KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Marianne Behrendt

Similan-øerne er ikke bare det bedste sted i Thailand når det gælder dykning, men også et af de billigste. Prøv at forestille dig at tage på liveaboard og bo ombord på en båd i 3-4 dage og ikke lave andet end dykke, spise og sove. Hvad er der ikke at elske ved det?

Det at være på en liveboard er en oplevelse i sig selv, da man møder andre entusiastiske dykkere og bare nyder det dejlige vejr og fantastiske solnedgange. Desuden bliver dykningen også bedre når man kommer længere væk fra kysten.

For at få mest ud af et liveaboard på Similan Islands, kan det stærkt anbefales, at du enten har eller tager kurset Advanced Open Water på båden. Man dykker fire gange om dagen, mens man er på liveaboardet, og de fleste dyk går temmelig dybt ned (helt ned til 30 meter). Man må nemlig kun dykke så dybt, hvis man har et Advanced Open Water certifikat.

Og nu til det, du får at se under dykningen! Der er selvfølgelig intet der er garanteret, da ingen af dykkerselskaberne har kontrol over fiskene, og hvor de svømmer hen. Men generelt ser man en masse interessante ting i løbet af de mange dyk: både store hajer og skildpadder samt små rejer og nøgensnegle. Så uanset om du er til hvalhajer og djævlerokker eller det små makro-liv, er Similan stedet at tage til.

Jeg har selv allerede været på to liveaboards på Similan Islands, og jeg har min tredje planlagt i næste uge. Jeg har set masser af farverige nudibranches, små harlequin shrimps og skildpadder, der kommer meget tæt, mens man fodrer dem med bananer. Der var også smukke butterfly fish, angelfish, brummende box fish, trigger fish og masser af Nemo’er. Store leopard hajer, søde søheste, underlige frog fish og moray eels på jagt og forskellige slags revhajer, var også til at se. Sidst men ikke mindst, var der masser af levende og farverige koraller fyldt med små og meget forskellige og smukke fisk, snegle og krabber.

Hvis du er til dykning og ønsker at opleve det bedste dykning i Thailand, skal du ikke vente; spar pengene sammen og kom af sted nu, før det er for sent! (og priserne bliver højere, og korallerne bliver ødelagt.)Dykning på Similan Islands
Dykning på Similan IslandsDykning på Similan IslandsDykning på Similan IslandsDykning på Similan Islands
Til top