Der er mange ting, man skal tænke på, når tiden nærmer sig en rejse. Er dit pas gyldigt? Skal du have visum til det land, du rejser til? Har du husket rejseforsikring? Se mere her om de mange ting, det er godt at have styr på inden rejsen.

Vi har her lavet en liste over de ting, som vi anbefaler det er godt at have styr på inden afrejse:

Pas
Det er altid en god idé at tjekke gyldigheden på dit pas i god til, inden du skal rejse. Til mange lande skal dit pas skal have minimum seks måneders gyldighed.

Visum
Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, så vi anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nogle lande kræver, at du har en udrejsebillet ud af landet.

Læs mere om pas og visum her.

Vaccinationer
Tal med din egen læge eller opsøg en klinik med speciale i rejsevaccination for at høre om eventuelle vaccinationer i forbindelse med din rejse. De har også opdaterede informationer om malariarisiko.

Læs mere om vaccination og rejsemedicinsk rådgivning her.

Valuta
Orientér dig om vekselkurser og køb eventuelt lidt valuta til rejsemålet inden afrejse, så du har lidt at starte på. Det er også en god idé til mange lande at have amerikanske dollars eller euro med, da det er valutaer, der er gangbare mange steder i verden. Forhør dig også hos dit pengeinstitut om fordele og ulemper ved forskellige korttyper.

Udstyr
Har du en rygsæk, et par gode sko, et pengebælte og eventuelt en lagenpose, er du allerede meget godt på vej. Men der er meget vægt og plads at spare, ved at rejse med det rette grej.

Se mere om rejseudstyr her.

Rejseforsikring
Det kan ikke kun koste dig rettidig behandling med også mange penge, hvis du kommer galt af sted og ikke har en ordentlig forsikring.

Læs mere om rejseforsikring her.

Guidebøger
Der er to ting, de fleste rejseguides er gode til. For det første kan de give et indblik i landets kultur, og hvordan det er hensigtsmæssigt at opføre sig. For det andet er de fyldt med gode råd om alternative rejseruter og spændende rejsemål.

Hos Jysk Rejsebureau kan du købe rejsebøger fra Lonely Planet.

Overnatning
Der er intet værre end at stå efter en lang flyvetur, måske med jetlag, og ikke vide, hvor man skal tage hen. Derfor anbefaler vi, at du som minimum ved, hvor du skal sove den første nat. Har du brug for hjælp til booking af ankomstpakke eller hotel, kan du kontakte os på 70 20 19 15.

Pakkeliste
Hvad skal du pakke? Vi har lavet en backpacker pakkeliste, som du kan lade dig inspirere af.

Find den komplette backpacker pakkeliste her.

Flybilletter
Det siger måske sig selv, at du skal have flybilletter med på rejsen, men en god idé er også at orientere dig om, hvad dine flybilletter kan og ikke kan. Kan du f.eks ændre dato, skal du genbekræfte hjemrejsen osv.

Få gode råd til dine flybilletter her.

Rejseklar app
Download udenrigsministeriets app Rejseklar. Her kan du nemt tilmelde dig Danskerlisten, finde udenrigsministeriets rejsevejledninger, få gode råd, hvis uheldet er ude på din rejse, og finde oplysninger om danske ambassader og konsulater.

Download appen i App Store her og i Google Play her.Forbedt til sommerens rejser?
Til top