Af Brian Friis

Vi tog bussen fra Kathmandu en tidlig morgen klokken 7.30. Udsigten gennem bussens ruder er utrolig flot, idet man kører ned gennem bjergene langs floderne hele vejen, til man når lavlandet og Chitwan. Busturen tog omkring seks timer.

Vi var på en tre-dages tur, der gav en masse spændende oplevelser i naturen, men samtidig også tid til at slappe i de hyggelige omgivelser, hvor vi boede.

Spøgelser, ånder og elefanter
Første punkt på programmet var en gåtur gennem den lille landsby, der ligger ved siden af, hvor vi bor. Her blev vi budt indenfor af de lokale beboere i deres lerhytter, mens fortællingerne fra vores guide gik på dyrelivet i området, samt de lokales (over)tro på spøgelser og ånder.

På vejen tilbage måtte vi flere gange have kameraet frem og træde et par skridt til siden, når elefanterne pludselig kom gående fra det nærliggende elefant-center. Dejligt at være her i den vilde natur med så tæt kontakt til så eksotiske dyr!

Kanotur gennem junglen
Næste morgen var der tidlig afgang, da vi skulle ned til floden og sejle i kano, mens dyrene i junglen vågnede. Næsten lydløst flød vi gennem vandet, mens søvnige og sultne krokodiller lå på flodbredden og ventede på, at deres (uheldige) morgenmåltid skulle komme forbi. Fuglelivet i junglen er rigt, og især om morgenen er der livlig aktivitet i fugleverdenen. Det nød vi godt af.

Efter sejlturen var det tid til at gå på egne ben gennem junglen. Vi så masser af hjorte på tæt hold og også en del spor i form af poteaftryk fra tigre og næsehorn og lignende, men (heldigvis) stødte vi ikke selv på nogle af dem. Vi skyndte os videre til elefant-centret, og derefter hjem til frokosten, inden vi selv blev til en buffet for en tiger.

Mht. tigrene, så er vi ret sikker på, at vi hørte dem snige sig forbi os et par gange, men de er sky og hurtige, så man skal være mere end almindeligt heldig for at se et eksemplar af parkens største attraktion. Den oplevelse har vi til gode!

Se alle vores rejseforslag til Nepal her.
På jagt i Chitwan, Nepal
På jagt i Chitwan, Nepal
Til top