KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Christina

Hvem er du?
Christina, 28 år og fra Esbjerg. Til hverdag arbejder jeg som sygeplejerske, både som mit faste arbejde og i vikarbureau.

Jeg drømmer om videre uddannelse, men helt præcist hvad er jeg ikke sikker på endnu; læge er dog højt prioriteret.

For mig betyder frasen "at rejse er at leve" alt. Det er måske lidt en kliché for mange, men friheden og fornøjelsen i at rejse rundt er guld værd for mig, og noget jeg værdsætter utrolig højt.

I min fritid spiller jeg fodbold, går i fitness og bruger tid sammen med venner og familie. Derudover er diverse rejseblogs godt besøgt, og søger her inspiration til nye rejsemål.

Hvor har du været og hvor længe?
Thailand, Australien, Tyrkiet, New Zealand, Fiji og Filippinerne, og diverse andre steder som "kuffertrejsende".

For godt og vel to år siden følte jeg, at der skulle ske noget med mit liv: Som 24-årig var jeg færdig med uddannelsen som sygeplejerske og havde haft to sabbatår efter gymnasiet, hvor jeg arbejdede mig op som restaurantchef hos McDonald’s, så jeg tænkte, der skulle ske noget impulsivt. Men... hvad skulle det være? Jeg brugte et halvt års tid på at kigge på diverse rejsesider, for drømmen om at komme til Australien var stor.

I efteråret 2015 tog jeg så beslutningen om at bestille en rejse. Og 1,2,3 så havde jeg bestilt en Backpacker Adventure-rejse på tre måneder til Thailand, Australien, New Zealand og Fiji med Jysk Rejsebureau. Noget jeg aldrig har fortrudt.

Se alle vores Backpacker Advnture-rejser - grupperejser for unge - her.

Filippinerne rejste jeg til i efteråret 2016; ø-hop med en god veninde, som jeg mødte på min Backpacker Adventure-tur med Jysk Rejsebureau.

Din inspiration?
Jeg har egentlig altid syntes, at folk, der rejste med rygsæk, var tabt bag en vogn, for hvem gider rejse med en tung rygsæk, bo på usle hostels og trave rundt? Jeg blev klogere!

Jeg har altid haft lidt bakterie-skræk og passet på, jeg ikke blev syg. Og det der med at sove i telt, ikke at få et rigtigt bad og intet internet, har jeg aldrig været vildt fan af. Så da jeg tog beslutningen om at være backpacker, sagde familie og venner til mig, om det nu også var en god idé?

Men for mig handlede det om at flytte grænser, at lære mig selv og verden bedre at kende. Mit liv har altid foregået i kasser, med lister og været meget struktureret. Så da jeg tog rygsækken på, rystede det min grundvold og ændrede hele min opfattelse af livet. Noget jeg aldrig har fortrudt. Så inspirationen springer ud fra at udvikling sker på kanten af kaos.

Læs meget mere om backpacking her.

Dit bedste rejsetip som førstegangs-backpacker?
Lær at sige pyt og vær spontan! Det er noget, jeg selv altid har haft svært ved, men som jeg lærte, mens jeg var afsted. Og nej det er ikke nemt. Men gør det!

Rejsetip!
Hav økonomien i orden; det koster altid lidt mere, end man regner med, for man vil gerne opleve og prøve alt, når man nu endelig er af sted (som f.eks. bungyjumping).


Rejsetip!
Lav en pakkeliste inden afgang. En backpack på 60 liter burde være rigeligt. Pak din taske om 10 gange, og hver gang fjerner du lidt mere end sidste gang, du pakkede tasken. Lige meget hvor man rejser hen, kan det meste købes, så pak kun det allermest nødvendige. Og tingene skal være praktiske, ikke nødvendigvis flotte. Medbring f.eks. altid håndsprit og en pandelampe.


Find vores backpacker pakkeliste her.

Rejsetip!
Har du en bucketlist? Ellers så lav en. Hvad er mustsee? Og hvad er noget du SKAL prøve? For mig var det vigtigt at få et dykkercertifikat, hoppe i faldskærm og bungyjumping. Sæt dig nogle mål, men husk, at der skal være plads til masser af spontane beslutninger.


Rejsetip!
Grupperejse eller alene? Find ud af, om du har lyst til at opleve det alene eller sammen med andre? Som førstegangs-backpacker vil jeg råde dig til at rejse med andre. For du vil helt sikkert have lyst til at tage af sted igen, og der har du rig mulighed for at tage afsted selv og nok også med mere selvtillid.


