Af Mathilde

Jeg har været på backpacking i Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam og Indonesien gennem Jysk Rejsebureau. Jeg valgte Jysk fordi jeg var frisk på at få lov til selv at stå for planlægningen samtidig med, at der alligevel var enkelte ture og overnatninger planlagt de første par dage i næsten hvert land, som vi tog til. Det gode ved det var, at det, som Jysk havde forberedt af oplevelser, var højst sandsynligt noget, som jeg ikke selv ville have tænkt over at planlægge, og det gav mig muligheden for at prøve noget nyt og måske også lidt grænseoverskridende. Det kunne f.eks. være at bo hos en værtsfamilie i Laos. I disse lande lever folk meget mere simpelt. F.eks. når det kommer til overnatning, mad og daglige gøremål, hvilket var noget vi fik lov at opleve tættere på. Det er simpelt i form af at være en primitiv levemåde. De arbejder hårdt for deres familie og sig selv, så de kan leve godt, men for os er det stadig meget fattigt og med mangler.

Frihed undervejs på rejsen
De tidspunkter på rejsen, hvor vi selv skulle planlægge, hvilket var langt størstedelen af turen, gjorde, at jeg kom tættere på de andre fra gruppen, og jeg var heldig at få fantastiske veninder og venner med mig hjem. De var friske på at lave det samme som mig på rejsen, og vi delte vores viden og erfaringer, og så endte vi med at have et fuldt pakket program, fordi vi alle havde gode ideer til ting vi ville se og opleve. Det var jeg personligt ret vild med, fordi jeg ikke er så god til at ligge stille, men der var også plads til, at dem som ville, de kunne have en dag ved f.eks. stranden eller en pool. Den gruppe på 20, som jeg rejste med, var meget sammen, da det kom meget naturligt at gøre de samme ting og tage de samme steder hen, da vi jo selfølgelig snakkede internt om det.

Vær åben, når du backpacker
I det sidste land vi besøgte, som var Indonesien, da kom det dog også naturligt, at vi gik hver til sit med forskellige ønsker til, hvad vi ville se. Denne del gjorde det også nemmere at finde oplevelser og hostels, da vi var splittet op i mindre grupper. De venner, som jeg er kommet hjem med, kan jeg dele og snakke med om mine oplevelser langt mere, end jeg kan med familie og venner hjemmefra. Jeg kan dele billeder og beretninger med familie og venner herhjemme, men de vil aldrig forstå det på samme måde, så derfor er jeg rigtig glad for at have haft muligheden for at dele rejsen med nogen, men samtidig have haft friheden og muligheden for egen planlægning hen ad vejen. Det var vigtigt for mig, fordi man møder andre backpackere på sin vej, som har gode ideer og forslag til ting, man kan se. Man vil helt klart komme til at snakke med andre backpackere, som rejser individuelt, hvis man er åben for det, og hvis man søger de steder hen som f.eks. til hostels.

På denne rejse skal man ikke være bange for at stå på egen hånd, for det er der helt klart situationer, hvor man kommer til det. Alle skal selfølgelig lige åbne op i starten, men det er vigtigt at bidrage med ideer og interesser for at finde ud af, hvem man passer med, og hvem som vil det samme som en selv, for det er her på rejsen, at man har chancen for at få fantastiske oplevelser på egen hånd.

At rejse med Jysk Rejsebureau i ryggen
Min gruppe fik slet ikke brug for at kontakte Jysk, men vi var også meget selvstændige og løsningsorienterede. Dog skal man også helt klart prøve det af, hvis man tænker, at man godt vil prøve sine grænser af, fordi Jysk har mange ture, som ikke nødvendigvis er ligeså lange, så hvis man er usikker på hvor meget, at man er klar på, så er der gode muligheder for kortere ture eller ture, hvor mere er planlagt på forhånd. Vi var afsted i 3 måneder, og for mig så passede det helt fint. Jeg elskede, at vi sammen var på egen hånd, men også havde ro i, at flybilletter var booket og planlagt.

Tip til at rejse i Asien
Asien var en kæmpe kulturel oplevelse og afhængigt af hvordan, at man vil leve og bo, så ser man også forskellige ting. På den måde er det meget op til den individuelle, og dem man rejser med. Jeg kunne godt lide det mere autentiske, men tvivlede heller ikke med at overnatning og mad skulle være i orden. Derfor var Tripadvisor og andre rejseapps rigtig hjælpesomme. Man kan altid finde billigere og dyrere alternativer, og det påvirker helt klart hvilke oplevelser man får, hvem man møder, og kommer an på hvad man har lyst til.


Til top