Har du overvejet at besøge Vancouver på din rejse til Canada? Så får du her vores bud på, hvad du ikke må gå glip af i den canadiske storby, som kandiderer til at være en af verdens smukkeste metropoler.

Hvis vi skulle sætte en finger på Vancouver, så er det, at der simpelthen er for mange ting at opleve i byen. Som besøgende er det nemlig en udfordring at nå det hele. Og det er uanset, om du er der i fire dage eller fire uger. Denne by på Canadas vestkyst består nemlig ikke kun af skyskrabere, men har også en smuk kystlinje, grønne åndehuller, specielle markeder, gode restauranter, historiske steder og sublim shopping – alt sammen omgivet af billedskønne bjerge, der minder dig om, at den storslåede natur venter lige uden for byportene.

Drømmer du om at tage på roadtrip i Canada?Her kan du læse om Anders’ rejse, da han i 2022 var på roadtrip med sin familie fra Calgary til Vancouver.

Tag cyklen i Stanley Park
Byens grønne oase hedder Stanley Park. Parken ligger på en halvø og udmærker sig blandt andet ved at byde på en 10 km lang seawall, hvor du kan løbe, gå eller cykle, samtidig med at du nyder synet af bølgerne i English Bay. Parken er mere end 1.000 hektar og er dermed større end Central Park i New York. Den indeholder både et vandland til børn, tennisbaner, to gode badestrande (Third og Second Beach), Vancouver Aquarium og et hav af hyggelige gå- og cykelstier. Det er et skønt åndehul, hvor du helt glemmer byens travlhed.

Sejl til markedet på Granville Island
Også beliggende på en halvø, nemlig Granville Island, finder du Vancouvers mest populære marked, hvor lokale handler skinnende æbler, sirligt stakkede grøntsager og friskfanget fisk og skaldyr. Nogle besøgende kommer for at suge den lidt boheme-agtige atmosfære til sig, samtidig med at de nyder udsigten til Vancouver og måske én af øllene fra Granvilles eget bryggeri. Markedet har åbent hver dag, og du kan sejle dertil med små træbåde over False Creek, som er en lille fjord i hjertet af Vancouver. Granville Island var oprindeligt et industriområde, men siden begyndelsen af 1900-tallet har der været marked og handel på øen, som i dag har udviklet sig til lidt af et turist hotspot – men ikke desto mindre stadig meget charmerende og bestemt et besøg værd.

Den kinesiske have i Chinatown
Det føles lidt som at træde ind i en anden verden, når du går gennem den lave port til Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Den kinesiske have er fuld af minutiøst klippede træer og åkandefyldte søer. Haven ligger i Nordamerikas næststørste Chinatown – kun overgået af den i San Francisco. Det er en rejse gennem historien, når du slentrer i den kinesiske bydel, der allerede opstod tilbage i 1850’erne, da de første kinesiske immigranter slog sig ned under The Fraser Gold Rush. Senere kom tilflytterne i form af kinesiske gæstearbejdere, der arbejdede hårdt for at færdiggøre den transcanadiske jernbane. Derudover flyttede mere end 125.000 velhavende kinesere fra Hong Kong til Vancouver i årene op til, at briterne gav Hong Kong tilbage til kineserne.

Shop amok på Robson Street
Byens mest mondæne shoppeområde har sit udgangspunkt omkring Robson Street. Her finder du alle de alt for dyre butikker, men heldigvis også mange steder hvor du kan købe både tøj og sneakers uden at sprænge dit rejsebudget. Der er over 100 butikker på gaden, men er du ikke velsignet med et shoppegen, kan du passende slå dig ned på en café med en god kop kaffe (dem er der mange af i Vancouver) og nyde synet af det bølgende menneskehav på Robson Street.

Nyd bohemelivet i Gastown
Vancouvers ældste kvarter, Gastown, er byens vugge. Det var her på de brostensbelagte gader, at byen tog sin begyndelse, og det kan man godt fornemme, når man går langs bydelens hovedåre, Water Street. Kvarteret har fået sit navn efter dampskibskaptajnen ”Gassy” Jack Deighton, som ankom i 1867 og åbnede områdets første saloon. Gå en tur i det lille kvarter, hvor der stadig i dag er mange historiske bygninger, der udløste, at Gastown i 2009 blevet udnævnt til National Historic Site. Der er en skøn boheme-stemning, uanset om du besøger de lokale designeres tøjbutikker, gallerierne eller restauranterne.

En anbefalelsesværdig afstikker i højderne
Kan du løsrive dig fra Vancouvers varme omfavnelse, kan det anbefales at tage til Capilano Suspension Bridge, der ligger en halv times kørsel udenfor byen. Her gynger en hængebro, der er hele 140 meter lang og 70 meter høj. Her er der garanti for, at det kilder i maven!

Vil du opleve Vancouver og Canada på din næste rejse? Se vores spændende rejseforslag til Canada her.

Vancouver
Til top