Leder du efter en rejsepartner, så kig her.

Rejsetip!
Hent app´en Hostelworld; her kan du booke overnatninger online på diverse hostels. Virkelig smart. Der findes selvfølgelig mange forskellige, men lige denne var jeg glad for.


Download app'en i AppStore her og i Google Play her.

Rejsetip!
Find en god pengekat eller mavebælte. Hav altid dine vigtige papirer, pas, det ene dankort (de andre i andre tasker; ja man skal have minimum to med) og andet tæt på dig. Selv havde jeg et mavebælte skrå over, så den ikke kunne hives af eller tabes. Man gider ikke bøvle med ambassader og ændring af flybilletter ved mistet pas.


Hvilke forberedelser lavede du?
Som skrevet ovenfor er det vigtigt, at man får lavet en to do-liste, herunder en pakkeliste og en bucketlist. En to do-liste er vigtig, da rejser til fjerne lande ofte har nogle krav med sig. Det kan være vaccinationer, visum, hængelåse, cargobag, adapter til strøm, pillepas, medicin (hvis du får det), valuta etc. Tjek op på de enkelte lande, og husk at se Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Rejsetip!
Husk en god rejseforsikring. Få styr på det, du gerne vil se og opleve, for det kan have betydning for din rejseforsikring. De fleste rejseforsikringer dækker kun op til 60 dage og dækker ikke ekstremsport. Så for mig var det essentielt, at jeg fik en, der dækkede præcis mine behov, da jeg både dyrkede ekstremsport, såsom dykning og faldskærmsudspring og var væk i længere tid. Og ja det er dyrt, men det er det hele værd, hvis ulykken sker. Hos Jysk Rejsebureau har de et samarbejde med Gouda, hvilket er rart, når man rejser i grupper, og de fleste derfor har denne.


Rejsetip!
Find noget godt kameraudstyr. Selv havde jeg telefon, kamera og vigtigt af alt, GoPro med alt udstyr til. Minderne er værd at gemme og dele med andre.


Rejsetip!
Hvis du virkelig er interesseret, så læs op på landets kultur; det giver dig helt sikkert en bedre forståelse for deres adfærd, og så er det faktisk ret spændende. Det kan også give anledning til en udflugt, eller et mustsee i landet. For mig var det vildt fedt at have læst om noget, og så se det i virkeligheden.


Hvorfor er det så fedt at rejse med rygsæk?
Ærligt, så er det det fedeste og mest trælse, jeg har gjort. At rejse som backpacker er vildt fedt, inspirerende og livsbekræftende, men selve det at have rygsækken på var træls, udelukkende fordi den var tung. Så en pakkeliste er nødvendig. Det har jeg bag øret til næste tur.

Men 99 % af tiden var det nu en fantastisk oplevelse at være backpacker. Du har en speciel frihed og har mulighed for at komme ud at se noget af landets mest uspolerede kultur og smukke natur, som du nok ikke ville se, hvis du var på charterrejse med kuffert. Du bor på hostel med andre mennesker fra hele verden og får en masse bekendtskaber og venner for livet. Og du skal træffe afgørende beslutninger, selv finde et sted at sove, noget at spise og transport til videre destinationer. Din personlighed og selvstændighed udvikles til et helt andet niveau.

Som backpacker er rejsen oftest ikke planlagt, og du er selv herre over, hvad du vil, hvornår du vil det ,og hvor længe du vil. Et godt råd er ikke at planlægge for mange steder på for kort tid. tre måneder til fire lande er presset. Jewg vil anbefale min. en måned til hvert land alt afhængig af, hvor meget man vi se, og hvor stort landet er. Tag hellere afsted en ekstra gang end at skulle skynde sig gennem rejsen.

Hvordan fik du råd?
Jeg har altid været god til at spare op og arbejde meget, har altid faldet mig naturligt. Hermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide at bruge penge, for det gør jeg også i stor stil. Men hvis jeg tager en beslutning om, at jeg vil noget, så sparer jeg op. Lige nu er jeg ved at spare op til endnu en backpacker-rejse, men denne gang beholder jeg lejlighed og bil herhjemme, så der skal lidt ekstra til.

Siden gymnasiet har jeg altid haft 2-3 jobs. Også under uddannelse. Det er noget, jeg sætter pris på, og jeg nyder det. Mit forbrug er stort, og derfor skal lønnen også være herefter.

