Phi Phi-øerne består af de to store øer, Phi Phi Don og Phi Phi Lee. Når man sejler ind til Phi Phi Don, som er den eneste af øerne, der har overnatningsmuligheder, gribes man straks af en "laid-back-stemning", der pulserer på øen. Øen blev i december 2004 ramt af tsunamien, men er med det thailandske smilende gå-på-mod blevet opbygget igen, så det stort set er umuligt at se, at dette sted var offer for katastrofen.

Man kan vælge at bo ude på nogle af de mindre strande, der findes på øen, hvis man ønsker at der er helt stille og roligt. Ellers kan man vælge at bo inde midt på hjertet af øen, hvor der er masser af butikker, diskoteker, massageklinikker, tur-operatører osv. at vælge mellem.

Dagene på Phi Phi-øerne flyver af sted. Er man til afslapning, er der rig mulighed for enten at gå ned til den flotte strand, at hænge ud på en af de utallige cafeer eller strandbarer og nyde en kold drink, eller gå på shopping i de mange små butikker. Vil man hellere lave noget aktivt, har Phi Phi Don et helt utroligt smukt udsigtspunkt, man kan gå op til og skue ud over hele øen. Man kan også leje en kajak og padle ud til en af de mindre strande, som for eksempel Monkey Beach, hvor der lever vilde aber, som er yderst nysgerrige for at se, om turisten har bananer eller jordnødder med til dem (eller andre ting som de kan få fingrene i, så hold godt fast i hat og briller!).

Et absolut must, når man er på Phi Phi-øerne, er at tage en sejltur ud til Phi Phi Lee, som er en naturfredet ø. Herude omkring finder man nogle af de bedste snorkelsteder i Thailand med fantastisk flotte flerefarvede fisk og koraller. Hele sceneriet med krystalklart vand, smukke klippevægge og hvide sandstrande er helt eminent, så selv om man ikke er typen, der bryder sig om snorkling, er turen stadig det hele værd. Det er muligt at gå i land på Phi Phi Lee, men man betaler en lille sum i entre til vedligeholdelse af øen. Man kan booke det som en arrangeret sejltur på en større båd gennem et af bureauerne på Phi Phi Don, eller man kan gå ned til kajen og leje en long tail boat, som de lokale thaier med glæde sejler ud for dig. Der er også mulighed for at sejle lidt længere ud til de mindre øer i nærheden, Bamboo Island og Mosquito Island.

Området omkring Phi Phi-øerne er også kendt for sine dykkermuligheder, og der findes på Phi Phi Don et hav af dykkeroperatører. Mange af disse operatører har danske, svenske og norske instruktører, så hvis man ikke føler sig helt sikker i engelsk, er der mange steder mulighed for at tage et dykkerkursus på modersmålet, selvom man er på den anden side af jorden. Om aftenen blusser Phi Phi Don op, og der fyres op under de mange diskoteker og barer. Så hvis man er til fest og farver (og den lokale drink i en spand, "bucket"), er man helt sikkert kommet til det rigtige sted.

Vil man hellere bare have en stille og rolig aften, findes der mange restauranter med alt fra thai-dishes, friskfangede fisk og danske frikadeller. Der vises også stort set hver aften fire-show på øen, hvor der jongleres med ild, eller thai-bokse kampe, som man kan blive underholdt af.

God rejse!

Se alle vores rejseforslag til Thailand her.


Til top