Af Lene Bach Larsen

Tidspunkt for rejse

Januar-februar 2009.
Få inspiration til dit argentinske rejseeventyr, når jeg deler mine anbefalinger til utrolige oplevelser med alt lige fra besøg i indfødtes landsbyer til togrejser med autentiske damptog. Jeg har også jagtet naturoplevelser på mountainbike i bjergene, på sejlture på naturskønne søer og på trekking i de storslåede bjergområder, hvor den ene betagende udsigt glider over i den næste.

Se vores rejseforslag til Argentina her.

ESQUEL:


Sejlads på smukke søer
Byen Esquel ligger i fantastisk flotte omgivelser. Området er ikke overrendt af turister, selvom du her finder et spændende udbud af adventureaktiviteter. Byen er også et godt udgangspunkt for besøg i nationalparken Los Alerces, hvor du kan sejle på søen Lago Futalaufquen eller en af de mange andre søer her, hvilket er et must, når du er i området.

Rejsetip! Vi kan anbefale, at du tager på en sejltur med det smukke gamle skib Modesta Victoria. Her kan du nyde ruten fra Puerto Pañuelo over søen Nahuel Huapi til øen Victoria og Arrayanes-skoven.

Tag damptoget til lokal landsby
Gør dig selv en tjeneste og stig ombord på det autentiske damptog, Viejo Expreso Patagonico ”La Trochita”. Her venter en 3-timers tur gennem Argentinas flotte landskaber.

La Trochita har adskillige vogne med hver sin unikke indretning, hvor nogle har polstrede lædersæder, og andre har træbænke. For at gøre det ekstra hyggeligt er hver vogn indrettet med brændeovn, som hjælper på at holde varmen om vinteren – og giver masser af hyggestemning på turen.

Efter cirka en times kørsel når du landsbyen Nahuel Pan, hvor toget holder pause i cirka 45 minutter. Her kan du udforske landsbyen, møde de indfødte og se, hvordan de lever. Du har også mulighed for at besøge et lille museum, der fortæller om Mapuche-samfundet. På stedet kan der købes lokale souvenirs og lidt godt til ganen. Efterfølgende kører toget af samme vej retur til Esquel.

EL BOLSON:

En ting, jeg kan sige med sikkerhed, er, at du kommer ikke til at kede dig i El Bolson. Ved ankomst til byen får mange indtrykket af, at El Bolson er lidt boheme, og bestemt hyggelig. Med en suveræn beliggenhed i en dal omgivet af mægtige bjerge er stemningen her både behagelig og tilbagelænet.

Tag til lokale markedsdage
Vil du have gang i gaden, skal du besøge det lokale marked, der indtager byens hovedgade hver tirsdag, torsdag, lørdag og nogle gange søndag. Her bliver du mødt af den travle markedsstemning. Rundt om Plaza Pagano sælger de lokale alt fra øl, frugt og oste til keramik, naturkosmetik, sølvtøj og meget mere. Det er helt sikkert et besøg værd, hvis du lægger vejen forbi byen på din rejse.

Cykeltur i bjergene
Hvis du ikke er til gadehandel og markedsstøj, er der masser af udflugtsmuligheder i området. Lej for eksempel en mountainbike og bevæg dig ud på cykeltur i bjergene vest for byen. Den oplagte cykelrute går fra byens centrum til Azcuenaga og videre mod floden Rio Quemquemtreu. Her kommer du til en stejl bakke op ad en grusvej (kan du klare den uden pauser, så er du virkelig sej!). Efter cirka 30 minutters cykeltur kan du gøre stop ved Mirador de Azul Cabeza del Indigo og gå en tur i de flotte omgivelser med blandt andet klippevægge og Escondia-vandfaldet.

Rejsetip! Hvis du har tiden til det, kan vi også anbefale, at du går hele turen til fods, hvilket vil tage cirka 3,5 time (afhængig af tempo og antal pauser undervejs).

Udover de overnævnte aktiviteter kan du også i El Bolson få stillet din adventure-sult. Her kan du nemlig prøve aktiviteter som rafting, canyoning, klippeklatring, ridning eller paragliding.

SAN CARLOS DE BARILOCHE:

…også bare kendt som Bariloche. Måske den smukkest beliggende by i Argentina. Med sine utallige søer, bjerge og hyggelige huse af træ og sten, ligner byen noget fra et postkort. Afsæt rigeligt tid til Bariloche og omegn. Her er tonsvis af udflugts- og aktivitetsmuligheder og også gode muligheder for at lære spansk på en af de mange sprogskoler i området. Desuden er Bariloche et paradis for chokolade-elskere, og hvem elsker ikke chokolade?

