Af Mia Ravn Nielsen

Bahamas-øerne består af over 700 større og mindre øer, så det er ikke mange af dem, man kan nå at opleve på en lille get-away til paradis. Langt de fleste vælger at flyve til Nassau på New Providence eller Freeport på Grand Bahama. En times flyvning fra Miami og så er man i paradis!

Hvis man ønsker at komme ud til nogle af de mindre øer, foregår det typisk med båd eller fly.

Andre vælger et cruiseship, som typisk afgår fra enten Miami eller Fort Lauderdale i Florida, USA, til Prince George Wharf, Nassau.

New Providence – den mest populære af Bahamas-øerne
Vi havde valgt at flyve til Nassau og tilbringe fem nætter på New Providence, som er den mest populære af Bahamas-øerne. Øen er ikke stor; den måler ca. 207 km2, så man kan nemt køre rundt på øen i en lejet bil på en dag. Øen appellerer til afslapning, og det var også af den grund, at vi var taget dertil. Øen har lidt Jamaica-stil over sig, så folk tager det meget afslappet og er ikke altid så præcise – ”Yah man!”.

Dutyfree shopping
Bahamas er forholdsvis dyr, og priserne er helt sikkert lagt efter amerikanerne, men hvis du går efter mærkevarer er Bahamas dutyfree, og du finder både Gucci, Fendi, Cartier og Versace side om side med de farverige souvenirbutikker på Bay St., som helt sikkert er stedet at shoppe, samt det store stråmarked lige ned til havnen. Du kommer heller ikke udenom alverdens smykkebutikker, der tilbyder ædle smykker i alle prisklasser – igen dutyfree!

Sværere for backpackere
Det er svært at leve som backpacker på Bahamas, for ikke at sige næsten umuligt, da langt de fleste hoteller er 3-5-stjernede. Det samme gælder restauranterne, da der ikke er så mange muligheder downtown, og man derfor oftest spiser på en af restauranterne på sit hotel.

Masser af aktiviteter i vandet
Der er ikke så mange seværdigheder på New Providence, og langt de fleste aktiviteter har noget med vand at gøre, men dem er der til gengæld også mange af. Tag f.eks. ud og svøm med delfiner ved Blue Lagoon og i verdens største udendørs akvarium (siges det) ved det fantastiske resort, Atlantis, på Paradise Island, som er en oplevelse i sig selv. Barn eller stort legebarn, så bør man heller ikke gå glip af Atlantis Waterscape! Nassau Botanical Garden og Adastra Gardens, Zoo & Conservation Park er også et besøg værd, og golfbaner er også at finde.

Nyd ellers de fantastiske strande på Paradise Island og Cable Beach og bad og snorkel i det mest fantastiske turkisblå vand – lige til et postkort!

Se alle vores rejseforslag til USA her - fra USA er det, som du kan læse, nemt at komme videre til pradis på Bahamas.
BahamasBahamasBahamas
Til top