Togrejser er populære og ifølge vores direktør, Niels, skyldes populariteten især muligheden for at komme tæt på de lokale og opleve byer og landskaber, man ellers ikke ville se - og at man tvinges til at være til stede i nuet. Særligt Kina og Rusland (før krigen i Ukraine) er populære, når det gælder de længere togrejser, men "slow travel"-oplevelsen fås også på kortere strækninger i f.eks. Japan, Australien, Canada, Vietnam og Thailand.

Drømmer man om at komme tættere på de lokale og opleve mere end de kendte turist-seværdigheder på sin næste udlandsrejse, så er et tip at overveje at inkludere en togtur i rejseplanerne:

"Når man rejser med tog, får man en masse oplevelser, man aldrig ville få, hvis man bare hoppede ombord på et fly. På et tog ser man alt fra helt små, lokale landsbyer til varierende landskaber suse forbi vinduerne. Desuden er en togrejse virkelig indbegrebet af "slow travel": Mange steder er der ikke wi-fi eller andre former for digital underholdning, så man er fuldstændig til stede i nuet. Samtidig er det en super god mulighed for at møde de lokale, der selv rejser med tog, i øjenhøjde og komme ind på livet af dem, fortæller Niels.

To togrejse-hit
Ifølge Niels er de mest populære togrejser hhv. Tibet-ekspressen i Kina og (frem til krigen i Ukraine) de tre ruter, der ofte omtales som den transsibiriske jernbane.

"Tibet-ekspressen er verdens højeste jernbane, der går fra Beijing i Kina til Lhasa i Tibet. 1.000 km af skinnerne ligger i over 4.000 meters højde og løber både forbi store industribyer og små tibetanske landsbyer. Det er derfor en meget scenisk og smuk tur. Det, vi kalder den transsibiriske jernbane, består egentlig af henholdsvis den trans-manchuriske, den transsibiriske og den trans-mongolske jernbane. De kombineres tit, fordi folk gerne vil opleve både Rusland, Mongoliet og Kina på samme rejse (før krigen i Ukraine). Det er en fantastisk tur forbi bl.a. russiske storbyer og kolonihave-områder, gamle "hemmelige" militærbyer, verdens dybeste sø, Bajkalsøen, og golde mongolske sletter - inden man ender i Beijing," fortæller han om strækningerne, der tager hhv. 2-3 og 7-10 dage.

Få en smagsprøve på tog-oplevelsen
Har man andre destinationer øverst på bucket-listen - eller foretrækker man bare tog-eventyr af kortere varighed - er der også rig mulighed for at prøve "slow travel"-rejseformen mange andre steder i verden.

"I Japan og Vietnam er det oplagt at køre med tog imellem de forskellige byer. Vi ser også flere og flere, der erstatter dele af deres roadtrip i Canada eller Australien med en togtur - enten med et "luksustog" med egen kupé og panoramavinduer eller med mindre, lokale tog. Især på Australiens østkyst er de offentlige togforbindelser blevet rigtig gode de seneste år. I Sri Lanka, Indien, Thailand og Kina er der mange muligheder for at rejse med lokale tog - også hvis man bare vil prøve det på en enkelt dagstur," tipper Niels, der mener, at togrejser er for alle:

"Kort sagt er det for eventyrlystne i alle aldre - både unge backpackere og voksne par. Faktisk er det også ideelt for familier, da det tit er mindre stressende for forældrene end at skulle ind og ud af lufthavne - og man har mere plads end i en bus, så børnene slipper for at skulle sidde stille hele turen," forklarer han.

Praktisk information
Vores rejseeksperter hjælper gerne med råd og vejledning til togrejser i hele verden.
Uanset hvilken togrejse, man drømmer om, anbefales det at booke billetterne i god tid for at sikre, de ikke bliver udsolgt.

Se vores bud på legendariske togrejser her.


Til top