Tag på udflugt til Circuito Chico
Med afgang fra Bariloche kan du tage ud på den berømte rundtur Circuito Chico, der strækker sig over 60 kilometer. Du kan køre turen enten i lejebil eller købe en arrangeret udflugt. Der er også mange, der vælger at cykle ruten i det bakkede landskab, hvor kun de første og sidste 12 kilometer er forholdsvis flade. Det skal dog siges, at cykelturen er alle anstrengelserne værd, og kameraet kommer med garanti ikke til at ligge i tasken særligt længe.

Trekking og vandring i bjergene ved Bariloche
Hvis du hellere vil opleve den enestående natur til fods, kan du på et 2-dages trek op til hytten Refugio Otto Meiling på Monte Tronador – det kan anbefales! Du tager bussen fra Bariloche til Pampa Linda (busturens varighed: cirka 2 timer) om morgenen, og så begiver du dig ud på et 5-7 timers trek i naturen (stigning: i alt cirka 1050 højdemeter).

En anden fantastisk heldagstur er fra Villa Catedral og op til Refugio Frey, der ligger ved en bjergsø for foden af Cerro Catedral. Turen kategoriseres som easy/medium, men er faktisk noget fysisk krævende, og godt fodtøj er et must. Nogle steder er der ikke nogen decideret sti, og du hopper nærmest fra klippe til klippe og følger de rødmalede pletter, der markerer vejen gennem klipperne. Hvis du vil gøre turen lidt lettere, kan du tage skiliften op og slippe for en masse højdemeter til fods.

Rejsetip! CAB (Club Andino Bariloche) kan hjælpe med vandreture, kort, overnatning i bjerghytterne og transport til og fra vandrestierne. Spørg din rejsekonsulent til råds, hvis dette har interesse.

Tag på ridetur og udlev din cowboydrøm
Føl din indre cowboy på en hyggelig ridetur i naturen omkring Bariloche. Jeg sprugte de lokale til råds i forhold til, hvor man fandt de bedste muligheder for ridning, og de anbefalede Carol Jones, som vi var meget tilfredse med. Carol Jones´ bedstefar indvandrede for over 100 år siden fra Texas i USA, og siden har familien drevet en kvægfarm i området. Flerdagsturene foregår fra sommerfarmen længere oppe i bjergene, og alene turen derud med den 40 år gamle Land Rover er en oplevelse i sig selv. De 50 kilomenter tager cirka 2 timer, hvilket fortæller lidt om ”vejens” beskaffenhed. Man overnatter i telt, og nyder maden som tilberedes over bål. Carol Jones’ heste er sunde og velnærede, og sadlerne er bl.a. udstyret med et blødt lammeskind.

Rejsetip! Husk praktisk udendørstøj, hvilket inkluderer lange bukser, lukkede sko og vind- og vandtæt jakke, samt solcreme og selvfølgelige en varm sovepose, hvis du skal overnatte i telt.

En storslået tur til San Martin de Los Andes
San Martin de Los Andes ligger cirka tre timer nord for Bariloche. Det naturskønne område er et must, når du rejser på disse kanter. Her oplever du den ene betagende udsigt efter den næste. Smukke søer, skovklædte bjerge med sne på toppen, landsbyer, landbrugsområder og ørkenlignende landskaber kæmper om din opmærksomhed.

Med andre ord kan du her opleve et utrolig varieret landskab. Fra Bariloche følges vejen rundt om søen Nahuel Huapi til den hyggelige lille by Villa la Angostura. Her kan du gøre et kort stop, inden turen fortsætter ad den snoede grusvej gennem skoven. En 30-40 minutters vandretur tager dig ind til det flotte vandfald Cascada Nivenco, hvor din medbragte frokost kan nydes i eventyrlige omgivelser.

Herfra går du videre mod byen San Martin de los Andes, der ligger ud til den kæmpestore, aflange sø Lago Lacar. Hjemturen går via Junin de los Andes, hvor du følger Ruta 40 et godt stykke ad vejen. På den sidste del af turen står solen lavt og skaber et smukt lys på de forrevne og skulpturelle klipper. Gå ikke glip af denne tur. Den er i sandhed storslået.

Rejsetip! Vi kan anbefale at købe en færdig heldagsudflugt med transfer mellem stederne, da turen ellers kan tage mange timer på egen hånd. Læn dig tilbage i bussædet og nyd det. Vælg et sæde i venstre side af bussen - her får du generelt de bedste udsigter.

Læs flere inspirerende rejsehistorier fra Argentina her.
Til top