Af Jonas

Kort om dig: Hvem er du?
Jeg hedder Jonas og holder i øjeblikket sabbatår. Jeg interesserer mig for fotografi, basketball og klaverspil.

Hvilke lande har du besøgt og hvem rejste du med?
På min rejse for det her år var jeg i New Zealand, Thailand, Cambodja og Vietnam, hvor jeg rejste med en klassekammerat fra gymnasiet.

Hvor længe er du typisk væk og hvor ofte rejser du?
Jeg rejser ofte ikke ret længe ad gangen. Det er som oftest en uge ad gangen i løbet af året, og to eller tre i sommerferien. Jeg rejser ofte til min familie i løbet af året, mens udenlandske rejser er 1-2 gange om året.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Min far var på en lignende rejse, da han var ung. Jeg var inspireret til at komme ud og opleve noget anderledes end det europæiske og danske, som jeg er så bekendt med.

Læs mere som sabbatår i udlandet her.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Tag den med ro og lad dig ikke stresse, for det kan man gøre nok af herhjemme.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Jeg tjekker altid vejrforholdene ved destinationen, for at gøre pakningen lettere.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Man har en anden frihed, end hvis man har en rullekuffert. Man er super mobil og klar til at flyde hen, hvorend strømmen fører én. Samtidig så pakker man ikke mere end allerhøjest nødvendigt, for man skal bære på det i en længere periode. Man tænker lidt smartere og mere kreativt for at løse problemer, man ikke lige har midlerne i rygsækken til, og det er der man møder andre mennesker, hvilket er det bedste i mine øjne.

Læs mere om backpacking her.

Hvordan fandt du tid og penge til at realisere drømmen?
Jeg havde et fuldtidsjob på en tankstation, hvor det eneste, jeg tænkte på, var at komme ud at rejse.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
En af de første dage på vores lange rejse, kom vi til den nordlige spids af New Zealand på en dagstur. Vores buschauffør og guide, Willy, var en indfødt kiwi/maori, der gjorde dagen helt formidabel, samtidig var vejret fantastisk, og alt vi gjorde, ville jeg ikke være foruden. Vi så fyrtårnet, kæmpe træer, surfede ned ad sandklitter, vi kørte i bussen gennem kviksand, langs ninety-mile beach, gravede efter muslinger i sandet og fik en suveræn fish and chips. Det var en helt fantastisk dag!

Hvad er dit bedst pakketip, og hvad rejser du aldrig uden?
Mit kamera, for man ved aldrig, hvornår man får brug for det.

Find hele vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Japan, Argentina, Sydafrika, Australien og mange flere. Jeg er mest interesseret i menneskene og naturen, mens byerne kommer i anden række. Men når jeg ikke står med valget, sørger jeg for at få så meget ud af situationen som muligt.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Man kan blive fristet til at sove på hotel, fordi det nogen steder er så billigt, men jeg synes helt klart, at det at sove på et hostel og møde mennesker, kan give rejsen en helt anden karakter.

Tak til Jonas for at dele sin rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her.

Jonas, Interview
Jonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, InterviewJonas, Interview
Til top