Af Lone og Michael Andersen

Havskildpaddens sorte øjne plirrer nysgerrigt, og den er næsten helt henne og presse snuden mod undervandskameraet. Selvom dykkermasken forstørrer synsindtrykkket er denne green turtle uden overdrivelse godt én meter lang. Det flotte mønster på rygskjoldet fremstår helt skarpt i det ultraklare havvand, der omgiver Similan-øerne.

Vi befinder os ved dykkerstedet ”East of Eden”, der ligger ved den sjette af ø-gruppens i alt ni øer. Vi har en fornemmelse af at befinde os midt i et levende postkort med små bevoksede øer, der ligger som grønne totter på det turkisblå Andamaner Hav.

Skildpadden inviterer os med på en svømmetur væk fra båden, og vi forbavses over, hvor hurtigt den glider igennem vandet. Vi får cirka 15 minutter i audiens, før den trækker sig ud på dybere hav.

Fascinerende liv under vandet og pragtfulde strande
Ombord på skibet Westcoast Explorer sejlede vi fra Phuket i aftes og vågende op til det smukke syn af Similan-øerne udenfor kahytten. Her tilbringer vi de to første dage med at udforske de mange dykkersites, som pryder landskabet under vand. Tre dyk plus et natdyk bliver det til pr. dag.

Det anbefales, at man har advanced certifikat, da nogle af dykkene går helt ned til 30 meters dybde, men open water dykkere kan sagtens få et fint udbytte af turen. Det samme kan snorklere, da sigtbarheden generelt er god, og der er masser af koraller og et væld af fisk at observere lige under havoverfladen.

Vores new zealandske turleder, Milton, har 22 års erfaring og tusindvis af dyk bag sig. I seks år har Similan været hans andet hjem, og før hvert dyk beriger han os med en grundig briefing om forløbet, og hvad vi kan forvente at se. Med hans hjælp identificerede vi bl.a. hawksbill turtles, emperor angelfish, black-spotted puffer og blue-striped snapper.

Vandet er 30-32 grader varmt, så det er simpelthen umuligt at komme til at fryse, selvom vi er i vandet op til en time ad gangen. Et faktum der unægtelig er med til at forhøje nydelsen af undervandslivet. På et par af Similan-øerne får vi mulighed for at komme ind til land og nyde de pragtfulde sandstrande, samt vandre op til udsigtspunkter med panoramaudsigt.

Spise, dykke, sove - gentag
Den friske havluft, intensiv dykning og glæden ved ferielivet skærper appetitten. Vores thailandske køkkenpiger Eoo og Tum fremtryller en lind strøm af lækre retter fra det lille køkken på nederste dæk. Vi vælger i bl.a. tom yam suppe, kongerejer, saftige ananas og friskbagt banankage.

Hurtigt falder tilværelsen ind i en behagelig rytme: Spise, dykke, spise, dykke, spise, dykke, spise, dykke, spise, sove. Indimellem bliver der tid til at snuppe en lur, læse, hyggesnakke og tage et spil poker på soldækket.

Efter Similan sejler Kaptajn Tong os i løbet af natten til Richelieu Rock, der betegnes som et af Thailands allerbedste sites. Tre dyk får vi her i selskab med bl.a. kæmpe manta-rokker, der er helt op til fire meter lange og et imponerende syn, når de ”flyver” graciøst forbi på oceanets blå kulisse. Vi er også heldige at se bl.a. nurse sharks, barracudas, moray eels, Napoleon fish, Andaman sweetlips og en leopard shark.

På turens sidste dag dykker vi ved Koh Bon West Ridge samt ved Koh Tachai Plateau, hvor vi bl.a. ser leopard sharks. Begge steder er der chance for at se whale sharks, men så heldige er vi desværre ikke. Bedre held næste gang!

Det er meget sandsynligt, at vi vender tilbage til Similan på en ny Live Aboard sejltur på en senere rejse. Det er virkelig en unik oplevelse, som alle bør unde sig selv mindst et par gange i livet!
Similan-øerne, Thailand, Asien
Similan-øerne, Thailand, AsienSimilan-øerne, Thailand, AsienSimilan-øerne, Thailand, Asien
Til top