Af Lone og Michael Andersen

Før vi kom til Goa, smagte ordet lidt af hippie, hash og hængevom på tyske charterturister klædt i lyserød solforbrænding. Men nu hvor vi befinder os på Palolem Beach i det sydlige Goa, har ordet ændret smag til en lækker blanding af kokospalmer, uendelige sandstrande og friskfangede kongerejer.

Goa er Indiens mest populære mål for en afslappet strandferie – både for inderne selv og for udlændinge. Heldigvis har naturen været gavmild og strøet mange strande ud langs kystlinjen, så her vil altid være plads til dit badehåndklæde også.

Uanset om du foretrækker luksushoteller i øde omgivelser, familievenlige ferielejligheder i en fiskerlandsby eller simple bambushytter med en svensker som nabo, så er Goa svaret på dine bønner om solgaranti, sandstrande og billige drinks.

Herunder finder du en miniguide til tre af Goas bedste strande. Vælg din egen favorit.

Colva Beach
Den tidligere fiskerlandsby Colva er nu forvandlet til en mindre turistby, men stemningen er stadig afslappet. Langs kysten strækker sandstrandene sig over mere end 20 kilometer i alt, så her er ideelle betingelser for at vandre lange ture i vandkanten, og finde en fredelig plet for dig selv.

Benaulim Beach
Benaulim er lidt mindre end Colva, og pulsen i landsbyen er langsommere. Begge steder kan du stadig se fiskerne sortere dagens fangst på stranden og få en fornemmelse af den lokale dagligdag. Solnedgangene over havet findes ikke smukkere noget sted på jorden.

Palolem Beach
Et levende postkort hvor den idylliske bugt er indrammet af svajende palmer og beklædt med gylden sandstrand. Palolem er de unge backpackeres foretrukne ferieparadis med simple bambushytter, internetcafeer og restauranter direkte på stranden. Mange rygsæksrejsende lader tiden gå i stå i en hængekøje her, hvor der er langt flere bikinier end sarier, og tager et pusterum fra virkelighedens Indien!

Goa – hot or not? Svaret er: HOT.

PS:
På vej til Goa er det oplagt at bruge et par dage i Mumbai (Bombay), der med sine 17 millioner indbyggere både huser nogle af Indiens rigeste Bollywood-stjerner og Indiens værste slumkvarterer. De fleste rejsende vælger at bo i Colaba-bydelen, hvor du er i gåafstand til Gateway of India og Mumbai Harbour med sine farverige fiskebåde.

Den britiske kolonitid har sat sit tydelige fingeraftryk på Mumbai, hvor der stadig kører dobbeltdækker-busser rundt i bybilledet og cricket er en yndet folkesport. Meget indiske er til gengæld de spændende og kaotiske markeder; Crawford, Bhuleshwar og Colaba, som vi kan anbefale, at du lader dig fare vild i.

Se alle vores rejseforslag til Indien her.
Goa i Indien, Asien
Goa i Indien, AsienGoa i Indien, AsienSmuk solnedgang Indien
Til top