Af Sofus Madsen

Mine rejsekammerater og jeg valgte at springe ud i det og tage en ni dages trekkingtur dybt ind i denne vidunderlige verden. Det blev til ni dage i den mest spektakulære natur nogensinde!

Lille Tibet
Dette trek går igennem grønne dale, ørken-lignende dale og over høje pas helt op til 5.120 meter. Området bliver også kaldt ”lille Tibet”, da den tibetanske kultur er meget fremherskende her. I hver en lille bjergby, vi passerede, blev vi hilst med et venlig "julley" (hej på ladakhi) og budt på chai (te med mælk og sukker). Så sidder man så der med en flok søde mennesker, og forstår ikke så meget af, hvad de siger - men hvilken oplevelse.

Vi overnattede i små telte på campingpladser ejet af de lokale, havde vores egen guide og en fantastisk kok med. Hver morgen blev vi vækket med morgen-chai på sengen til lyden af vores hestemand, der var i fuld gang med at pakke med vores kære hjælpere.

Chokoladekage over gasblus
Så var det ellers bare ud af den varme sovepose og på med vandrestøvlerne. Vi gik i gennemsnit seks timer om dagen, så vi havde rigeligt med tid til at slappe af og nyde naturen undervejs. Frokosten blev indtaget langs dagsruten, helst ved flodbredden med udsigt til en sneklædt bjergtinde.

Dagens camp blev som regel nået sidst på eftermiddagen, så vi lige kunne nå at ligge lidt i solen, før den så smukt forsvandt bag bjergene. Aftensmaden blev serveret i vores køkkentelt, hvor vores fantastiske kok Bam, tilberedte tre-retters middage - og det var altså på hverdage! Selv en chokoladekage kunne denne mand lave over et lille gasblus.

Det var en tur, hvor vi fik udfordring, set enestående natur og livet i bjergene. Det var virkelig en oplevelse for livet.

Se alle vores rejseforslag til Indien her.

Du kan også finde meget mere trekking-inspiration her.
Markha Valley i Indien
Markha Valley i IndienMarkha Valley i IndienMarkha Valley i Indien, Asien
Til top