Af Christina Klyver

Efter Colombia havde jeg et stop på 3 dage i Miami. Jeg havde egentlig ikke rigtig nogen forventninger til Miami, så jeg blev positivt overrasket. Jeg brugte mine dage på stranden og i Everglades, som er en nationalpark med krokodiller m.m.

Rejsetip!
Skal du en smut til Miami, så lej selv en bil og tag turen til Everglades på egen hånd.


Jeg mødte en masse sjove mennesker på mit hostel, så vi var ude en enkelt aften, hvor vi dansede og drak disse fantstiske kæmpe-drinks de har til ingen penge.

Det var virkelig fedt at se og føle stemningen
F.eks. mødte jeg en spansk fyr, Diego, som skulle til en basketkamp, og han spurgte, om jeg ikke ville med, og det kunne jeg da ikke sige nej til. Miami Heat vandt kampen, og det var virkelig fedt at se og føle stemningen i sådan en stor arena. Så lidt basketfan er jeg da blevet.

Se alle vores rejseforslag til USA her.

10 dage i Jamaica
Nu har jeg været på Jamaica de sidste 10 dage, og det var bare slet ikke nok tid. Jeg synes, jeg har fået oplevet en del samtidig med, at der også har været tid til afslapning. De første tre dage var jeg i Blue Mountain, som også er kendt for deres kaffe og den er god.

Rastafari-kultur
Jeg boede på Mount Egde Logde, som bare er et helt fantastisk sted; udsigten, maden og mulighederne for at cykle og trekke i bjergene. Jeg besøgte en rasta-camp, som var ret interessant; de holder hver lørdag en ceremoni, hvor de synger, spiller trommer og læser op fra rastafari. Det var simpelthen så spændende, og kan forstille mig, at det føles lidt som at besøge et lokalsamfund i Afrika.

Port Antonio, Blue Lagoon og Cocktail Beach
Efter at havde været aktiv i bjergene, så kørte jeg videre med et par fra USA og Danmark til Port Antonio, hvor jeg tilbragte to dage. Jeg valgte at gå 15 km og kom blandt forbi Blue Lagoon (filmen med Brooke Schields). Der tog jeg en kort bådtur for at se Cocktail Beach m.m.

Negril
Efter de to dage rejse jeg med seks minibusser for at komme til Negril som er på den vestlig del af øen, og da der ikke er vildt meget offentlig transport, så bruger man enten route taxi eller busser. Men det fungerede egentlig okay, selv om man hele tiden skulle skifte bus.

Negril har helt klart den bedste strand i Jamaica, og jeg er så glad for, at jeg bookede en ekstra nat. Jeg boede meget lokalt på Judy House; det er en engelsk dame (Sue), som ejer stedet, og hun er simpelthen så venlig og gæstfri. Så kan helt klart anbefale at bo hos hende. Der er 10 min til stranden og i stille og rolige omgivelser.

Jeg fejrede også jul hos Sue. Hun havde lavet en kæmpe kalkun og 100 andre retter, så det var super hyggeligt.

Til reggaekoncert
Jeg havde egentlig bare tænkt jeg bare skulle fede den på stranden, men det er ikke rigtig noget, jeg er særligt god til. Så jeg lejede en cykel og drog derudaf og fik set nogle skønne steder.

Min sidste aften var jeg til en reggaekoncert, og det var fedt, så endte med at komme hjem kl. 3 og skulle så med bussen kl. 7 om morgenen for at komme til Kingston. Men man tager jo ikke til Jamaica uden at besøge Bob Marleys gamle hus og museum.

Alt i alt så synes jeg Jamaica er et super fantastisk sted, med masser af muligheder for spændende oplevelser af smuk natur, kultur og billedskønne strande. Jeg skal helt sikkert tilbage en dag.

Miami og Jamaica
Miami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og JamaicaMiami og Jamaica
Til top