Af Mathias Kræpping Mouritsen

Stillehavet er fuld af de mest drømmende og postkortværdige bountyøer, hvor du kan føle sandet mellem tæerne på de kridhvide sandstrande, bade, dykke og snorkle i det turkisblåt vand, slappe af i en hængekøje under de svajende palmer og drikke drinks af kokosnødder. Men Stillehavets øer kan meget mere end det, og du vil blive overrasket over, hvilke evenyrlige oplevelser, der venter på disse øer.

Vi har spurgt vores stillehavsekspert og Product Manager, Mathias, hvad der er hans top 3 over rejseoplevelser i Stillehavet. Læs med her og få inspiration til dit tropiske rejseeventyr.

Mathias fortæller

Det er ikke nogen nem opgave for mig at udvælge de største oplevelser i Stillehavet. Området byder på så meget – og for mig har mine rejser hertil budt på nogle af mine allerstørste rejseoplevelser. Skal nogle af dem fremhæves, så må det være:

1. At svømme med pukkelhvaler på Tonga
De færreste naturoplevelser slår det at snorkle rundt i Stillehavets klare vand med de majestætiske kæmper. Hvert år fra cirka midt juli til midt oktober migrerer pukkelhvalerne fra Antarktis-området til de varmere vande for at føde deres unger i de sikre og varme omgivelser. Det giver en unik mulighed for at snorkle med de fantastiske dyr og opleve dem helt tæt på. Det er helt sikkert en af de største oplevelser, jeg har haft – at svømme rundt med op til 18 meter store hvaler og deres unger. Det kan klart anbefales!

Se vores rejseforslag til Tonga her.

2. At flyve over Kiribatis atoller i en lille propelflyver
Sjældent har jeg følt mig sig så langt væk fra omverdenen, som da jeg fløj med et lille propelfly over atollerne i Gilbert-øgruppen i Kiribati. Vi skulle til den lille ø Makin, hvor der sjældent kommer turister. Flyet var fuld af lokale, der skulle hjem til deres familier, samt diverse varer fra de mere velforsynede øer. Og så var der en dunst af diesel fra det gamle flys motorer. Men det var en fantastisk oplevelse at se de smukke atoller og de turkise laguner fra luften. Her er man virkelig langt væk hjemmefra – og det er fedt!

3. At være til middag hos de lokale på Cook-øerne
Der findes få steder i verden, hvor man føler sig lige så velkommen som på Cook-øerne. Her bliver man altid mødt med et ”Kia Ora” og et stort oprigtigt smil! Hvad landet byder på i gæstfrihed, strande og paradis mangler de dog lidt i madkultur. Jeg husker, at nogle lokale, jeg blev gode venner med på Rarotonga, engang fortalte mig, at de ikke havde sovet hele natten, fordi deres familie var kommet hjem fra New Zealand. Og det var ikke gensynsglæden, der var skyld i dette – men det faktum, at de havde taget McDonalds med fra Aucklands lufthavn! Alligevel er det en helt særlig oplevelse at blive inviteret på mad og drikke på Cook-øerne. En af de mest fantastiske aftener var på den lille ø Mitiaro. Her var der æresmiddag og drinks for min kæreste, min rejsemakker Betina og jeg. Det endte i spaghetti på dåse, alt for mange vodkadrinks og ukulele-sang til langt ud på natten.

Se vores rejseforslag til Cook-øerne her.

Er du blevet inspireret til at opleve de eksotiske øer, kan du læse om øerne i Oceanien og Stillehavet og se vores rejseforslag her.


Lokale på Cook øerne
Betina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, StillehavetBetina & Mathias, Stillehavet
Til top