gerne rejse i efterårsferien, men har svært ved at vælge, hvor du skal rejse hen, så har vi samlet 10 anbefalinger til spændende rejsemål, der er perfekte til en (forlænget) efterårsferie.

Hvor går din drømmerejse hen i efteråret?

  • Nepal
  • Mexico
  • Japan
  • USA
  • Mauritius
  • Tanzania
  • Sydkorea
  • Jordan
  • Australien
  • Costa Rica

Nepal
I efteråret kan du opleve Dashain – den største nepalesiske hindu-festival. Festivalen afholdes i Nepals hovedstad, Kathmandu, og afholdes typisk i oktober. Festivalen er en tid, hvor hinduer samles med familier, udveksler gaver og udfører tilbedelsesritualer. Udover at du kan være en del af denne religiøse festival, er efteråret også et oplagt tidspunkt at besøge Nepal, hvis du drømmer om at trekke i landets storslåede natur. Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Det er altså på denne tid af året, du kan forvente de bedste udsigter til de himmelstræbende Himalaya-bjerge.

Find inspiration i vores rejseforslag til Nepal her.

Mexico
Día de los Muertos (de dødes dag) afholdes den 2. november 2024. Her har du muligheden for at opleve en helt særlig højtid, hvor livet og døden fejres, og hvor sorgen over at have mistet udskiftes med en fejring. Du vil opleve gaderne, der fyldes af skellet-malede mexicanere – et helt særligt syn. Fra november slutter regnsæsonen i Mexico, og det kan derfor anbefales at rejse til Mexico i den sene periode af efteråret. Mexico byder på noget for enhver smag: Svajende palmer på de lange sandstrande, bevoksede grønne ruiner, buldrende storbyer, spændende kultur og meget meget mere. Tyrehaj-sæsonen starter i november i Playa del Carmen Mexico, så hvis du drømmer om at dykke med tyrehajer, så har du her muligheden.

Find inspiration i vores rejseforslag til Mexico her.

Japan
Efteråret er et oplagt tidspunkt at rejse til Japan. I efteråret kan du opleve de smukke løvfaldsfarver (også kaldet koyo), som står i smuk kontrast til landets farverige templer. Særligt de mange tempelhaver i Kyoto er et besøg værd i efteråret. I Japan er det nemt at rejse på tværs af landet med tog, og med et Japan Rail Pass kan du uden problemer rejse fra by til by, så du får oplevet mest muligt på din påskerejse. Den gode infrastruktur gør også Japan til en oplagt destination for solorejsende.

Hvert år sender vi mange kunder afsted til Japan i efteråret, hvorfor vi også har sammensat en budgetvenlig oplevelsesrejse hertil, som kan bookes direkte på vores hjemmeside. Læs mere om rejsen og book den her.

Find inspiration i vores rejseforslag til Japan her.

USA
Drømmer du om det ultimative roadtrip, storbyliv og smukke nationalparker? Så er USA din drømmedestinationen til efteråret. Store dele af USA egner sig nemlig særdeles godt til et efterårseventyr på fire hjul. Rejser du i efterårsmånederne vil du også opleve færre turister sammenlignet med sommermånederne, som er højsæson for rejser til USA. USA er mulighedernes land - og der er da også uendelige muligheder for unikke oplevelser her. USA's utallige nationalparker byder på enestående natur- og dyreoplevelser. Er du til storbyliv, behøver vi næppe at fortælle, at USA har nogle af verdens mest ikoniske storbyer. Et roadtrip giver følelsen af frihed og er, synes vi, den perfekte måde at opleve landet på.

Find inspiration i vores rejseforslag til USA her.

Mauritius
Drømmer du om at holde efterårsferie på en sand paradis-ø? Så er Mauritius destinationen for dig! Tidsforskellen mellem Danmark og Mauritius er kun to timer, hvilket gør destinationen oplagt til en kortere rejse; f.eks. over efterårsferien. Trænger du til en velfortjent pause, kan du nyde de smukke hvide strande og tage en snorkeltur i havet. Er du til lidt mere action, er Mauritius også destinationen for dig. Her kan du både prøve kræfter med vandring, trekking og adventure. Du kan passende kombinere din rejse med øen Réunion, hvor der er rigtige gode vandremuligheder.

