Hvad er det med dig og USA?
USA og jeg har holdt hinanden i hånden siden 2001, hvor jeg havde mit første større roadtrip i USA. Tre måneder fra Østkysten (New York City) til Vestkysten (Portland, Oregon).

Jeg elsker at komme tilbage til USA og føler, at jeg lander i mit andet hjemland, hver gang jeg kommer tilbage. Jeg har haft nogle af mine største oplevelser rejsemæssigt i USA; den vilde natur og det fascinerende dyreliv med f.eks. bjørne. Og så har jeg mærket pulsen fra nogle af verdens største storbyer, imens jeg sad på en fortovscafé og nød en kop kaffe. Den helt almindelig amerikanske borger skal man heller ikke glemme at nævne; jeg kan godt lide deres indstilling til rejsende – altid opsøgende i deres måde at henvende sig på! Og har man brug for hjælp, når man nærmest ikke at se søgende ud, før hjælpen er der.

Hvor mange gange har du besøgt USA?
Alt i alt af længere ture – men også med små afstikkere – har jeg været i staterne seks gange. Jeg har besøgt 44 stater inkl. Alaska, og jeg har min næste USA-rejse i tankerne allerede (2016 – siden da har Dennis besøgt USA flere gange). Og nu da jeg har fået børn, findes der ikke mange steder i verdenen, hvor det er så nemt at rejse som USA. Det oplever man allerede første gang i lufthavnene, når man er landet og skal igennem immigration. Her bliver hele familien hevet til side og så ellers helt op foran i køen med ungerne – sikke en fornøjelse!

Hvad er dit bedste rejsetip, hvis man skal besøge USA for første gang?
Det er vigtigt, man planlægger sin rejse ordentlig – eller selvfølgelig får os til det.

Det er et uhyre stort stykke arbejde selv at sætte sig ind i hvordan og hvorledes. Så hvis man vil være sikker på at få det hele med, samt undgå unødig bøvl, så lad os hjælpe.

Det er vigtigt, når man besøger USA for første gang, at man er fokuseret på de highlights, man gerne vil se, og booker det hjemmefra – særligt i højsæsonen. Det vil jeg faktisk altid foreslå til rejser, der varer op til en måned. Er man ung og har tre måneder eller de 90 dage, som man har lov at være i USA uden visum, kan man nemmere tage tingene, som de kommer. Bare man så har en god rejseforsikring, og har booket bilerne hjemmefra.

Hvad er din favoritrute i USA?
Det vestlige USA samt sydstaterne. Her oplever du naturen og menneskene, som intet andet sted i USA. Et kæmpe spænd i forskellige kulturer og mennesker med forskellig baggrund. Nogle gange har jeg f.eks. prøvet at lade mig overraske ved at booke en rute, som jeg måske ikke lige ville umiddelbart synes lød spændende.

Det kunne være: Fra Denver til Seattle, hvor du kommer forbi Badlands, Rapid City (Mount Rushmore), Devils Tower, Coty (rodeo), mægtige Yellowstone, Grand Teton National Park og Idaho Falls. Og måske lige en tur op i Glacier National Park før turen ender ovre i Seattle, hvor du kan få en kop kaffe på en første Starbucks.

Eller det kunne være en tur, hvor du flyver til New York City, videre med tog til Washington D.C., for derefter at flyve til Nashville (country-musikkens hovedstad), videre over til Memphis (Graceland og Rock'n'Roll), for derefter at køre ned til New Orleans (langs Mississippi-floden) og opleve French Quarter (Bourbon Street). Vil du krydre denne rute lidt, så kører du videre ned til Florida og holder lidt solferie. Sikke en tur, hvor oplevelser, fortællinger og ikke mindst highlights står i kø!

Er der forholdsregler, man skal tage, når man rejser i USA?
Ikke rigtigt. Udover at søge en ESTA, sørge for man har en god rejseforsikring (verdens dyreste land at blive indlagt på hospitalet i) og ellers løbende tjekke op på (spørg evt. de lokale), om det vil være sikkert at besøge visse kvarterer på visse tidspunkter af døgnet; f.eks. Los Angeles Inglewood sent aften/nat. Som på alle andre rejser – brug din sunde fornuft!

Hvad er dit bedste rejseminde fra USA?
Hmm… den er svær! At køre igennem Acadia, Blue Ridge Park Way eller over Tioga-passet under løvfaldet, med en cheeseburger i hånden og en refill Coca Cola i kopholderen. Så har man den helt rigtige USA-fornemmelse i maven.

Find alle vores rejseforslag til USA her.


USA , Dennis
USA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA, DennisUSA , Dennis
Til top