KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Marianne, Betina og Marie

Først skal vi læse med, når Marianne og Betina i korte rejsebreve fortæller om deres oplevelse i New Zealand:

Noget af verdens bedste dykning ved Poor Knights!
Kia ora! ('hej' på maori)
New Zealand er kendt for de imponerende bjerge, smukke landskaber, tusindvis af får og selvfølgelig de mange oplevelser. Dykning er måske ikke det, de fleste vil forbinde med New Zealand, men ikke desto mindre findes der lidt syd for Paihia noget af verdens bedste dykning ved Poor Knights. Vi havde to dyk herude, hvor man kan være heldig at se alt fra de helt store dyr i den østaustralske havstrøm (East Australian Current som f.eks. kendes fra 'Find Nemo') til makroliv og kæmpe tang på lange stilke. Anderledes og vildt fed dykning i et kæmpe vulkankrater. Og så ikke et ord om, at vandet kun var 16 grader varmt.
Mange hilsner,
Betina & Marianne

The Black Abyss i Waitomo Caves
Kia ora!
Waitomo Caves er et must på Nordøen i New Zealand. Der er forskellige ture, hvorpå man kan udforske de kæmpestore grotter og se de kendte glow worms skinne som stjerner. Vi valgte selvfølgelig den vildeste tur; The Black Abyss. Den stod på rapelling 35 meter ned igennem et lille hul, ziplining i mørket, og så kravlede vi ellers ind og ud af små huller, huler og op ad vandfald, inden vi efter fem timer var ude i den friske luft igen. En kæmpe oplevelse og en fed dag!
Mange hilsner,
Betina & Marianne

Lake Taupo og Tongariro Crossing
Kia ora!
Så nåede vi Lake Taupo og et af højdepunkterne på vores tur: Tongariro Crossing. Knap 20 km over vulkaner, igennem kratere, snedynger, regnskov og sletter. Vejret havde de seneste dage ikke været for heldigt, og turen havde været lukket ned for, men vi var heldige, og den åbnede netop op igen, da vi ankom til byen - hav derfor altid gerne et par ekstra dage her. Vi blev afhentet fra vores hostel kl. 5 om morgenen, og så startede selve trekket et par timer senere. Det var et virkelig hårdt trek, men det var også fuldstændig fantastisk. Smuk og rå natur og masser af smil på læben trods de hårde stigninger. Kan klart anbefales til alle!
Bedste hilsner,
Betina & Marianne

Og nu er turen kommet til Maries rejsebreve fra New Zealand:

Auckland og Waiheke Island
Starten på en seks ugers ferie i New Zealand og Australien startede med et besøg i Auckland og en tur ud til Waiheke Island, der ligger små 35 min. med en færge fra midtbyen. Vi lejede el-cykler og fik på den måde trodset bakkerne for at komme ud til nogle af de mange smukke bugter, vinmarker og hyggelige byer, som emmede af feriestemning. Jeg vil varmt anbefale at tage en tur derover, om det så er for gode strande, smuk natur eller vinen.
Mange rejsehilsener
fra Marie

Rotorua og Wai-O-Tapu
Wai-O-Tapu der ligger ca. en halv time udenfor Rotorua var fuldstændig fantastisk. Det er fuld af termisk aktivitet med farverige søer og er fuldstændig unikt. Kom så tidligt som muligt for at undgå de større turistflokke. Jeg var fuldstændig hypnotiseret af stedet.
Mange rejsehilsener
fra Marie

På toppen af Franz Josef-gletcheren med helikopter
Vejret på New Zealand denne sommer har desværre ikke været noget at prale af, men heldigvis var vejret perfekt, da vi skulle op på toppen af Franz Josef-gletcheren med helikopter. Og hvor var det dog en helt fantastisk oplevelse at gå rundt deroppe i solskinnet på isen. Det var virkelig fedt og smukt.
Mange rejsehilsener
fra Marie

Find alle vores rejseforslag til New Zealand her.


Marianne
Til top