Af Marianne Behrendt

Tidspunkt for rejse

November 2011
De fleste kender nok Hong Kong som det lille land syd for Kina, der i 1997 gik fra at være britisk til at igen at blive kinesisk. Men selvom byen nu igen er kinesisk, bærer den stadig præg af at have været europæisk. Kæmpe bygninger, et hav af shoppingcentre, dyre butikskæder og ikke mindst europæere, der arbejder og tjener store penge i Hong Kong. Dog kan man også sagtens mærke, at man befinder sig i Kina, når man går rundt i de små gader og gyder. Store blinkende neonskilte, gadehandlere, små restauranter på hvert gadehjørne og ikke mindst lugten af bilos i næseborene. Hong Kong byder på alt! Og Hong Kong er helt sikkert et besøg værd.

Victoria Peak
At tage den gamle sporvogn op til udkikspunktet med den storslåede udsigt over Hong Kong er en hyggelig oplevelse. Det går så stejl opad, at man uden videre glider tilbage i sædet og kan så ikke andet end at nyde turen. Endestationen er The Peak – men man skal lige en tur igennem et shoppingcenter, inden man når op for enden af rulletrapperne og kan gå ud og nyde udsigten over prægtige Hong Kong.

Great Buddha
På toppen af Ngong Ping Plateau på øen Lantau finder man Tian Tan Buddha, the Great Buddha. For at komme op til toppen, tager man en cable car, hvorfra man kan nyde at kigge ud over de forskellige øer, bakkede områder og ikke mindst lufthavnen. Er man frisk, kan man også tage turen på gåben, men det er en lang og hård tur. På toppen af plateauet finder man ikke kun den 23 meter høje bronzebelagt Buddha, men også Po Ling Monastery. Klostret er efterhånden blevet ret turistet, men hele plateauet er rigtig hyggeligt og bærer en dejlig stilhed med sig.

Avenue of the Stars
Kowloon er et rigtig hyggeligt sted i Hong Kong. Her finder man alle de velbesøgte natmarkeder, ligesom man også her finder Avenue of the Stars. Avenue of the Stars er en promenade, hvorfra man ikke kun kan se Hong Kong Islands fantastiske skyline, man kan om aftenen også se og høre imponerende Symphony of the Stars. Dette er et lys- og lydshow, der involverer 20 bygninger på Hong Kong Island, og showet kører hver aften kl. 20 og 20 minutter frem. Dog er promenaden også et besøg værd i dagslys. Så finder man nemlig håndtryk lavet af alle kendte og mindre kendte skuespillere fra Hong Kong. Her er også skulpturer og informationstavler for at hylde Hong Kongs film industri.

Happy Valley Racecourse
En aften på Happy Valley Racecourse kan klart anbefales! Stemningen på væddeløbsbanen er unik, og der er altid mange mennesker. Hestevæddeløb er en af de få måder, hvorpå man lovligt kan spille om penge i Hong Kong. Dette er selvfølgelig en af grundene til, at mange lokale tiltrækkes banerne, mens det for de bosiddende europæere oftest er for at møde andre europæere og hygge sig. Selvom man aldrig har spillet før, skal man ikke lade sig snyde af oplevelsen. En aften på væddeløbsbanen består af mange løb, og inden hvert løb bliver hestene vist frem, hvorefter der kan spilles for store såvel som små beløb. I løbet af aftenen får man hurtigt lært, hvordan man spiller, og det ender altid i en sjov aften.

Macau
Macau er Hong Kongs svar på Las Vegas. Her er masser af kasinoer og shows, og det er også her, man kan prøve verdens højeste bungy jump. Dette foregår fra Macau Tower, og hoppet er på 233 m. Er man ikke til spil og adrenalinkick, kan man også sagtens finde både museer, muligheder for hiking og andre spændende ting at give sig til i Macau.

Mr. Wong
Mr. Wong er en kendt og elsket figur blandt de bosiddende danskere i Hong Kong. Han ejer en lille restaurant i Kowloon – et rigtig asiatisk sted, hvor man enten kan sidde på plastikstole ved klapborde udenfor under en presenning eller ved små borde i det lille lokale. Selve restauranten er ikke noget specielt, og maden er ganske almindelig kinesisk tilberedt, men det store tilløbsstykke er Mr. Wong og hans skønne personlighed. Han er ikke fantastisk til engelsk, men han prøver, hvilket giver både sjove misforståelser og gode grin.

Find listen over den bedste streetfood i Asien her.

Se alle vores rejseforslag til Hong Kong her.
Hong Kong – en storby med muligheder
Great Buddha, Hong KongSporvogn til Victoria Peak, Hong KongRace Course, Hong KongAvenue of Stars, Hong Kong
Til top