KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Lone og Michael Andersen

Den årlige kamel-festival i Bikaner er en helt enestående morsom, farvestrålende og ikke-turistpræget oplevelse, der absolut kan anbefales at inkludere i din næste rejse til Indien.

Det er en unik folkefest i Thar-ørkenen, hvor hundredvis af kameler samt Rajasthan-kvinder med næsering og mænd med snoede overskæg hygger sig med hinanden, musik og konkurrencer.

Udlændinge er velkomne til at deltage i den gratis festival og får stor positiv opmærksomhed fra de lokale, der med rette er stolte af deres kameler og ørken-kultur.

Grib chancen, mens den er der!


Info om Bikaner kamelfestival
Livet i Thar-ørkenen var slet ikke muligt, hvis ikke det var for ørkenens skib; kamelen. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at Bikaner i Rajasthan hvert år danner rammen om en vaskeægte kamelfestival.

Kamelerne i Bikaner-regionen af Rajasthan er kendte for deres styrke, udholdenhed og endda skønhed, og de var en vigtig del af regionens deltagelse ved både første og anden verdenskrig, såvel som konflikter i Somalia, Egypten og Kina. I dag bruges kamelerne stadig ved grænsepatruljering mellem Rajasthan og Pakistan.

Festivallen varer to dage, hvor tusindvis af lokale og rejsende hylder kamelerne, og byder på bl.a. farverige kameloptog, skønhedkonkurrencer for kameler, konkurrencer i kamelmalkning og kamelpelsdesigns, dansekonkurrencer, tovtrækning, vandkrukkeløb for kvinder, turbankonkurrence, wrestling samt masser af opvisninger, musik og fyrværkeri.

Er man klar på at teste smagsløgene, så er der også mulighed for at prøve masser af lokale retter med kamelmælk.

Se alle vores rejseforslag til Indien her.
Kamelfest i Indien
Kamelfest i IndienKamelfest i IndienKamelfest i Indien
Til top