Af Jeppe Dehn Pedersen

Hvis man kan lide at dykke og besøger Mexicos østkyst omkring Playa Del Carmen eller Tulum, må man ikke snyde sig selv for dykning i cenote-grotterne.

Jeg har selv dykket i både Thailand, Sipandan i Malaysia og Great Barrier Reef i Australien, så jeg har oplevet en masse koralrev, hajer, skildpadder, rokker, fisk osv. Jeg synes derfor, det var rigtig fedt at opleve grottedykning i Mexico.

Mexicos bedste cenote-grotter
Cenote-grotterne finder man flere steder i Mexico, men de bedste er dem, der ligger omkring Tulum, som man enten kan besøge fra et dykkercenter i Playa Del Carmen eller Tulum. De to bedste grotter at dykke i, er Does Ojes og the Pit.

Den ene grotte er ca. 28 meter, hvor de første 20 meter er ferskvand, og sigtbarhedden er helt fantastisk. Herefter kommer der to meter med en blanding af saltvand og ferskvand, der gør, at alt bliver helt sløret. Under disse to meter kommer man ned til saltvand og nede på bunden er der en hvid sky af en speciel gas-art. Den er opstået ved, at forskelligt vegetation er gået i forrådnelse.
Den anden grotte har en max-dybde på ca. 12 meter, men er også helt fantastisk. Her dykker man typisk ca. en time, hvor man kommer igennem de underjordiske tuneller og oplever imponerende klippeformationer.

Se alle vores rejseforslag til Mexico her.

Dykning i Cenote grotterne
Dykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterneDykning i Cenote grotterne
Til top