Efter en rigtigt god rejse burde du måske være fuldstændig i zen, have masser af overskud og stråle som en sol. Men kender du det, når du i stedet for bare synes, at alle derhjemme kun går op i de mindste ting, du har let til tårer, du synes ikke, byen eller omgangskredsen har udviklet sig overhovedet, og generelt bare er lidt i dårligt humør hele tiden? Så lider du måske af Post Travel Blues - et fænomen, som de fleste rejsende kender til og som Lonely Planet beskrev tilbage i 2012.

Der er heldigvis råd for Post Travel Blues: Læs herunder fire gode råd til, hvordan du overlever Post Travel Blues, når du kommer hjem fra din rejse.

1. Drøm om næste rejse
Det er altid godt at have noget at se frem til. Planlæg altid den næste rejse umiddelbart efter hjemkomst, så undgår du de værste Post Travel Blues symptomer. Ved du ikke, hvor du har lyst til at rejse hen, så følg næste råd.

Surf rundt i alle rejseforslagene her på siden, så kan vi næsten garantere, at nye rejsedrømme vil boble op og fortrænge din Post Travel Blues.

2. Lav en opsparing
Køb en gammeldags sparegris eller opret en ekstra bankkonto (som hedder 'Drømmerejse') og saml alle mønter, du får tilovers, eller overfør et fast beløb om måneden. Så er du da bare lidt på vej.

3. Udforsk din hjemegn med ”turistbriller”
En sund måde at bevare noget af rejse-feberen på er at se dine omgivelser med nye øjne. Lad som om, du ikke har set byen eller området du bor i før. Tag på museum, tag på vandretur, inviter naboen på kaffe eller tag forbi den lokale turistinformation og opsøg attraktionerne i området.

4. Inspirer andre
Endelig kan du dele ud af dine erfaringer. Når nu veninden, kæresten eller familien ikke gider høre mere om, hvor fedt det bare var på din rejse, så find nogen der rent faktisk gider at høre på dig. Giv dine tips videre online eller find nogen, der skal ud at rejse, og del ud af dine oplevelser og erfaringer.

Til top