Af Jacob Nellemann Schultz

I juni 2023 var 12 medarbejdere fra Jysk Rejsebureau på en arbejdsrejse i Nordamerika. De fløj sammen til New York, hvorefter de splittede op i mindre grupper. Jacob (der sidder som rejsekonsulent i Aarhus) og Jan (der er teamleder i vores butik i Aalborg) tog videre fra New York til Philadelphia, Pennsylvania og sluttede af i Washington DC - på opdagelse i det historiske USA.

Jacob har skrevet om sine og Jans oplevelser i en personlig rejseberetning, som du kan læse lige her:

New York er på alle måder overvældende
Jeg fik mit første blik på og indtryk af New York fra luften. I samme sekund som vores fly brød igennem skyerne, kunne jeg se de endeløse skyskrabere, der bare skreg New York, og allerede her fik jeg en overvældende følelse af den megaby, der ventede på mig.

I metroen fra lufthavnen til Manhattan rammes man hurtigt af et indtryk af New York’erne, der er her, der og alle vegne. Mangfoldigheden af mennesker er overvældende.

Vi boede i Chinatown. En autentisk bydel hvor de lokale har kinesisk som modersmål, og alle offentlige skilte står på kinesisk. Fra Chinatown kan man spadsere op i East Village og se de mange studenter, der slapper af i solen med deres laptop og bøger. Herfra kan man gå videre til SoHo og se New Yorks ægte hipstere. Unge mennesker i store støvler, bukser med malingpletter og sygekassebriller. Fra SoHo kan man gå videre til Little Italy og nyde en autentisk italiensk pizza fra John’s på Bleecker St.

Vi hoppede ombord på en "Hop on/Hop off"-bus, som er en glimrende måde at se New Yorks største seværdigheder, såsom Empire State Building, Wall st., Brooklyn Bridge og Times Square. Ved Times Square er der en hamrende skøn cafe, der hedder Star Dust. Her kan man opleve tjenere, der synger musicalsange, mens de serverer ægte amerikansk mad. Det er en autentisk og fantastisk oplevelse.

Uafhængighedskamp og berømte Cheese Steaks i Philadelphia
Efter fire skønne dage i New York hoppede vi på toget og rejste videre til Philadelphia fra den historiske Penn Station. Philadelphia er den historiske hovedstad for USA’s uafhængigskamp. Byen har Liberty Bell og Liberty Hall, hvorfra uafhængighedserklæringen den 4. juli 1776 blev proklameret efter The Founding Fathers havde tilkaldt folket via Liberty Bell.

I Philadelphia kan det helt klart anbefales at stoppe ved Reading Terminal Market og nyde byens bedste streetfood. Her kan man med fordel prøve den berømte Philly Cheese Steak - mums!

Tæt på Amish-folket i Pennsylvania
Efter to skønne dage i Philadelphia hentede vi vores billeje og kørte til Amish-folkets hovedstad Lancaster i Pennsylvania. Vi kørte gennem de to små landsbyer Intercourse og Bird-in-Hand. Det er begge steder, hvor man kan se masser af Amish-folk, som er på farten i deres hestevogne.

Efter Lancaster kørte vi mod Shenandoah National Park, der ligger langs den appalachiske bjergekæde. Shenandoah National Park består af en ekstremt flot køretur langs Skyline Drive. På denne vej kan man opleve vild natur på de mange hikingstier og ikke mindst en skøn udsigt ved de mange udsigtspunkter.

Får vi mon et glimt af præsidenten på sidste stop i Washington DC?
Efter Shenandoah gik turen til rejsens sidste destination - USA’s hovedstad Washington DC. Her afleverede vi lejebilen ved ankomst til byen, for hvis man bor centralt, kan man sagtens gå rundt til seværdighederne. Vi valgte dog at leje cykler, hvilket var enormt praktisk, da Washington DC nok er den mest cykelvenlige by i USA. Vi cyklede fra Capitol Hill og forbi Washington Monumentet til Lincoln Memorial og derfra videre til den store veteran-kirkegård Arlington Cemetery, hvor bl.a. John F. Kennedy og Robert E. Lee ligger begravet.

Derudover skal man selvfølgelig tage en tur forbi Det Hvide Hus og krydse fingre for, at man ser præsidenten på gåtur i haven. Washington DC er en utrolig skøn by, hvis man er til museer. Mange museer i byen er gratis. Jeg kan anbefale Smithsonian og Holocaust Memorial Museum.

Her sluttede vores rejse gennem den historiske del af USA. En tur, der bød på pulserende storbyer, flot natur, historiske seværdigheder og ikke mindst USA’s politiske højborg.


Vil du selv opleve USA og måske besøge historiske byer på din rejse?
Du kan finde mere inspiration til din USA-rejse blandt vores mange spændende rejseforslag. Se dem her.
Oplev de mange spændende bydele på rejsen til New York
Til top