Af Zascha

Kort om dig: Hvem er du?
Jeg er fuldtidsrejseblogger på According to Zascha samt freelancer. Jeg rejser rundt i verden på fuld tid, da jeg ikke helt har fundet ud af, hvad jeg ellers skal lave. Som min far siger: "Man skal gøre det, mens man er ung og mens man kan".

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?
Jeg er lige hjemvendt fra næsten 11 måneder i Italien og Asien (Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam og Malaysia). Jeg rejste rundt alene med min rygsæk, som jeg har navngivet Buddy. Jeg foretrækker at rejse alene, da jeg har mere kontrol over, hvad jeg laver, og hvor jeg tager hen. Der er ikke nogen, jeg skal tage hensyn til, når jeg planlægger mine ture. Det betyder meget for mig, og jeg sætter virkelig pris på den frihed, jeg har.

Jeg har rejst med andre før, og det er selvfølgelig hyggeligt. Men jeg foretrækker at være mig selv.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
Jeg rejser på fuld tid, så jeg er væk så længe, jeg har lyst til. Som sagt har jeg lige været væk i næsten 11 måneder og her i juni tager jeg afsted igen på ubestemt tid. Det er aldrig til at vide, da jeg sjældent planlægger noget i forvejen.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg tror, jeg var kørt lidt træt i det hele. Jeg boede i England i fem år, og det var fantastisk, men jeg vidste også godt, at der var meget mere ude i verden, som jeg var nødt til at se. Hver dag så jeg mine gamle venner på Facebook blive forlovet, gift og få børn, og jeg vidste bare, at det var slet ikke mig – og det er det i øvrigt stadigvæk ikke. I stedet for besluttede jeg mig for, at mit kald i livet var at rejse rundt og lære nye mennesker at kende.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Det bedste råd jeg kan give andre er: Bare gør det! Spring ud i det og vær ikke bange. Tro mig, verden er slet ikke så farligt, som de får det til at fremstå i medierne. Størstedelen af de folk, jeg har mødt, har været så søde, og jeg har meget sjældent følt mig utryg. Verden er fantastisk og den skal opleves.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Jeg kan huske, da jeg skulle afsted til Italien og Asien. Jeg forsøgte at planlægge ALT. Eftersom jeg skulle starte i Italien, fik jeg booket alle de togbilletter, jeg skulle bruge, samt hostels og flybilletten til Asien. Det fortrød jeg hurtigt, da jeg ankom. Jeg oplevede ofte, at jeg havde lyst til at blive længere et sted, især i Bologna, men det følte jeg ikke, jeg kunne, da jeg allerede havde tog og overnatninger booket et andet sted. Så jeg lærte hurtigt, at jeg slet ikke skal planlægge noget som helst. Nu booker jeg altid kun flybilletten til den første destination og somme tider den første overnatning, og det er det. Jeg har selvfølgelig sommetider en ide om, hvad jeg har lyst til at opleve, men jeg tager det, som det kommer.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Fordi du kan gøre, hvad du vil (til en vis grænse) og du kan være, hvem du vil. For mig betyder det frihed at rejse rundt med Buddy the Backpack. Hvis jeg kommer et sted hen, som jeg ikke bryder mig om, så tager jeg bare rygsækken på igen og tager et nyt sted hen.

Hvordan finder du tid og penge til at realisere drømmen?
Jeg arbejder udelukkende på nettet, så jeg har ikke noget kontor, jeg skal møde op på hver dag. Jeg er min egen chef, og det kan klart anbefales. Selvfølgelig skal der arbejdes engang imellem, men jeg bestemmer selv mine arbejdstider og arbejdsdage. Jeg havde sparet lidt op, inden jeg startede, og jeg sørgede for, at jeg havde freelancejobs, men ellers tog jeg bare chancen. Der er intet her i livet, som er sikkert, og det er sådan, jeg lever mit liv. Udover det så er det slet ikke så dyrt at rejse, som folk tror. Jeg bruger mindre penge, når jeg rejser, end da jeg havde lejlighed og fast job.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Jeg har haft mange fantastiske og uforglemmelige oplevelser, men den mest mindeværdige var, da jeg så orangutangerne i Borneo. Jeg besøgte et sanctuary, hvor man kunne være heldig at møde dem. Den første dag var virkelig skuffende, da jeg næsten ikke så nogen, og dem jeg så, var på meget lang afstand. Nogle dage efter vendte jeg tilbage, og her besluttede jeg mig for at snige mig væk fra menneskemængden, da jeg tænkte, at så ville der være større chance for at se orangutangerne tæt på. En medarbejder forstod, hvad det var, jeg prøvede på, og han bad mig om at følge efter ham. Efter vi havde gået et stykke tid, var de der; de tre smukkeste orangutanger lige foran mig. Jeg kunne række min arm ud og røre ved dem, men jeg lod dog være for ikke at skræmme dem. Men min tilstedeværelse generede dem overhovedet ikke. De legede bare videre, mens de engang i mellem kiggede hen på mig, for at se om jeg stadig var der. Orangutanger er de mest fantastiske dyr og det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme.

Se alle vores rejseforslag til Malaysia og Borneo her.

Hvad er dit bedst pakketip og hvad rejser du aldrig uden?
Jeg rejser aldrig uden min powerbank. Der er intet mere irriterende end at løbe tør for strøm, når du ankommer til et fremmet sted.

Og så rejser jeg aldrig uden min Kindle. Jeg elsker at læse, og med en Kindle er det meget nemmere, og den gør ikke rygsækken ligeså tung, som bøger gør.

Find vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Der er rigtig mange lande på min bucket list. Italien var højest på listen, men nu har jeg rejst rundt der i tre uger, så der er plads til et nyt land på førstepladsen. Det tror jeg måske er Peru. Jeg tror, det er et rigtigt spændende land, plus jeg har altid drømt om at opleve Machu Picchu. Udover det, vil jeg også meget gerne til Mongoliet.

Se alle vores rejseforslag til Peru her.

Og til Mongoliet her.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
H.C. Andersen havde ret, da han skrev at rejse er at leve – for det er det virkelig. Jeg er blevet mere glad for livet, jeg smiler mere, og jeg lever hver dag. Hvis du får chancen for at rejse, så gør det. Om det så er bare en uge eller flere måneder. Jeg har tænkt mig at fortsætte med at rejse på fuld tid. The road is my home.

Tak til Zascha for at dele sin rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her.

Zascha Friis, Interview
Zascha Friis, InterviewZascha Friis, InterviewZascha Friis, InterviewZascha Friis, InterviewZascha Friis, InterviewZascha Friis, InterviewZascha Friis, Interview
Til top