Af Helle Heidemann Krogh

Der er ikke grænser for, hvor vild jeg er med Colombia
Colombia har gjort et helt særligt indtryk på Helle, selvom hun var en smule bekymret for, hvad hun kunne forvente af landet: "Der er ikke grænser for, hvor vild jeg er med Colombia. Jeg havde, som mange andre, før afrejse til Colombia en lidt nervøs forestilling om, hvad det var for et land, jeg kom til, men lad mig sige det klart og tydeligt - jeg tog helt fejl! Colombia er helt suverænt et af de lande, jeg har rejst i, hvor jeg har oplevet størst gæstfrihed og en helt igennem skøn atmosfære."

Vi skulle have del i deres lækre madpakker
Helle har mange fantastiske rejseminder fra Syd- og Mellemamerika, men fra Colombia husker hun en bestemt oplevelse, som hun tænker tilbage på med et stort smil: "Min veninde og jeg lå en dag ved stranden i det nordlige Colombia. En colombiansk familie bestående af børn, forældre og bedsteforældre, onkler og tanter lå ved siden af os og løb i rutefart frem og tilbage for, at vi skulle have del i deres lækre madpakker. På et tidspunkt kommer der en ældre herre, som samler tomme flasker i en stor pose, gående langs stranden. Han går og synger lidt for sig selv, men da han nærmer sig den colombianske familie ved siden af os, begynder en af mændene i familien at "battle" ham i sang. Før vi får set os om, har næsten alle folk på stranden samlet sig i en rundkreds omkring dem, og de bryder ud i sang, klap og fællesdans. Total fed stemning - landet og befolkningen her skal bare opleves!"

Hvorfor Syd- og Mellemamerika?
"Det er vigtigt at huske, at Syd- og Mellemamerika er et stort område, og landene er forskellige på hver deres måde. Stort set alle kan rejse der, men man skal være opmærksom på lange busture i mange af landene og lidt mere "selv-arbejde" end i f.eks. Asien, da der ikke ligger en turoperatør på hvert gadehjørne," fortæller Helle og fortsætter:

"Hvis man kan lide klangen i 'at rejse er at leve', så kan man trygt tage til Syd- og Mellemamerika, da det er et kontinent, jeg forbinder mere med at rejse og opleve end at feriere. Det er også mindre turistet end mange andre verdensdele, hvilket for mig gør det ægte og upoleret."

"Man kan godt rejse i Syd- og Mellemamerika uden at kunne tale spansk (det gjorde jeg), men det gør det naturligvis lettere at kunne forstå et par gloser, så medbring gerne en spansk parlør".

Suveræn gæstfrihed og imødekommenhed
"Det, jeg holder mest af ved Syd- og Mellemamerika, er kulturen med en afslappet atmosfære og suveræn gæstfrihed og imødekommenhed. Naturen er også helt fantastisk og byder på meget forskelligt lige fra de mægtige Andesbjerge og den dybe Amazonjungle i Peru og Ecuador, de vidtfarende ørkenområder ved Atacama i Chile og de kridhvide sandstrande med turkisfarvet vand ved den caribiske kystlinje i Colombia og Cuba. I Bolivia findes det helt fantastiske saltsø-område Salar De Uyuni, som for mig er noget af det smukkeste natur, jeg nogensinde har set. Minerne i Potosi i Bolivia, hvor du oplever minearbejdernes barske hverdag var også noget, der gjorde et stort indtryk på mig."

Rejsetip!
”Syd- og Mellemamerika er et kæmpe kontinent, hvor du skal have rigtig god tid til at komme fra A til Z, især hvis du rejser på egen hånd uden et fast rejseprogram planlagt hjemmefra. Ved kortere rejser på en måned og derunder, er det en god idé at have en stor del planlagt på forhånd. Visse oplevelser i Sydamerika, som inka-trailet i Peru og Galapagos-cruises i Ecuador kan nemlig være udsolgt lang tid i forvejen, og derfor er det ofte nødvendigt at bestille oplevelserne på forhånd og i god tid, hvis du vil sikre dig en plads. Du kan også risikere, at der kan være lukket for en oplevelse i den periode, du har planlagt at tage af sted. De fleste vil derfor nyde godt af rejseinspiration og rådgivning, som Jysk Rejsebureau kan give dig med i bagagen, inden du rejser."

Se alle vores rejseforslag til Syd- og Mellemamerika her.
Colombia
Bogotá ColombiaGraffiti i Cartagena ColombiaPeruChoquekiraw og Machu Picchu, PeruLamaer i BoliviaLagune i Bolivias ørken.
Til top