Der findes næppe et sted, der er mere julet end The Big Apple i december måned. Man føler sig hensat til en scene fra Fars Fede Juleferie eller Alene Hjemme, når man går rundt mellem de enorme bygninger og billboards, der, i anledningen af julemåneden, skinner endnu mere og stærkere, end de plejer. Når det kommer til at pynte op til jul, holder New York sig ikke tilbage. Derfor er der ganske enkelt julepynt OVER ALT. Fra facader hænger der gavebånd af lyskæder, og på de mange pladser er der gigantiske julekugler i enorme bunker. Er du vild med julen, får du alt, hvad den indebærer i New York – koncentreret og i oversize. Og er du ægte jule-entusiast, vil det føles som at komme i himlen. Så skynd dig at planlægge en julerejse til New York, så du kan få dig en gingerbread latte i Starbucks med duft af kanel og honningkager og gå en tur rundt på Manhattan og få en ordentlig dosis jul.

Se vores rejseforslag til New York her.

Her er en guide til nogle af de mest julede ting, du kan foretage dig i New York:

Julemarked
Med et hav af butikker i New York, er det ikke noget problem af få klaret julehandlen. Savner du derimod et klassisk udendørs julemarked, skal du søge mod Columbus Circle Holiday Market på det sydvestlige hjørne af Central Park. Her finder du omkring 100 forskellige boder, hvor du kan købe håndlavede julegaver og julepynt fra lokale kunstnere eller blot få noget lækkert varmt at drikke. Her kan du også købe en amerikansk saltkringle, også kaldet pretzel, der i anledning af julen er betrukket med chokolade og iklædt rødt og grønt krymmel.

Skøjtebaner
Der er en del skøjtebaner i New York om vinteren. Én af de mest hyggelige er Bryant Park, som er en 1500 m2 stor bane mellem fire boligblokke i hjertet af Manhattan. Det er gratis at bruge skøjtebanen, men det koster at leje skøjter, og prisen varierer, alt efter hvad tid på dagen, du besøger banen. Vil du udleve den fulde oplevelse at være med i en amerikansk julekomedie, så snup en varm kakao med skumfiduser på toppen bagefter.

Snelandskab
At gå en tur i Central Park føles lidt som at befinde sig midt i én stor snekugle. Her er du omgivet af lysende høje skyskrabere, og hvis sneen tilmed har gjort bakkerne bølgende hvide og søerne spejlglatte, har du billedet på det perfekte snelandskab – godt hjulpet af de røde sløjfer i lygtepælene og de hestetrukne slæder, der glider gennem parken med vinkende julemænd, begejstrede børn og forelskede kærestepar.

Juletræ
Det ultimative juletræ finder du ved Rockefeller Center, hvor du i øvrigt også finder en skøjtebane godt gemt væk for foden af de tårnhøje bygninger. Juletræet er udsmykket med så mange julelys, at man næsten får fornemmelsen af, at hver en lille grannål er blevet påsat et lys. Den effekt skabes takket være en hele 8 kilometer lang lyskæde. Det er et absolut must-see, når du besøger New York i december.

Julepynt
Der foregår en usagt konkurrence i New York om, hvem der har det vildeste julepynt, og det er en kamp, som især de store butikskæder fører med deres ”holiday windows”. Her kommer tre gode bud på storcentre, du kan besøge, hvor julestemningen er i top:
  • Macy’s på Herald Square
  • Bloomingdales på Lexington Avenue
  • Bergdorf Goodman på Fifth Avenue

Udover disse forslag er Fifth Avenue generelt bare en fantastisk gade at opleve – både i forhold til de mange (heriblandt luksuriøse) butikker, men især på grund af netop disse butikkers ekstravagante juleudsmykning.

Hvad end du ønsker at besøge New York og USA i julen eller resten af året, så kan du finde inspiration til din USA-rejse her.

Vil du have flere rejsetips til din rejse til New York? Læs vores blogindlæg om den livlige storby her.
New York – julens by
Til top