Af Mette

Kort om dig: Hvem er du?
Mit navn er Mette og til dagligt holder jeg sabbatår, inden jeg starter med at læse til folkeskolelærer. Jeg arbejder på en café og i en sportsbutik og har tidsligere været lærervikar i folkeskolen også. Når jeg ikke arbejder, holder jeg meget af at træne og være sammen med venner og familie.

Hvilke lande har du besøgt, og hvem rejste du med?
Jeg har sammen med en veninde rejst i Thailand (Bangkok og øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui), New Zealand (hele sydhalvøen) og Australien (det meste af østkysten og området ved Ayers Rock) i begyndelsen af 2017. I 2014 besøgte jeg Australien første gang med min familie, hvor vi ligeså rejste på østkysten.

Hvor længe er du typisk væk, og hvor ofte rejser du?
I 2014 var min familie og jeg i Australien en måned, og her i 2017 rejste jeg i tre måneder, i alt i de tre lande. Vi besøgte Thailand i 14 dage, New Zealand i tre uger og de sidste syv uger i Australien. Indtil 2014 har udenlandsrejser ikke været en verden, jeg har været en del af, men rejsefeberen har for alvor taget mig med storm.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Jeg har haft en del veninder, som har været ude at rejse med rygsæk, og det har været en stor inspiration for mig. Samtidig har jeg altid gerne ville prøve det, da det er en meget impulsiv rejseform, som tiltaler mig meget, fordi det er nemt at komme rundt og opleve mange ting på kort tid.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Pak tasken, bestil flybilletter og tag resten, som det kommer. Impulsive beslutninger er oftest de mest oplevelsesrige. Man skal ikke være bange for at rykke sig ud af sin tryghedszone, for man vil vokse med udfordringen undervejs. Et andet godt råd er at være enormt åben, både over for fremmede mennesker, men helt klart også oplevelser. Mange mennesker ude i verden er langt mere interessante, end de ser ud til, og det samme kan man sige om oplevelser.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Jeg sørger for, at alle de praktiske ting er på plads; f.eks. fornyet pas, flybilletter, vaccinationer, forsikringer osv. Det giver mig ro i hovedet og giver overskud til at tænkte på, hvilke sjove oplevelser jeg vil få på rejsen. Jeg laver ofte lange lister med hvilke ting, jeg gerne vil se på de destinationer, jeg skal besøge, og sætter dem i prioriteret rækkefølge. Det gør jeg for at have et overblik over, hvad jeg vil besøge på min rejse.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Man møder helt enormt mange sjove og spændende mennesker, som står i samme sko som én selv. Man bliver en del af en eller andet form for fællesskab, når man møder folk på den måde, fordi man har det “at rejse” til fælles. Det er virkelig fedt at kunne dele erfaringer og ideer med ligesindede. Det er også rigtig fedt at rejse med rygsæk, fordi man ikke behøver at planlægge alting. Det er bare at tage alle sine ting på ryggen, og så gøre hvad man har lyst til. Det impulsive ved at rejse med rygsæk er rigtig fedt!

Læs mere om backpacking her.

Hvordan fandt du tid og penge til at realisere drømmen?
Jeg har siden sommeren 2016 holdt sabbatår med ideen om først at arbejde og derefter tage på en stor rejse. Jeg har arbejdet hårdt siden jeg forlod gymnasiet. Jeg har løbende haft 2-3 jobs samtidig og sørget for at spare så mange penge sammen så muligt. Det er sjovt nok ikke så svært at spare op, når man bare ved, hvad pengene skal bruges til. Jeg arbejde fra juli til starten af januar og havde derefter råd til at rejse tre måneder med rygsæk sammen med min veninde.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Uh, det er svært at vælge det bedste, men hvis jeg skal vælge, bliver det nok historien om den dag, jeg besteg mit første bjerg.

Min veninde og jeg mødte to danske piger på New Zealand, som vi endte med at blive ret gode venner med. Vi havde alle sammen snakket om, at det ville være sejt at have besteget et bjerg, når vi kom hjem. Vi besluttede os for at gøre det sammen alle fire, da vi havde et ret omtalt bjerg i baghaven (Ben Lomond).

Vi stod tidligt op og var ved godt mod, i hvert fald de første par timer. Det var vist lidt en større mundfuld, end nogen af os havde regnet med, men vi kæmpede sammen. Vi måtte skubbe lidt bag på hinanden og hjælpe hinanden med vand, solhatte, vabelplastre og en god portion motivation undervejs.

Fem timer efter vi gik hjemmefra, og på det tidspunkt utroligt udmattede, nåede vi toppen. Pludselig var vi kongerne af verden, eller det følte vi i hvert fald. Lykken væltede ind over os, og det var det fedeste i hele verden. Det var en kamp, men vi gjorde det! Stolte af os selv, og ikke mindst hinanden, spiste vi frokost på toppen og begav os ellers i godt humør ned af bjerget igen. Dette er bestemt en dag og en oplevelse, jeg aldrig vil glemme!

Se alle vores rejseforslag til New Zealand her og læs meget mere om trekking her.

Hvad er dit bedst pakketip, og hvad rejser du aldrig uden?
Pak kun det mest nødvendige. Hvis du er i tvivl, om du får brug for noget bestemt, gør du det nok ikke.

Ting jeg aldrig rejser uden: vådservietter, håndsprit, natbriller og ørepropper (perfekt til at sove i sovesal), kamera og bæltetaske.

Find vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Når jeg skal vælge kommende destinationer, lægger jeg meget stor vægt på, at der skal være noget fedt at opleve. Jeg vil gerne se og opleve noget andet, end jeg kan herhjemme. Det betyder ikke så meget, om det er storslået natur, et rigt dyreliv eller en sej kultur, bare det er anderledes og spændende.

Min bucket-list er lang, men øverst står Maldiverne og Sri Lanka, fordi jeg har fået blod på tanden i forhold til dykning, og dyrelivet skulle være helt fantastisk i begge lande. Samtidig er der mulighed for nogle dage med afslapning på en lækker strand i skyggen af en palme. Samtidig står Kina med deres spændende kultur også langt oppe på min liste. Jeg kunne fortsætte i evigheder, så en jordomrejse lyder ikke helt værst for mit vedkommende.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Vær godt forberedt med de store ting, som fly og store oplevelser, inden afrejse, og lad der være plads til en masse impulsive ideer undervejs.

Tak til Mette for at dele sin rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her.

Mette, Interview
Mette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, InterviewMette, Interview
Til top