KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Jeanett Jensen

Trinidad blev grundlagt i 1514 af den spanske conquistador Diego Velázquez som base for koloniseringen af "Den Nye Verden", og i de efterfølgende århundreder blomstrede byen som følge af en succesfuld sukkerindustri.

Fredet by
I dag er Trinidad fredet pga. sin historiske betydning, og det er skønt bare at vandre omkring på må og få og nyde atmosfæren, og måske få en lille snak med de imødekommende indbyggere - såfremt det spanske rækker!

Udover flere smukke pladser og kirker fra 17- og 18-hundredetallet er der ikke mange seværdigheder i byen. Det lille udvalg af museer bør man ikke bruge for megen tid på. I stedet kan det anbefales at besøge en af byens små hyggelige gårdhaver, hvor de lokale bands underholder med cubanske klassikere, og en salsalærer står parat til at gøre dig bedre rustet til det cubanske natteliv.

En af Cubas bedste strande
Området omkring Trinidad byder også på store oplevelser, som man ikke bør gå glip af. En af Cubas bedste strande ligger kun 13 km syd for Trinidad, og bjergene Sierra Escambray kan nås på en dagstur. I den nærliggende sukkermølledal ”Valle de los Ingenios” kan man bl.a. besøge en gammel plantage, hvor slaverne knoklede hårdt for at sikre produktionen af sukker og brændevin – helt op til slutningen af 1800-tallet.

Udflugt på hesteryg
Mest imponerende er dog udflugten på hesteryg til vandfaldet Cascada el Cubano, der ligger ca. 45 minutters ridt fra Trinidad. Turen går igennem et scenisk landskab med tobaksmarker og bananplantager, og er man lidt vant til at ride eller bare et naturtalent, er det en fed fornemmelse bare at galoppere derudad under den brændende sol med vinden i håret. Efter rideturen har man ca. 40 minutters gang igennem en nationalpark, før man når vandfaldet, der godt kan virke lidt skuffende i tørtiden. En forfriskende svømmetur kan man dog få hele året rundt, og så kan man jo glæde sig til turen tilbage!

Trinidads natteliv
Har man energi til flere udfoldelser, bør man udforske Trinidads natteliv, hvor der flere steder er live-musik hver aften. Man kan også vælge at pudse salsa-trinene af på det lokale diskoteket, der ligger helt unikt i en kæmpe grotte. Og husk, at når de afrocubanske rytmer driller, så snup blot en mojito til!

Se alle vores rejseforslag til Cuba her.
Trinidad på Cuba
Stranden i Trinidad, CubaTrinidad på Cuba
Til top