Mauritius er en populær destination blandt vores kunder - også i efteråret, derfor har vi sammensat en budgetvenlig oplevelsesrejse hertil, som kan bookes direkte på vores hjemmeside. Læs mere om rejsen og book den her.

Find inspiration i vores rejseforslag til Mauritius her.

Tanzania
Tanzania er lig med safari, og i Tanzania kan du opleve safari i absolut verdensklasse i bl.a. Serengeti og Ngorongoro-nationalparkerne. Kombinér safarirejsen med afslapning på eksotiske Zanzibar og få det bedste af begge verdener. Øen Zanzibar ligger ud for Tanzanias kyst og byder på krystalklart vand med kridhvide sandstrande. Dyk i Det Indiske Ocean, og svøm med farverige fisk under havoverfladen. Er du til adventure, kan du på fastlandet trekke til toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Læs om vores aktive rejse med dansk rejseleder her: Trek til toppen af Kilimanjaro.

Vi har sammensat en spændende budgetvenlig oplevelsesrejse til Tanzania og Zanzibar med afrejse i efteråret. Læs mere om rejsen og book her.

Find inspiration i vores rejseforslag til Tanzania her.

Sydkorea
Har du rejst i Japan, og synes du, det var fedt? Så er Sydkorea helt sikkert også en destinationen for dig! I Sydkorea kan du i den grad opleve kontraster. I det ene øjeblik føler man sig sat tilbage i tiden, mens man bevæger sig rundt i gamle gyder og stræder, og i det næste øjeblik føler man sig hensat til fremtiden med de nyeste højteknologiske gadgets og neonbeklædte skyskrabere. Sydkorea byder også på smukke nationalparker og bounty-øer. En særlig kulturel oplevelse kan du få, hvis du overnatter på et hanok eller minbak. Efteråret i Sydkorea er særligt smukt, da tempelhaver, parker og naturen er prydet af de smukke efterårsfarver.

Find inspiration i vores rejseforslag til Sydkorea her.

Jordan
Oplev et af verdens syv vidundere, Petra, og tag på et trek gennem Jordans smukke ørkenlandskaber. Besøger du Jordan i efterårsmånederne kan du forvente behagelige temperaturer, der gør rejsetidspunktet oplagt til et trek gennem ørkenen. Drømmer du om at opleve Jordans ørken og se det imponerende arkæologiske område Petra? Så kan du tage med Jysk Rejsebureau på en aktiv rejse med dansk rejseleder. Undervejs overnatter du i telt og beduinlejre midt ude i ørkenen under den smukkeste stjernehimmel. Trekket byder på varierende ørkenlandskaber og er derfor et spændende trek. Læs mere og book din rejse her .

Læs også vores blogpost: Trekking til Petra gennem Jordans ørken.

Australien
Hos Jysk Rejsebureau ser vi hvert år, at Australien hitter til efterårsrejser, og vi forstår godt hvorfor. Hvis du vil opleve Australien udenfor turistsæsonerne, er efteråret det perfekte tidspunkt at rejse dertil. Australien går i efterårsmånederne mod mere stabilt vejr, men det enorme kontinent breder sig over mange klimazoner, og det er derfor en god ide at snakke med en rejsekonsulent, inden du planlægger din rejse. Der er stor variation i, hvad du kan opleve i Australien, alt efter hvor i landet du befinder dig. Australien er en buffet af smuk og anderledes natur, spændende dyreliv og med rig mulighed for et uforglemmeligt roadtrip.

Find inspiration i vores rejseforslag til Australien her.

Costa Rica
Efteråret er lig med regntid i Costa Rica, men det betyder ikke, at man ikke kan rejse i landet, faktisk er det i efteråret, du kan få nogle af de største dyreoplevelser. Efteråret er nemlig sæson for et rigtig dyreliv og du kan bl.a. opleve havskildpadder, som lægger æg i Tortuguero National Park ved den caribiske kyst og de mægtige pukkelhvaler, der huserer ved Stillehavskysten omkring Uvita. Costa Rica er landet for aktive eventyrere, dyre-elskere, kaffe-entusiaster og naturfreaks. Landet har meget at byde på, og du vil ikke komme til at kede dig på en rejse til Costa Rica.

Find inspiration i vores rejseforslag til Costa Rica her.

Rigtigt god efterårsrejse!
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til fantastiske Japan
Til top