KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Heidi Lundgren, Ulla Maria Olsen og Dorte Broholt

At rejse med egen chauffør gav os chancen for unikke oplevelser. Vi fik mulighed for at komme tæt på en inder og høre om hans hverdag og stille alle vores underlige spørgsmål - og til tider få lige så underlige svar! Det at rejse med egen chauffør er en yderst behagelig rejseform. Fleksibel med hensyn til klokkeslet, fotostops, særlige interesser m.m.

På turen mødte vi kameltrukne vogne, køer på ”motorvejen” og masser af kvinder i farvestrålende sarier, der arbejdede på markerne. Afstande synes længere pga. kaotisk trafik, varevogne, der rummede 20+ indere og utallige ”spøgelsesbilister”.

Jaipur
Eftersom vi havde boet på turistklassehotel i Delhi, var vi meget spændte på at se, hvad guesthouse-standarden ville byde på i Jaipur. Til vores store lettelse var værelserne på vores guesthouse store og rene. Herudover var der en lille gårdhave, hvor vi nød at kunne trække os tilbage fra den pulserende bymidte.

Vi ankom hen på eftermiddagen og skyndte os straks ind mod den gamle bydel, hvor vi, bag den gamle bydels røde mure, blev mødt af et mylder af mennesker og travle basargader. I basaren fik vi testet vores købmandskab, såvel som vores temperament. Overalt var der en duft af gadekøkkener og orientalske krydderier.

På andendagen i Jaipur besøgte vi bl.a. Amber Fort. På toppen ventede der os et fantastisk syn på stormogulernes fort, hvor vi følte os hensat til tusinde og en nats eventyr godt hjulpet på vej af audioguiden. Uheldigvis var en lille del af fortet lukket af pga. renovering. Men mod en lille bestikkelse fik vi af en flink murer lov til at tage et kig på de smukke sølvbelagte rum.

Agra og Taj Mahal
Dagen efter drog vi videre mod Agra. Kort før Agra gjorde vi stop ved spøgelsesbyen Fatehpur Sikri. Her kunne vi med lidt fantasi levende forestille os, hvordan dagene var gået med overdådig livsførelse, sang, fest og underholdning i paladsets gårdhaver og prægtige sale. På fortets tage gik abe-mødre med deres unger hængende under maven, og i luften fløj smukke grønne papegøjer rundt. En del af byen består af en smuk hvid marmor-moske med gratis adgang for offentligheden. Her findes en god blanding af troende, turister og tiggere. Pladsen foran moskeen er omkranset af minareter (bønnetårne), hvorfra der kaldtes til bøn.

Turens absolutte højdepunkt var besøget på Taj Mahal - verdens dyreste kærlighedserklæring, bygget til ære for stormogulens afdøde hustru. Selvom der var overskyet og diset denne december morgen, skuffede Taj Mahal os ikke, og det blev da også til et par enkelte solstråler, der fik paladset til at se helt anderledes og endnu mere fortryllende ud. Vi forstår nu til fulde, at dette mesterværk hører til blandt verdens syv vidundere.

Se listen over verdens syv vidundere her.

Fra Agra Fort, der ligger på den modsatte side af floden, så vi den samme udsigt til Taj Mahal, som stormogulen havde fra sit fangenskab på fortet. Siden hen skulle han blive genforenet med sin elskede hustru i en grav skjult for offentligheden i Taj Mahals kældre. Kan det blive mere romantisk?

Generelt nød vi alle de steder, vi besøgte - specielt den fred og ro der var. Roen dannede stærk kontrast til larmen, støvet og de til tider insisterende tiggere, der er i gadebilledet. Mætte på indtryk og oplevelser drog vi tilbage til Delhi.

Golden Triangle-turen vil vi helt klart anbefale, hvor tiden er knap, og man ønsker at få et indblik i Rajasthans højdepunkter, mystik, historie og kultur.

Se alle vores rejseforslag til Indien her.
Køer, karry og kaos, Indien
Køer, karry og kaos, IndienKøer, karry og kaos, Indien, Asien
Til top