KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Mette Marie

I skrivende stund sidder vi med blomster i håret og nyder San Francisco - og hvilken by! Der er solskin, lange stejle bakker, sporvogne, små farvede rækkehuse fra starten af 1900-tallet, og en flot udsigt til Golden Gate Bridge og Alcatraz.

Blomsterbørnenes by
San Francisco er kendt som blomsterbørnenes by, men det er nu ikke fordi downtown er vanvittigt hippiet – der er den vist mest, som storbyer er flest. Men tager man ud i forstæderne, tager man på mange måder ud i små parallelsamfund, der spiller efter egne regler.

Hayes Valley er en bydel, hvor genbrugsbutikkerne ligger tæt, tøjet er mere farvestrålende end ellers, og hashlugten hænger tungt.

Og i Castro hænger der blomster i lygtepælene, der er regnbueflag overalt, adultshops kun for homoseksuelle og nøgne mænd i gaderne.

Vi ankom til San Francisco den 3. juli, hvor vi kørte over Golden Gate Bridge for at tage ind i en park og nyde synet af selvsamme bro, inden vi tog op på Twin Peaks og så solen gå ned over byen.

Dagens efter var det USA's uafhængighedsdag, og det må siges at blive fejret på en lidt anden måde end vores grundlovsdag. Vi gik ned langs esplanaden, hvor der var gøglere og marked hele dagen, og om aftenen blev der affyret det største fyrværkeri, vi nogensinde har set. Om det er fyrværkeri, biler eller afstande – alt er tilsyneladende stort i USA.

Apropos stort, så har vi jo hentet vores bil; en spritny Ford Fusion, der før den gjorde sig vores bekendtskab havde kørt sølle 1000 mil. Den kører selvsagt som smurt, og har fragtet os gennem diverse nationalparker; Mt. Rainier, Mt. Saint Helens, Crater Lake og sidst, men absolut ikke mindst; Redwood National Park, som for alvor gjorde Riis Skov i Aarhus til skamme.

Find alle vores rejseforslag til USA her.
Fra Seattle til San Francisco
Fra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San FranciscoFra Seattle til San Francisco
Til top