Af Nanna Røntved Jørgensen

Tidspunkt for rejse

Maj 2023
Inden jeg tog afsted, kendte jeg ganske lidt til Sri Lanka som destination, og jeg havde derfor heller ikke skruet mine forventninger op efter noget bestemt. Mit udgangspunkt var egentlig, at jeg gerne ville styrke mine evner på et surfboard, og det blev derfor udgangspunktet for to ugers rundrejse sammen med min gode ven og kollega, Nina.

Skildpadder, surf og solnedgange
Vores rejse startede på Sri Lankas vestkyst, hvilket var lidt af et sats, eftersom maj måned er skiftesæson, inden monsunregnen rammer i netop det område. Sri Lanka er ca. halvanden gang så stor som Danmark, men trods landets forholdsvis lille størrelse, er klimaet meget varierende, og regnsæsonen afhænger af, hvor i landet man befinder sig.

De første to nætter tilbragte vi i Hikkaduwa, hvor vi fik smag for de smukke solnedgange allerede på køreturen til vores hotel. Vi havde solnedgangen i ryggen, men synet var smukt gennem bagruden, og rejsen begyndte ret så godt. Da vi ankom til hotellet, blev vi introduceret til Sri Lankas fascinerende dyreliv. På stranden lige uden for hotellet opholdt der sig tre store havskildpadder, en masse blacktips (babyhajer) og selv hotellets have var fyldt med varaner, egern og andre små sjove dyr, som vi brugte timer på at iagttage.

Efter Hikkaduwa startede vores surf-eventyr i Ahangama, hvor vi havde en uges ophold på Lapoint surfcamp. Vi var en gruppe på 16 unge med forskellige nationaliteter og surfniveau. Gruppedynamikken var lige i skabet, og Lapoint er helt klart et af de største highlights fra vores rejse. Til trods for de nærmest daglige regnskyl havde vi virkelig en fest. Det var aldrig kedeligt på Lapoint, og foruden det planlagte program med surf-lektioner og fællesspisning var der fuld knald på aktiviteterne i campen - alt lige fra at udforske nærområderne, til bordtennis- og volleyturneringer, kortspil, yoga, skateboarding og skøre selvopfundne konkurrencer i poolen.

Ferie på farten
Eftersom vi havde brugt en uge på surfcamp, vidste vi godt, at vi ville få en anelse travlt i forhold til at nå vores resterende ønsker for rejsen, og vi valgte derfor at booke en privat chauffør fremfor at bruge offentlig transport.
Vores chauffør var vildt informativ, og vi fik rigtig mange lokaloplevelser med på vejen, når vi blev transporteret fra A til B. Vi så bl.a. de lokale fiskere, som stod på kajen og fiskede - her fandt vi f.eks. ud af, at man ikke må kigge ned i deres fiskespand, eller spørge dem, hvor mange fisk de havde fanget, da de tror på, at det ville bringe uheld til deres fiskeri. Derudover mødte vi en ældre mand, som sad på en båd og reparerede fiskenet og havde gjort det i 30 år. Hans håndarbejde var vildt imponerende, og han brugte tæerne til at holde nettet adskilt, mens han lavede nye løkker i det uendelig lange net.

Safari og karaoke på stranden
Vores næste stop var Yala National Park, hvor vi skulle ud på en eftermiddagssafari. Vi spottede en masse dyr, bl.a. en bjørn, og til trods for at den ikke var mere end to meter fra vores Jeep, ænsede den nærmest ikke vores tilstedeværelse, da den havde travlt med at snuse rundt i jordbunden.

Herefter tilbragte vi en enkelt nat på østkysten i Arugam Bay, hvor vi vildt gerne ville have haft flere dage! Stemningen her var helt klart præget af surfers og backpackere. Folk var generelt meget afslappet, og foruden de mange tuktuk'er var der masser af cykler, caféer, barer og surfshops i området. Vejret var også skiftet, og vi havde nu fuld sol og 30+ grader om natten (hurra for aircon!). Om aftenen mødtes vi med et svensk par fra surfcampen og endte med at tage sammen til karaoke på stranden, hvor der blev sunget alt lige fra Jesse Mccartney til Rollo og King og ABBA.

Frodige omgivelser i Ella
Endnu et højdepunkt var helt klart Ella og de smukke omgivelser. Vi startede ud med at besøge Nine Arch Bridge, hvor vi fik taget de obligatoriske (men meget flotte) billeder. Til trods for at temperaturen skulle være en del lavere i højlandet, havde vi virkelig god varme og solen med os, og vi sluttede derfor dagen ved en Ravana Pool Club, hvor vi mødtes med nogle andre fra surfcampen, som var i Ella på samme tid. Stedet her er meget vestligt præget, men hvis man trænger til nedkøling i absurd lækre omgivelser, så er det helt sikkert et besøg værd. Man betaler dog en god sjat for at ligge der, men bjergudsigten og omgivelserne er ret så unikke.

Næste morgen tog vi afsted på et mini-trek ved 5-tiden mod Little Adams Peak, hvor vi nød en smuk solopgang i bjergkæden. Herefter skulle vi med toget fra Ella til Nuwara Eliya, som er et stræk, der tager ca. 3 timer. Vores chauffør havde købt togbilletter på 1. klasse, hvilket jeg absolut ikke kan anbefale, hvis man gerne vil have hele oplevelsen i de åbne togdøre og vinduer. Billetterne kan købes på 1., 2. og 3. klasse - og jeg vil anbefale, at man køber sin togbillet på 2. klasse, medmindre man gerne vil sidde mere uforstyrret med lukkede vinduer og aircon, det kan man nemlig på 1. klasse. Man kan ikke bevæge sig frit mellem 1. og 2. klasse, men Nina og jeg fik heldigvis tigget os ned på 2. klasse, hvor de tre timer fløj afsted! Udsigten var fænomenal og følelsen af at stå i den åbne togdør, mens toget tøffer afsted i bjergene og gennem teplantager var noget helt særligt. Vi grinede lidt over, at vi gjorde så stort et arbejde for simpelthen af blive nedgraderet, men det havde bestemt ikke været den samme oplevelse at sidde i de gode sæder i en afkølet togkupe med lukkede vinduer - det virkede alligevel for velkendt.

Canyoning i Kithulgala
Sidste stop på turen var i Kithulgala, hvor vi skulle ud at prøve kræfter med canyoning og river rafling. Desværre var vandstanden for lav til at rafte, så vi nåede kun canyoning, hvilket heldigvis var super sjovt. Jeg havde ikke prøvet det før, men jeg er af den overbevisning, at det fåes en hel del vildere. Har man prøvet det før, og er man til vilde udfordringer, vil man måske foretrække en højere sværhedsgrad og nogle flere højdemeter, end Kithulgala umiddelbart kan tilbyde.

En vidunderlig rejse
Sri Lanka er en virkelig dejlig destination med masser af muligheder. Grundet landets størrelse kan man sagtens rejse hertil for 2-3 uger og få en masse forskellige indtryk, men har man tiden, så vil jeg klart anbefale at rejse rundt en hel måned og opleve den frodige natur, dyrelivet, spændende kultur, gode surf-bølger og ren afslapning i tropiske omgivelser.


Drømmer du også om at komme på dit livs rejseeventyr?
Få inspiration til din drømmerejse blandt vores spændende rejseforslag til Sri Lanka eller find vores mange andre fantastiske destinationer her.

Du er også velkommen til at sende en online rejseforespørgsel - så bliver du kontaktet af en rejsekonsulent snarest muligt.
Rejs på eventyr og backpacking i Sri Lanka
Til top