Af Mia Ravn Nielsen

Miami
Vi startede i det mangfoldige Miami, som tilbyder nogle af verdens smukkeste bystrande, udsigt til en fantastisk skyline og karismatiske kvarterer, som f.eks. Little Havana og Little Haiti. Et tip er at booke et hotel på Collins Avenue eller Ocean Drive, som ligger helt ned til Miami South Beach, også kaldet SoBe. Hvis du gerne vil bo på et af de berømte og farverige Art Deco hoteller, så snyd ikke dig selv for The Colony Hotel på Ocean Drive.

Hvis varmen bliver for meget, så kan man bruge tiden på shopping i et af de mange store outlets og nyde en cocktail på det famøse, The Delano Hotel - et godt sted til "people watching” og en ret sjov beskæftigelse i sig selv.

The Florida Keys
Efter Miami kørte vi imod The Florida Keys, som består af en lang række øer, hvoraf de mest besøgte er Key Largo og Key West. Sidstnævnte er den allersydligste ø, hvor man også finder USA's sydligste punkt – der er nemlig kun 90 miles (knap 145 km) til Cuba. For at komme fra Key Largo til Key West skal man køre over hele 42 broer! The Keys byder på enestående snorkling og dykning, fiskeri i særklasse og svømning med delfiner. Hvis du er dykker og leder efter en helt unik oplevelse, så kan du bo på Jules’ Undersea Lodge ved Key Largo, som er et undervandshotel, hvor du skal dykke for at komme ned til dit værelse.

I Key West render kyllingerne frit rundt og hakker i jorden. Der er en helt speciel stemning, som bare må opleves. Du kan f.eks. gå en tur langs Duval St. og ende op ved Mallory Square, hvor gøglere jonglerer på ethjulede cykler med ildfakler i solnedgangen. Herefter kan du slutte af med aftensmad på Sloppy Joe’s Bar, som var Ernest Hemingway's yndlingsbar. Prøv en omgang Conch Fritters og slut af med Key Lime Pie til dessert for at opnå den ultimative amerikanske stemning.

Naples
Videre fra The Keys kørte vi op af golfkysten mod velhaverbyen, Naples, der byder på lækre hvide sandstrande og store mansions, langs Millionaires’ Row – det er næsten Floridas Beverly Hills men på en mere afslappet og charmerende måde.

Fort Myers Beach
Herefter videre nordpå til Fort Myers Beach - en dejlig bred og hvid sandstrand, som ligger på Estero Island. Times Square i den nordlige ende af øen byder på en stille festscene. Slå vejen forbi The Beached Whales, som har et hyggeligt mix af lokale og turister, og nyd et lækkert måltid mad i afslappet stemning på tagterrassen.

Clearwater
Forbi Sanibel Island og Captiva Island fortsatte vi nordpå mod Tampa og St. Petersburg, hvorefter vi endte op i Clearwater, som er en perle med meget lækre strande og en hyggelig strandpromenade. Husk at køre et stop forbi Cristino’s Pizza, som bl.a. serverer de bedste kulovns pizzaer og den lækreste gelato. Mmm….. Hvis du mangler sus under vingerne, så brug en dag i forlystelsesparken, Busch Gardens, som byder på vilde rutsjebaner.

Orlando
Orlando er for forlystelsesparkerne, hvad Las Vegas er for kasinoerne. Her ligger 7 af verdens største og mest besøgte parker med Disney World som den førende, som alene har 3 separate parker. Også Universal Studios og Islands of Adventure er nogle af de mest besøgte. Ud over utallige forlystelsesparker byder Orlando på mange store outlets, der helt sikkert kan tilfredsstille selv den største shopaholic. Til madelskeren findes der et utal af lækre restauranter op og ned langs International Drive og Downtown.
En lille times kørsel fra Orlando finder man Kennedy Space Center ved Cape Canaveral, som uden tvivl er et besøg værd, hvis man bare er lidt interesseret i det ydre rum.

Fort Lauderdale
Fra det ydre rum kørte vi ned til USA's venedig - Fort Lauderdale er kendt for sine mange kanaler, som kommer fra sumpene i The Everglades. Udover kanalerne, som også kan bruges til transport med en watertaxi, er Fort Lauderdale også kendt for sine lækre brede sandstrande. Det mest populære sted at bo er langs Ocean Boulevard, hvor man har udsigt over strandpromenaden. Man kan tage en tur med "Jungle Queen Riverboat", som sejler ned ad Millionaires Row langs de mange kanaler. Her kan man få sin nysgerrighed stillet og se alle de kæmpe mansions med deres mindst lige så store yachts udenfor.
Har du ikke nået at få din shoppelyst stillet, så smut en tur ned af Las Olas Boulevard, som også har nogle af de bedste restauranter i byen.

Everglades National Park
Inden turen gik tilbage til Miami, kørte vi forbi den berømte nationalpark, The Everglades, som er et kæmpe sumpområde. Her er der masser af forskellige aktiviteter og ting at opleve - du kan f.eks. tage med en airboat og se de mange alligatorer ligge som forstenede i solen. Til den lidt mere eventyrlystne byder parken også på vandring, cykling, fiskeri, kanoture og campering ude ved alligatorerne.

Find inspiration til dit helt eget roadtrip i USA her.
Miami
Til top