Singapore er godt 700 kvadratkilometer og har over fem millioner indbyggere. Lidt atypisk for storbyer i Asien er Singapore utrolig ren, og førstehåndsindtrykket er derfor med garanti positivt. Et symbol på at Singapore er en velfungerende by, er blandt andet det faktum, at man kan drikke vandet direkte fra hanen!

Singapore er et stort miks af forskellige kulturer. Befolkningen består af 74,3 % kinesere, 13,5 % malayer og 9 % indere. Herudover er der op imod en million vesterlændinge bosat i Singapore.

Der er rigeligt med oplevelser i Singapore til både en uge og mere. Et par forslag til ting at tage sig til kunne være:

Shopping
Man kan ikke sige shopping uden ikke også at sige Orchard Road. Det ER byens hjerte og betragtes som byens centrum. Det bugner med liv, smarte biler, designmærker og meget mere. Det er her, folk tager til for at blive set.

Foruden shopping langs Orchard Road er der hundredvis af diverse malls - nogle endda under jorden. Men skal man have en oplevelse ud over det sædvanlige, bør man tage et smut til China Town, Little India eller Arab Street. Og så er North Bridge Road en mulighed, hvis man er på jagt efter noget nyt elektronik.

Sightseeing med både bus og båd
Tag på sightseeing med en bus/båd, som tager dig med på en 1-2 timer lang køretur gennem byen. Det er en bus, som er bygget om, så den både kan køre på land og sejle i vandet omkring byen. Det giver dig mulighed for at opleve Singapore fra en lidt anden vinkel. Turen er specielt god, hvis man er presset på tid, eller har mindre børn.

Verdens bedste zoo og største akvarium
Beliggende godt en times kørsel fra centrum er Singapore Zoo et must see, når man besøger Singapore - ung som gammel, med eller uden børn. 'Verdens bedste zoologiske have', så har man ikke sagt for meget. Dyrene har det langt hen ad vejen oprigtigt godt, og man får en følelse af at være på ekspedition i junglen og se dyrene i deres oprindelige omgivelser. Når nu man har set 'verdens bedste zoo', skal man næsten også opleve verdens største akvarium S.E.A. Aquarium. I alt 800 forskellige arter kan opleves bag verdens største “vindue til havet”.

Få en Singapore Sling
Andre interessante ting at se kunne være Raffles Hotel, som er symbolet på kolonitiden, og forspild ikke chancen til at få en Singapore Sling i 'Long bar'. Men husk, der er dresscode, så sandaler og shorts er ikke tilladt.

Verdens største pariserhjul
Prøv verdens største pariserhjul, 'Singapore Flyer', som rager 165 meter op, eller se en af Singapores symboler, 'Løven', ved Fullerton Hotel. Specielt om aftenen er her en fantastisk udsigt; blandt andet over Singapores operahus.

Sol og strand
Vil man gerne have lidt sol og strand, så er Sentosa Island en mulighed. Blot 10-15 minutters kørsel fra centrum (Orchard Road) finder man Sentosa. Her kan den stå på alt mellem himmel og jord: Svømme med delfiner, få en cocktail på stranden, spille beach volleyball, gå i 4D biograf og gå til musicals.

Se Singapore fra oven
Få muligheden for at se hele Singapore fra oven i 'Tiger Sky Tower'. Er du historisk interesseret, er der adskillige levn fra anden verdenskrig med kanoner såvel som gamle kanonposter ved Fort Siloso.

En anden måde at se Singapore fra oven er ved at besøge det fem-stjernede Marina Bay Sands Hotel, der ligner tre tårne med et skib placeret øverst. ”Skibet” er længere end Eiffeltårnet, hvis det lå ned. Du kan købe adgang til et besøg på toppen, hvor der er en fantastisk udsigt over Singapore centrum og Marina Bay, hvor de store fragtskibe ligger side om side.

Se alle vores rejseforslag til Singapore her.
Til top