Af Lars Strandridder

Yangshuo har utroligt meget at byde på. Alt lige fra et af verdens største lysshows
til de hyggelig cykelture ud i den smukke natur. Der et vælg af shoppingmuligheder for souvenirs, frisk frugt og alt andet, man kan forestille sig. Her kommer man ikke til at kede sig.

På cykel i Yangshuo
Et af de helt store highlights i Yangshuo er at leje en cykel, bare køre ud på landet og se de smukke bjerge ligge majestætisk foran de mange rismarker. Der er tusinde af stejle kalk-bjerge, der skyder op over alt - med lige så mange forskellige former og huler. Man kan sagtens bruge flere dage på bare at cykle rundt og se de lokale små byer, omringet af disse smukke bjerge.
Der er også mange faste cykelruter rundt omkring Yangshuo. Men man kan også bare finde sine egne veje, da der er lige smukt over det hele.

Flodtur
Man bliver også nødt til at komme ud og sejle på floden. Man kan leje sin egen lille bambusbåd med chauffør. Det gør ikke de omkringliggende bjerge mindre smukke at sejle forbi dem i en lille båd - eller turen med kæresten mindre romantisk. Man kan også sejle hele vejen til Guilin med nogle af de større både. Hvis man for eksempel vil flyve videre fra området, er det Guilin, man skal til.

At fiske med fugle
En ting, som de er kendt for i området, er at fiske med fugle!
De har dykkerfugle til at svømme foran deres lille bambusbåd om aftenen med en lille lampe bundet fast forrest på båden. Når dykkerfuglene fanger en fisk, kan de ikke sluge den, fordi de har fået bundet en snor omkring halsen. Og så er der fisk på menuen. Det er en meget gammel tradition at fiske på denne måde, hvilket de stadig gør den dag i dag. Men der er selvfølgelig også gjort lidt ekstra ud af det for turisterne, så de rigtig kan se, hvordan det foregår.

Verdens største lysshow
Manden bag olympiadens åbningsshow i Beijing og filmen 'Tiger På Spring, Drage i Skjul' er også manden bag et af verdens største lysshows med hele 600 deltagere. Det fantastiske show foregår både ved bredden af den store flod og på selve floden. Det er et kæmpe show, hvor hele bjerge er oplyste. Det er klart pengene værd at komme hen og se.

Mere end bare bjerge
Der er også meget andet end bjerge ved Yangshuo. Der er de smukke risterrasser, som man selv kan tage op til eller tage på en af de mange ture. Der er også varme kilder inde i nogle af de mange huler, hvor man kan komme og få sig en dejlig dukkert. Mudderbad er også at finde.
Alle disse aktiviteter og meget mere kan alt sammen arrangeres fra Yangshuos små turistbureauer. Det er også muligt at købe de fleste ture hos de mange hoteller og hostels. Så det er meget nemt at komme ud og få set det hele. Og mange i byen snakker lidt engelsk, hvilket jo ellers er en sjældenhed i Kina.

Se alle vores rejseforslag til Kina her.
Yangshuo, Kina
Til top