Af Kim Nielsen

Vi startede i Mexico City, hvor tiden gik med at slentre rundt og opleve den mexicanske kultur. Byen ligger i ca. 2.200 meters højde, så det gælder om ikke at overanstrenge sig.

Fra Teotihuacan til Oaxaca
Der blev dog også tid til en tur til Teotihuacan, som er den gamle aztekerby med de berømte 'Solens og månens pyramide', inden turen gik til Oaxaca. Denne by er et must med sine små hyggelige brostensveje og smukke arkitektur. Det vrimler med fremragende restauranter, hvor de fleste har beliggenhed omkring Zocalo-pladsen, hvor der er hektisk aktivitet blandt sælgere af alle slags.

Fra Oaxaca er der adskillige dagsture til bl.a. byen Monte Alban (maya), de mange mezcal-bryggerier, som er en slags tequila, men med forskellig smag. Nogle er ok, men de fleste smager efter min mening frygteligt! Desuden er der naturligvis et væld af markeder, hvor der sælges alt fra tørrede græshopper (med chilismag naturligvis) til barnedåbstøj.

Mazunte og San Cristobal de Las Casas
Derfra gik turen til Mazunte, som er en lækker lille stillehavsstand, hvor der ikke var meget andet at lave end at slappe af, surfe og kigge på havskildpadder og delfiner. Men eftersom der ikke var meget vind, og varmen var dræbende, gik turen hurtigt videre til San Cristobal de Las Casas, som ligger i bjergene og er en del køligere.

San Christobal er meget lig Oaxaca med små hyggelige gader med et hav af gode restauranter - og andre rejsende. En smuk by bare at slentre rundt i. Man skal ikke snyde sig selv for en ridetur til San Juan Chamula, som er en lille indianerlandsby med en meget speciel kirke, hvor lokale sidder og beder, mens de drikker cola og en lokal spiritus. Der må dog ikke tages billeder overhovedet, og dette skal naturligvis respekteres.

Palenque og Lacanjã
Vi tog derefter en arrangeret tur til Palenque, for at se de to vandfald Agua Azul og Misol-Ha. Agua Azul var ekstremt smukt og stort (et must-see), mens Misol-Ha var mindre og knap så imponerende, men ok. Det ligger alligevel på vejen, så hvorfor ikke tage et hurtigt stop.

Vi skulle videre til Lacanjã, som ligger i junglen tæt ved Guatemala; et helt fantastisk sted, hvor vi boede i en åben hytte direkte ved floden med en fremragende udsigt. Der skulle vi tilbringe to dage. Vi startede med at besøge Yaxchilan (maya-by), som ikke er nær så besøgt som f.eks. Palenque og Chichen Itza. Dens beliggenhed i junglen og den konstante lyd fra brøleaber (som også kunne ses) gjorde, at det var et af højdepunkterne på hele turen. Man sejler i øvrigt på floden mellem Mexico og Guatemala, hvor man kan se en enkelt krokodille eller to, hvis man er heldig.

På andendagen tog de lokale indianere os med ud til et vandfald, ca. 30 meter bredt og otte meter højt, hvor der efter en times vandring gennem junglen var mulighed for at bade, slappe af, nyde naturen og studere de mange smukke sommerfugle, som i øvrigt er overalt i Mexico. Det skal lige nævnes, at vi havde det for os selv - fantastisk!

Tilbage til Palenque, hvor vi naturligvis skulle se ruinerne. De går for at være de flotteste af alle maya-byer, hvilket passer fint. De ligger flot omgivet af junglen, men er dog mere tilgængelige end f.eks. Yaxchilan. Der var selvsagt også mange andre rejsende.

Tulum og Chichen Itza
Derfra gik turen til det caribiske, nærmere betegnet Tulum. Dette fantastiske sted må man ikke gå glip af. Lækkert turkisblåt vand og hvide sandstrande, masser af afslapning og lidt snorkelture. Vi måtte dog tage en tur til Chichen Itza, da det netop er kåret som et af verdens nye syv vidundere. Fuldt ud ligeså storslået som Palenque og kan gøres på én dag, hvis man har base ved kysten.

Se hele listen over verdens syv vidundere her.

Inden hjemrejsen fra Cancun gik turen kort forbi Playa del Carmen, da det ligger mellem Tulum og Cancun, og er man til fest, larm, mange mennesker og en ikke særlig god strand, er det stedet at tage hen.

Se alle vores rejseforslag til Mexico her.
På rejse i Mexico, Latinamerika
På rejse i Mexico, LatinamerikaPå rejse i Mexico, LatinamerikaPå rejse i Mexico, Latinamerika
Til top