Af Line Schacht Boeg

Memphis er først og fremmest "Musikkens by"

Memphis byder på musikhistorie i den helt store skala. Her startede Elvis Presley sin karriere og bosatte sig på sit store landsted, Graceland. I det berømte Sun Studio indspillede legender som BB King, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og selvfølgelig Elvis samt mange andre store stjerner deres musik. I nyere tid kan nævnes, at Justin Timberlake er født og opvokset i Memphis, og han besøger stadigvæk indimellem den diner, hvor også Elvis’ fik sin yndlingsmorgenmad, nemlig Arcade, Memphis’ ældste café.

Solnedgang over Missisippifloden
Efter ankomsten til Memphis checkede vi ind på Central Station Hotel og skyndte os hen for at se den smukke solnedgang over Missisippifloden fra tagterrassen på Hue Hotel. Selvom vi var trætte efter en lang rejse, var det en fantastisk oplevelse at se ud over floden og på de oplyste broer, mens solen gik ned over Tennesee.

Et besøg på Borgerrettighedsmuseet med barske historier fra fortiden
Efter 25 (!) vågne timer var det godt med en god nattesøvn. Morgenen efter stod den på morgenmad på den føromtalte Arcade Restaurant, inden vi skulle besøge Borgerrettighedsmuseet. Det er opført ved Lorraine Motel, hvor Dr. Martin Luther King jr. blev skudt og dræbt den 4. april 1968. Museet er virkelig et besøg værd, da det giver et udførligt indblik i borgerrettighedsbevægelsen helt tilbage fra slaveritiden og op til i dag.

Memphis er den største producent af bomuld i verden, og slaver blev i stor stil tvunget til at knokle i bomuldsproduktionen indtil 1865. Foruden vores besøg på Borgerrettighedsmuseet blev vi også klogere på slaveriets historie ved Slavehaven, som var et skjulested for flygtende slaver, som her fik hjælp til at flygte videre på en risikofyldt rejse til Canada, hvor de kunne leve frit. Det var en barsk oplevelse at høre disse historier - hvordan sorte mennesker blev indfanget i Afrika, taget væk fra deres familier og under kummerlige forhold fragtet med skibe til USA, hvor der ventede dem et liv som slaver helt uden basale rettigheder.

Musikfestival og festlige motorcykler i gaden
De efterfølgende dage stod i musikkens tegn. Udover at Memphis generelt er et hotspot for musikelskere, var vi så heldige at være i Memphis til Memphis in May-festivalen, som i en hel uge byder på masser af kendte og mindre kendte musiknavne fra hele verden - vi så bl.a. en koncert med bandet Earth, Wind and Fire. Derudover besøgte vi Sun Studio og Stax Museum of American Soul Music, og vi var til en skøn gospelgudstjeneste med masser af musik og glade mennesker i Faith Keepers International Ministry.

Man kan ikke sige Memphis uden at sige Beale Street, som er den berømte (og måske berygtede) bargade, hvor BB King også havde en klub, og hvor der hver aften er masser af livemusik og festlig stemning, så den besøgte vi selvfølgelig også. Hver onsdag er gaden fyldt med de vildeste, udsmykkede motorcykler og masser af bikere og nysgerrige tilskuere, og det var en sjov oplevelse at få med, selvom vi syntes, at det var lidt intenst pga. trængslen i gaden.

Du har ikke været i Memphis, før du har besøgt Graceland
Et besøg i Memphis er naturligvis ikke komplet uden et besøg på Graceland. Graceland er ikke blot Elvis’ hus (eller palæ om man vil), men et kæmpe museum, der præsenterer hans utroligt mange flamboyante scenedragter, hans vilde samling af biler, hans mange guld- og platinplader samt hans privatfly The Lisa Marie. Desuden ligger Elvis selv, hans forældre, hans datter Lisa Marie, samt hendes søn og flere andre familiemedlememmer begravet i The Memorial Garden på Graceland. Det er en vild oplevelse at se Graceland - Elvis-fan eller ej.

Udover alle musikoplevelserne var vi på en sjov kanotur på Missisippifloden og på en lille cykeltur ved Shelby Farms Park udenfor byen.

Vi havde i alt 4,5 dag i Memphis til at opleve alt dette, og vi kunne sagtens have brugt en dag mere. Så hvis du kommer til Memphis skal du huske at tage dig god tid til at opleve alt, hvad den musik- og historiefyldte by har at byde på.


Drømmer du om at opleve The home of Blues, Soul & Rock‘n’Roll?
Er du blevet nysgerrig på Memphis og det fantastiske USA? Så kan du se vores rejseforslag til USA lige her. Du kan også ringe til os på tlf. 70 20 19 15 eller sende en online rejseforespørgsel, så du kan få en snak med en af vores dygtige rejsekonsulenter, der kan skræddersy drømmerejsen lige efter dine ønsker.
Til top