Af Lars Strandridder

Lige meget hvad du ønsker dig af din rejse; om det er at sole dig på en god strand og komme ud at dykke, opleve en spændende og anderledes kultur, tage på fantastiske trekkingture i imponerende bjerglandskaber eller opleve historiske templer og gamle kongeriger, så har Sri Lanka det hele, på et område mindre end Danmark.

Kandy
Kandy er en rigtig dejlig by med et skønt klima. Da det ligger oppe i 600 meters højde, er der næsten altid omkring 25 grader året rundt. Det gør også, at det er her, de rige flytter til, så man vil se en masse flotte villaer i Kandy, som man ikke ser mange af i andre byer. Byen ligger i en smuk dal omgivet af smukke grønne bjerge. Her kan man også finde Buddhas Tooth Temple, som efter sigende skulle have en tand fra selveste Buddha, fra da han blev kremeret. Du kan se danseopvisning med traditionel srilankansk dans og se dem gå på gløder.

Sigiriya og Dambulla
To at de helt store highlights, hvad angår historiske bygningsværker, findes i byerne Sigiriya og Dambulla. I Dambulla finder du Cave Temple; et rigtig smukt tempel bygget i en kæmpe hule på en lille bjergside. Uden for templet står den store Golden Buddha med god udsigt over hele området.

Sigiriya er i mine øjne en af de største oplevelser på Sri Lanka. Sigiriya, Løvefortet, er en gammel ruin fra et kæmpemæssigt fort, som en af datidens konger fik bygget på toppen af et lille bjerg med stejle sider. Fortets indgang bestod af et enormt løvehoved, hvor man skulle gå gennem munden på løven for at komme ind i fortet. På toppen af dette fantastiske fort nød kongen sit liv med en smuk udsigt til de omkringliggende bjerge, imens han kunne svømme en tur i en af sine mange swimming pools. Et must-see i Sri Lanka.

Trekking i Sri Lanka
Sri Lanka byder også på mange gode trekkingture inde i midten af landet, hvor du finder landets højeste bjerge. Et af de populære treks er turen op ad Adams Peak - et utroligt smukt bjerg, som skyder op som et spyd af jorden med et buddhistisk tempel på toppen. Her går mange munke pilgrimsture op til.

Badeferie i Sri Lanka
Der er mange gode steder at tage hen, hvis man gerne vil ligge og sole sig på en strand. Nogle af de bedste strande finder du på Sri Lankas sydkyst, hvor naturen også er utroligt smuk og frodig. Men alt efter hvornår du kommer til Sri Lanka, er der enten stille vand på den ene eller den anden side af landet. Er størstedelen af turen badeferie, er det bedst at holde sig til højsæson, som er fra december til og med april. Dykning finder du på både vest-, øst- og sydkysten.

Se alle vores rejseforslag til Sri Lanka her.
Sri Lanka
Til top