KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Mette

Kort om dig: Hvem er du?
Jeg hedder Mette og studerer til folkeskolelærer i Aarhus, hvor jeg også er bosat. Her efter min dejlige, lange sommerferie tager jeg hul på sidste år af uddannelsen. Måske skal jeg være folkeskolelærer, måske efterskolelærer og måske noget helt tredje, der kan involvere dét at rejse. Det håber jeg på, at tiden vil vise mig.

En af mine store interesser er selvfølgelig at rejse - surprise! Men derudover bruger jeg tid på venner og veninder, kæreste og familie, madlavning (selvfølgelig også sommetider retter fra forskellige rejsedestinationer) og så går jeg i fitness. Desuden arbejder jeg som lærervikar på en skole i Aarhus, for pengene kommer jo desværre ikke af sig selv.
Så ja… Mit liv - udover min vilde rejselyst - er vist meget nær mange andre unges.

Hvilke lande har du besøgt, og hvem rejste du med?
Jeg har rejst meget med min familie - det har dog været mest på kør-selv-ferier og charterrejser, så hvorfra min vilde rejselyst kommer fra, ved jeg ikke helt. Med dem har jeg blandt andet været i Sverige, Italien, Bulgarien, Tyskland, Monaco og Kroatien. Tilmed har jeg også været på Kreta og Cypern med min kæreste.

Desuden har jeg været på diverse storbyferier med veninder, kæreste og skole i hhv. Paris, Berlin, Hamborg, Barcelona, Budapest, Prag, Oslo, Venedig og London.

Og nu til sagen - mine backpackerrejser - som jeg er faldet helt pladask for:
  • Med min barndomsveninde: Qatar, Indien, Thailand, Vietnam, Hong Kong, USA og Island (3,5 måneds sabbatårsrejse i 2013)
  • Med min studieveninde: Nicaragua og Costa Rica (i sommeren 2015)
  • Med studieveninder: Myanmar, Laos og Cambodia (i efteråret 2016)
  • Med min kæreste: Sri Lanka (i sommeren 2016), Marokko (i vinteren 2017) og Mexico (i sommeren 2017).

Find masser af inspiration til din backpackerrejse her.

Lige om lidt tager jeg afsted igen; knap en uges storbyferie i Madrid, og fire uger senere snupper jeg en uge i Østrig (Wien & Zell am See); det er virkelig skønt at have noget at se frem til.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
At studere kan ofte begrænse rejserne lidt, men jeg rejser gerne så ofte som muligt - og især hvis nogen har lyst til at joine mig. I løbet af året bliver det mest til storbyrejser, men om sommeren river jeg gerne en måned ud og tager afsted.

Hvad inspirerede dig til at tage på backpackerrejse?
Jeg vidste, jeg skulle have sabbatår, og jeg vidste, at de første fire måneder skulle bruges på værnepligt. Om jeg så derefter skulle på højskole eller ud at rejse var faktisk lidt en 50/50, men hvor er jeg glad for, det endte med rejsen - det giver blod på tanden!

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Lad være med at planlæg hele rejsen hjemmefra, men tag heller ikke afsted uden at vide, hvad landet har at byde på. En del af det at rejse med rygsæk, synes jeg også handler om at finde ud af tingene undervejs. Og vær åben, mød kulturen, befolkningen, naturen, vær 100 % i det og nyd det!

Hvilke forberedelser gør du normalt, inden en rejse?
For mig er det vigtigt at vide, hvad det er, at landet, man rejser til, har at byde på - og især hvis man f.eks. er tidsbegrænset af en sommerferie på tre-fire uger. På ingen måde kan man planlægge alt hjemmefra, men jeg synes, det er vigtigt at have sat sig bare lidt ind i landet. Jeg køber en Lonely Planet rejsebog og danner mig et godt overblik i den, og så læser jeg også ofte rejseblogs om den destination, jeg skal besøge.

Tip! Når du bestiller din rejse gennem Jysk Rejsebureau, så giver vi 15 % på din Lonely Planet rejsebog.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Det giver mig en kæmpe frihed - og så føler jeg, jeg lever.

Hvordan fandt du tid og penge til at realisere drømmen?
Jeg har altid været god til at spare op, og jeg har gjort det hele min gymnasietid og mere til. Hvor der er vilje er der vej! Jeg tror bare, det handler om prioritering, for ja, selv på en SU og med en bolig midt Aarhus kan det lade sig gøre.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Det er enormt svært, hvad der er mit bedste rejseminde, men en (eller to) af de ting, jeg tit tænker på må være fra min første backpackertur i 2013. Her sidder både en motorcykeltur fra det sydlige Vietnam og et godt stykke op i landet samt trekking i Nordvietnam (Sapa) rigtig godt fast. Jeg tror, det er fordi, det var her, vi virkelig oplevede dét at være en del af den lokale befolkning, men samtidig også fordi, vi her oplevede en helt anden natur, end nogen af os på daværende tidspunkt før havde set.

Noget andet jeg da heller ikke kan komme udenom er, at jeg elsker adventure, og når adrenalinen pumper derudaf. Så når det kommer til at springe bungyjump, springe i faldskærm, riverrafte, rapelle, snorkle med hajer og hvalhajer, skildpadder og alverdens fisk, zipline, tube mv., så kan jeg heller ikke få armene ned. Og det må også være noget, der skal på min rejseminde-liste.

Hvad er dit bedst pakketip og hvad rejser du aldrig uden?
Læg tøj frem på sengen og fjern 1/3 af det igen. Man har altid noget tøj, man bruger igen og igen, så mængden af tøj kan sagtens minimeres.

Jeg rejser aldrig uden min lagenpose, mit strandtørklæde, min lille dagsrygsæk og (mobil)kamera.

Hvilke lande er på din bucket list og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Bucketlisten er lang! Så et udpluk må jeg vidst hellere nøjes med: Canada, New Zealand og Australien, Filippinerne og Indonesien. Tanzania og Sydafrika er også med. Sydamerika ligeså. Verden er jo enorm og det er slet ikke til at begrænse sig. Jeg tror, det som betyder mest for mig, når jeg vælger destination er: 1) Hvor lang tid har jeg til rådighed til at rejse i i forhold til, hvad jeg gerne vil se i landet, 2) Økonomien og 3) Vejrforhold på rejsetidspunktet.

Uddybelse: Jeg ville f.eks. som studerende undgå at købe en flybillet til New Zealand, hvis jeg kun havde to-tre uger til at rejse rundt i i en sommerferie; flyveturen er lang, billetten dyr, landet dragende, så man vil helt sikkert bruge mere tid. New Zealand har vinter i vores sommer og jeg vil tusinde gange hellere opleve landet i januar eller februar og på et tidspunkt, hvor jeg har mulighed for at rejse i længere tid (og måske tage Australien med i samme ombæring).

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Spring ud i det! Du vil aldrig fortryde det! Lad være at lytte til folk, der siger, de ikke kan forstå, du bruger penge på det, eller at de ikke forstår, du kan rejse uden at vide, hvad næste destination på rejsen helt præcis er; de ved jo slet ikke, hvad de går glip af.

Tak til Mette for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her

Mette, Interview
Mette, InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., InterviewMette T., Interview
Til top