Af Emma Hein

Burj Khalifa
Vores hotel lå tæt på den ikoniske bygning Burj Khalifa, der med sine 828 meter er den højeste menneskeskabte bygning, der nogensinde er bygget, så den skulle vi selvfølgelig se som det første. Dubai er en by i konstant udvikling, så der bygges nye bygninger ved hvert gadehjørne. Turen derhen gik derfor forbi både højhuse, travle 8-sporerede veje og byggepladser. Da vi nærmede os Burj Khalifa, var der ikke noget der var overladt til tilfældighederne. Palmerne stod snorlige langs gaderne og der var utrolig rent og pænt. Vi endte tilfældigt ved statuen ”Wings of Mexico Statue” hvor man, i vores optik, kan få det bedste view af verdens højeste bygning.

Dubai Mall
Vi rejste i slutningen af april og temperatureren sneg sig godt over de 30 grader, så vi smuttede en tur i Dubai Mall for at blive kølet ned. Her kan du let fare vild. Det er et kæmpe shoppingcenter med mere end tusind butikker, og du kan købe alt her. Du kan sågar stå på ski ned af løjperne, skøjter på den store skøjtebane eller tage i akvariet. Vi fandt også en billig og lækker frokost i shoppingcenterets Food Hall.

Rejsetip! Ved Burj Khalifa og Dubai Mall kan du hver aften cirka fra kl. 18.00 opleve et imponerende springvandsshow hver halve time. Vi havde booket bord på én af restauranterne i Dubai Mall med plads på balkonen. På denne måde havde vi første parket til showet, mens vi spiste en lækker aftensmad. Det lyder måske ekstremt dyrt at spise middag på et af de mest centrale steder i Dubai med en imponerende udsigt, men vi fandt flere restauranter hvor vi kunne spise for under 800 kr. for to personer. Men book bord på forhånd, hvis du vil have udsigt til springvandet!

Dubai Marina
Dubai Marina ligger cirka 30-40 minutter fra Burj Khalifa i metro. Her finder du et shoppingcenter, en flot promenade rundt langs havnen, strand og et pariserhjul. Her kan du se de store yachts sejle ud eller selv nyde tid på vandet med et Dinner Cruise eller en anden sejltur.

Rejsetip! Det er nemt og billigt at rejse rundt i Dubai med metro. Fordelen ved metro, fremfor taxi, er at du ikke bliver fanget i trafikken.

Museum of the future
Er du vild med Sci-fi, så er et besøg på Museum of the Future helt sikkert noget for dig. Du sendes på en rejse til Dubai i 2071, og får indblik i kunstneres tolkning af hvordan fremtiden vil se ud. Du kan også snakke med robotter og se flere bud på fremtidens køretøjer. Har du ikke tiden eller lysten til at bruge et par timer på museet, kan du også få lidt af oplevelsen helt gratis ved at besøge foyeren. Bygningen i sig selv er en oplevelse. Vi så også en robothund gå rundt og en flyvende fisk der ”svømmede” rundt i luften.

Ørkensafari og overnatning i ørkencamp
Har du tid, vil vi klart anbefale en tur i ørkenen. Vi blev hentet på vores hotel i Dubai og kørt cirka en time ind i landet. Her var der på første stop mulighed for at køre Quad bike i sanddyngerne. Det var ikke inkluderet i vores tur, men vi endte alligevel med at tilkøbe det, fordi det så virkelig fedt ud, og det var det også! Der var vind (og sand) i håret! Herefter var det tid til Dune Bashing og det var vildt! Det var tydeligt at vores guide vidste hvad han lavede, meeen jeg var nu alligevel nervøs for, at vi skulle ende på hovedet et par gange. Han pressede vidst også citronen og det endte med at dækket røg af fælgen. Vi fik derfor lige et foto-stop mere end planlagt, så han kunne fikse bilen.

Vi blev kørt til vores ørkencamp, og her var der mulighed for at ride på kamel inden aftensmaden. Der blev serveret lækker traditionel mad, mens der var show. Mavedanser, fireshow, falkeshow og noget traditionel dans, hvor en mand snurrede rundt i næsten 10 minutter uden pause. Mange af de andre besøgende blev efter showet kørt retur til deres hotel i Dubai, men vi havde valgt at overnatte i campen. Det var ganske fine forhold med aircondition og et koldt brusebad til at få vasket sandet af. Efter morgenmaden næste dag blev vi kørt tilbage til vores hotel i Dubai.

Luksus og afslapning
Udover at være en destination til storbyferien, så er Dubai også et sted, du kan rejse til, hvis du ønsker afslapning ved en pool eller stranden. Inde i byen er der flere strande du kan besøge, og mange hoteller har også pools. Du kan også tage lidt udenfor Dubai og bo på et af de mange luksusresorts. Vi havde tre overnatninger på et lækkert resort ved byen Ras al-Khaimah. Her var der fire pools, tre restauranter, pool-barer og en skøn strand. I princippet alt hvad man behøver for en afslappet luksusferie. Vi valgte dog alligevel at begive os ud på den anden side af resortets mure og undersøge området. Vi fik krydset en stor vej, og kom over til et meget lokalt område, hvor vi fandt lækker traditionel mad og spiste frokost for 30 kr. per person.

Rejsetip! På resorts kan priserne på mad og drikke være i den høje ende. Du kan derfor overveje at spise frokost eller aftensmad udenfor resortet, hvor det oftest kan gøres en del billigere, og du kan være heldig at smage god lokal mad.

Se vores rejseforslag til Dubai og UAE her.
Dubai
Til top