I Ecuador får du ikke alene evolutionshistorie bevist af dyrelivet selv, du har også muligheden for at komme helt tæt på den spændende Amazonregnskov – og endda bo ude i den. Men lad telefonen blive hjemme, for i junglen er der hverken elektricitet eller internet.

Galapagos-øerne
De fleste har måske hørt om Galapagos-øerne. Men hvis du ikke lige kan placere dem på et verdenskort, er det helt forståeligt. Det er i alt 19 vulkanske øer, der ligger ud for Ækvator i Stillehavet. De tilhører Ecuador, som ligger 970 km øst for øgruppen. Og hvis du synes, at navnet lyder bekendt, er det sikkert fordi, det netop var på disse øer, at naturhistorikeren Charles Darwin udviklede sine teorier om evolutionen og arternes oprindelse (og skrev bogen af samme navn). Han besøgte Galapagos-øerne i 1835, fordi øerne på grund af deres isolerede placering havde – og stadig har – et helt unikt dyreliv. Det gælder blandt andet for de gamle Galapagos-skildpadder, de såkaldte elefantskildpadder, der kan blive op til 200 år gamle. Det er en høj levealder for et krybdyr, men det er intet i forhold til øernes alder, der menes at være mellem en og tre millioner år gamle.

Overnat i Amazonjunglen
Men det er ikke det eneste unikke og historiske natur, som Ecuador byder på. Landet, der ligger under Columbia og over Peru, er nemlig også hjemland for den store Amazonjungle, der strækker sig over hele ni lande i et bredt bælte over Sydamerika. I mange af disse lande kan man bo i de såkaldte lodges og bungalows, der ligger ude i junglen og oftest også tæt på en af de store bifloder til Amazonfloden. Det er en helt unik mulighed for at falde i søvn til naturens lyde, mens du gynger i din hængekøje. Det er den ultimative måde at komme tæt på den fascinerende regnskov, og derfra hver dag drage af sted med en guide og se på både dyreliv og planter – og måske smage på en tissemyre eller to (de smager lidt af mynte). Du vil også sejle på flodens brune vand og spotte piratfisk om dagen og alligatorer om aftenen (og ja, det er deres øjne, der blinker i skæret fra lommelygten…).

Historier i olielampens skær
Derudover er der stor sandsynlighed for, at de lokale indianerstammer kommer på besøg for at sælge deres smukke håndværk, som kan være alt fra smykker til flettede kurve, og for at optræde med traditionel dans og sang. Du vil sikkert også høre småaber pusle i grenene eller de larmende brøleaber, der markerer sig i trætoppene.

Dertil kommer, at du vil opleve, hvordan det er at leve uden elektricitet, wi-fi og alt det, der stjæler vores tid i den vestlige verden. Du vil i stedet komme til at sidde i olielampernes skær og fortælle historier – som man gjorde, inden alle de digitale tidsrøvere blev opfundet.

Se at komme af sted! Ecuadors naturperler ligger kun og venter på, at du går på opdagelse i dem.

Find alle vores rejseforslag til Ecuador her.


Ecuadors unikke natur
Ecuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke naturEcuadors unikke natur
Til top