Af Heidi

Kort om dig: Hvem er du?
Jeg hedder Heidi Pallisbo og arbejder ved Siemens som Team Leader. Jeg har to uddannelser; først som kontorassistent all round og så i 2005-10 læste jeg Cand.Negot på SDU. I min fritid er venner og familie vigtige for mig og derudover bruger jeg tid på sport, læser bøger, tager kurser, og så har jeg et par mormor-hobbyer, såsom strik, sytøj og korsstingsbroderi.

Hvilke lande har du besøgt, og hvem rejste du med?
Først tog jeg til Mexico, hvor jeg tilbragte små syv uger på et projekt med havskildpadder. Her boede jeg i en camp sammen med unge mennesker fra hele verden, og vi arbejdede dagligt i et samarbejde med et lokalt zoo-projekt.

Det har været en fantastisk oplevelse at møde både de lokale, som meget dedikerede arbejder på projektet, samt samarbejde med unge mennesker, som for nogle er på deres første rejse uden forældre.

I weekenderne tog vi på ture, gerne med lokale, hvor det var muligt at opleve kulturen og historien i området samt få et par gode råd til, hvad vi kunne gøre på egen hånd.

Find inspiration til dit rejseeventyr i Mexico her.

Herefter mødte jeg min kæreste, Jens Christian, i New York, hvor vi var i syv dage, efterfulgt af fire dage i Washington DC og endte vores ferie med fire dage i Las Vegas.

Hvor længe er du typisk væk, og hvor ofte rejser du?
Jeg rejser i alt fra en weekend, til f.eks. en storby i Europa, såvel som 2-10 uger, hvor jeg gerne tager til f.eks. USA på kør-selv-ferie: Her tager jeg et fly, og så lejer jeg en bil i den lufthavn, jeg lander i og kører ud for at se området. Men jeg har også været på cykelcharterferie på Mallorca.
Jeg rejser minimum én gang om året, alt efter feriens varighed.

Hvad inspirerede dig til at rejse ud med rygsækken?
Muligheden for at opleve på engen hånd og møde folk der, hvor de er.

Dit bedste rejsetip, hvis man skal ud som backpacker for første gang?
Husk at være åben og høflig.

Hvilke forberedelser gør du normalt inden en rejse?
Opdaterer vaccinationer, husker visakort, info til nærmeste familie om hvornår jeg regner med at være hvor.

Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Muligheden for at møde folk, hvor de er, friheden til at ændre planer og se noget anderledes, hvis man støder på det i verden.

Læs mere om backpacking her.

Hvordan finder du tid og penge til at realisere drømmen?
Jeg er god til at spare op, og Mexico blev en realitet, da jeg solgte min lejlighed sidste år. Derudover havde jeg en del overarbejde, hvilket gjorde det muligt for mig at afspadsere de syv uger, jeg var i Mexico.

Dit personligt bedste rejseminde eller din sjoveste historie ’from the road’?
Ofte er det på andendagen i et nyt område, hvor der sker noget, som jeg ikke er forberedt på; det være sig oplevelser, som bliver anbefalet af lokale, eller fordi jeg støder ind i dem.

Hvad er dit bedst pakketip og hvad rejser du aldrig uden?
Visakort og lokale valuta, tandbørste og et par rene underbukser.

Find vores backpacker pakkeliste her.

Hvilke lande er på din bucket list, og hvad lægger du vægt på, når du vælger en destination?
Jeg har klart fået mere lyst til at se Latinamerika, gerne Peru, og så skal jeg tilbage til Mexico, når jeg har lært spansk. Derudover er der en drøm om at se Vietnam.

Andet du gerne vil dele fra livet som rygsækrejsende?
Spring ud i det og nyd det.

Tak til Heidi for at dele sin rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her
Interview, Heidi
Rejseinterview: Havskildpadder i MexicoRejseinterview: Havskildpadder i MexicoRejseinterview: Havskildpadder i MexicoRejseinterview: Havskildpadder i MexicoRejseinterview: Havskildpadder i MexicoRejseinterview: Havskildpadder i Mexico
Til top