Når danske seniorer fejrer runde fødselsdage, sølv- eller guldbryllupper, skipper stadigt flere den traditionelle forsamlingshusfest og inviterer i stedet den nærmeste familie med ud i verden.

"Flere og flere vælger at bruge pengene på at give de nærmeste familiemedlemmer en rejseoplevelse fremfor en stor fest, hvor man alligevel sjældent har tid til at tale sammen. Med en fælles rejse får man minder for livet og god tid til at styrke relationerne - der ellers kan have det svært i en travl hverdag, hvor man måske ikke ses så meget, som man gerne ville, forklarer Niels, der er direktør her i Jysk Rejsebureau.

Verden er blevet mindre
Når familierne skal vælge rejsemål, er især de oversøiske destinationer populære. Det skyldes bl.a. det øgede antal flyforbindelser og transportmuligheder, forklarer Niels:

"Verden er blevet mindre, og det er blevet mere tilgængeligt - både økonomisk og tidsmæssigt - at rejse til f.eks. Asien, USA og Afrika, end det var for bare ti år siden. Derfor vælger de fleste at komme ud og for alvor mærke verden og opleve noget helt andet end det, de kender hjemmefra og fra tidligere familieferier i Europa."

De tre mest populære destinationer
Nøglen til en god tre-generationers-rejse er ifølge Niels at vælge en destination, der imødekommer både de ældstes og de yngstes behov. Her hos Jysk Rejsebureau oplever vi især efterspørgsel på tre destinationer:

"Florida har længe været et hit. Her er godt vejr året rundt, og køreafstandene er overskuelige. Det betyder, at familien kan leje villa og bil, og så kan halvdelen blive hjemme ved poolen den ene dag, mens de andre f.eks. tager ud og ser på krokodiller - og dagen efter tager hele familien i Disney World eller på stranden. Thailand har de samme kvaliteter, men med en helt anden kultur og natur samt et lidt lavere prisniveau. Sidst men ikke mindst er Afrika meget populært. Her kombinerer man typisk safarioplevelser med afslapning ved stranden," forklarer Niels, der også ser en fjerde destination snige sig ind på hitlisten:

"Vi får rigtig mange forespørgsler på Indonesien. Især Bali, hvor man også kan leje en villa og inden for relativt kort køreafstand opleve alt fra yoga, dykning og mountainbiking til risterrasser, vulkaner og flotte strande. Samtidig får vi også flere og flere henvendelser omhandlende Mexico, Cuba, Sri Lanka og Filippinerne - og her kan man også sagtens finde rejsemål, der matcher både børns, forældres og bedsteforældres ønsker."

Gode råd, når man skal rejse flere generationer sammen
Niels anbefaler, at man forud for bestilling af rejsen overvejer disse spørgsmål:

  1. Hvad drømmer I hver især om at opleve; natur, storby, strand eller vilde dyr? Jo mere afklarede, I er, des nemmere er det for rejsekonsulenten at finde den rette destination.

  2. Hvor meget tid er I villige til at bruge på transport? Foretrækker I destinationer med direkte fly?

  3. Hvilke behov har de forskellige familiemedlemmer? Hvordan skal fordelingen f.eks. være mellem afslapning og aktiviteter?

  4. Hvilken type overnatningssted søger I; hotel eller privat villa? Hvis nogle familiemedlemmer forventes at blive hjemme nogle dage, mens de andre er på tur, kan det være værd at vælge et overnatningssted med flere og bedre faciliteter.

  5. Skal I rejse i en bestemt måned? Så husk at sikre jer, at der f.eks. ikke er regntid på den valgte destination.

  6. Overvej på forhånd, hvad budgettet er - det gør det nemmere at indsnævre feltet af destinationer.


Se alle vores tre-generationers rejser her.

Til top