New Zealand er som en gigantisk grøn bouillonterning af koncentrerede naturoplevelser, der med garanti for altid vil printe sig fast i din erindring.

Derfor er det også oplagt at opleve hobitternes land ved at komme så tæt på naturen som muligt. Det kan du gøre ved at bo i en camper og på to hjul drage endnu længere ud i den mageløse natur!

Cykelstier på nedlagte jernbaner
Over de seneste år er det blevet meget nemmere at cykle i New Zealand, hvor der blandt andet er udviklet spændende cykelstier på nedlagte jernbaner. Der er derfor ingen biler til at komme mellem dig og naturoplevelserne. Og netop i naturen kommer New Zealand virkelig til sin ret, fordi det betagende landskab varierer meget inden for meget små afstande. Således kan du på bare en dag opleve alt fra imponerende kyststrækninger og snedækkede, bestigbare vulkaner til gejsere og de smukkeste fjorde omgivet af enorme klippevægge.

Oplagt camper-land
New Zealand er oplagt camper-land, hvor du når som helst og hvor som helst kan stoppe og "kaste anker" i en af de mange nationalparker eller på de utallige campsites. Og det fleksible rejsemiddel kommer endnu mere til sin ret, hvis du også vælger at leje cykler under dit ophold. Så kan du slå dig ned, der hvor du gerne vil drage på opdagelse – og er sikret en kold cola og et bad, når du er tilbage fra strabadserne på to hjul.

Om du vil kæmpe dig til top for at blive belønnet med en mageløs udsigt, eller om du foretrækker at holde dig langs vandet og spotte søløver, er helt op til dig.

Anbefalede cykelruter:
  • Otago Central Rail Trail med forladte guldmineudgravninger.
  • West Coast Wilderness Trail med udsigt fra snedækkede alper.
  • Te Ara Ahi Trail hvor du cykler langs brusende floder og forbi geotermiske pools.
  • The Timber Trail der går over otte hængebroer med varierende grader af sug i maven.
  • Twin Coast Cycle Trail som sender dig i de historiske fodspor af maorierne.


Find alle vores rejseforslag til New Zealand her.

Og masser af cykelrejser her og kør-selv-rejser her.

Cykling, New Zealand
Naturen omkring Central Otago er kendetegnet ved bløde bakker, flade plateauer og enkelte skarpe klipper, som hist og her stikker op af græsset. Terrænet er ikke voldsomt kuperet og de steder, der skaJernbanelinien blev bygget i 1800-tallet for at forbinde Dunedin med guldminerne inde i landet, men idag er skinnerne fjernet, og der er istedet anlagt en velholdt og særdeles smuk cykelruteCykling ved Queenstown, New ZealandMotorhome, New Zealand
Til top