Et godt råd vil være at sætte sig et mål. Find ud af, hvor mange penge du ca. skal bruge. Husk udgifter til rygsæk, vaccinationer etc. og læg lidt ekstra til. Lav et budget over, hvor meget du så kan lægge til side hver måned. Hvis man bider lidt i det sure æble nogen gange, kan man godt lægge lidt mere til side, end man først tror. Skær f.eks. ned på restaurantbesøg, shopping og diverse selvforkælelse såsom massage, negle og frisør for piger, og it-udstyr og øl med gutterne for drengene. Jeg lover jer, at det er det værd, og rejsen er noget, du aldrig vil glemme.

Dit bedste rejseminde?
Uh, den er svær, og det er noget, man tit bliver spurgt om. Personligt kan jeg ikke pege en eller to ting ud, som udelukkende var det bedste eller mest fantastiske. For hvert sted har sit minde, sin charme og min forelskelse. Men vil prøve at komme med nogle eksempler.

1. Elefanter. Et af de mest fascinerende dyr hvis du spørger mig. Så da Thailand var et af de lande, jeg skulle til, var jeg ikke i tvivl om, at noget af tiden skulle bruges med dem. Det er et rejseminde, der betyder meget.

2. Dykkercertifikat. Jeg tog mit første certifikat i Thailand og det andet i Australien, og brugte det også i New Zealand, Fiji og Filippinerne. Naturen i hvert land er fantastisk, men livet i havet er mindst lige så fantastisk. Min drøm har altid været at dykke på Great Barrier Reef, og det var endnu mere fantastisk, end jeg havde turdet håbe på. Nemofisk, hajer, skildpadder og koraller. Jeg er forelsket.

3. Bungyjumping. Jeg har altid været vild med ting, der får adrenalinen til at pumpe, så for mig var det et must at prøve noget, der var så vildt som muligt. Og da vi ramte Aj Hackett Bungy i New Zealand, som er 134 meter frit fald, var jeg solgt. Det skulle jeg bare prøve. Da dagen kom, var jeg ved at dø af skræk, men ville ikke fortryde ikke at have gjort det, når jeg kom hjem. Så da jeg stod på kanten, var det bare at springe med hovedet først. Og wow en oplevelse, det sidder stadig i mig.

4. At lære de lokale at kende. Sikken en fantastisk gæstfrihed man oplever. Især Thailand og Fiji har overrasket mig meget. De har så lidt at gøre med, men vil dele det med os. Husker især en fantastisk familie på Fiji: Vi boede på en lille ø, og kort tid forinden havde der været en cyklon, der næsten udslettede hele øen. Alligevel inviterer de os med ind i deres hjem og i deres kirke: De laver pandekager og saft til os, vi leger med børnene og er med til at passe dem om dagen. Selvom kommunikationen halter, er kropssprog og følelser ikke til at tage fejl af. Det er helt sikkert nogle mennesker, der har fået en plads i mit hjerte.

5. Fraser Island og Whitsundays i Australien. Behøver jeg sige mere? Noget af den smukkeste natur jeg nogen sinde har set. Hajer, dingoer og kænguruer. Er forelsket i det land.
Men trekking i junglen, scootertur til varmekilder, surflektioner, smukke strande, solnedgange, zoologiske haver, operahuset, hængekøjer, beach volley, drukture, Full Moon Party, skydive, rafting og dejlige mennesker har ligeledes skabt utrolig mange dejlige rejseminder. Listen er næsten uendelig lang.

Din bucketlist?
Lige nu planlægger jeg en tur til Asien og en til Afrika. Jeg vil gerne en måneds tid til Afrika og arbejde som frivillig på et vildtdyrsreservat. Et sted hvor de blandt andet får dyrebørn ind, hvis forældre er blevet dræbt af krybskytter. Her kommer min forkærlighed for elefanter igen ind, da de har et elefantbørnehjem.

Læs meget mere om frivilligt arbejde i udlandet her.

Og så planlægger jeg en 3-4 måneders rejse til Asien, nærmere Laos, Vietnam, Cambodja og Indonesien. Igen her bliver det nok en Backpacker Adventure-rejse med Jysk Rejsebureau.
For mig er det vigtigt, at jeg finder landene interessante, og der skal være både kultur, natur og mulighed for noget anderledes, såsom dykning.

Senere vil jeg gerne rejse rundt i Sydamerika, og her er Galapagos især vigtig. Så vil jeg køre rundt i USA i en autocamper og gerne på Route 66. Så fremtiden er planlagt, og hvis der engang kommer børn ind i billedet, kommer de med.

Tak til Christina for at dele din rejseglæde med andre!

Se alle vores jordomrejser her

Christina, Interview
Christina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, InterviewChristina, Interview
Til top