KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Mathias Kræpping Mouritsen

I sommeren 2019 besøgte jeg og tre rejsekammerater det tropiske ø-paradis Samoa, der er smukt beliggende i Stillehavet.

Kun lige ankommet og allerede på Island Time
Da vi landede i lufthavnen på Upolu vidste vi straks, at vi var ankommet til paradis. Turen ind til Apia foregik ad små veje langs øens kyst. I vejkanten lå huse i alle regnbuens farver med de mest velplejede haver. De andre biler på vejen kørte max 30 kilometer i timen, og da gik det op for os - vi var virkelig kommet på Island Time!

I Apia boede vi de første dage ved en dansk mand ved navn Claus, der ejede et lille, hyggeligt pensionat i byen. Vi besøgte de lokale markeder og fandt naturligvis Happy Hour på en bar nede ved lystbådehavnen.

Lokal middag på stranden og dans under stjernehimlen
Samoa er særlig kendt for deres simple fales (hytter) langs stranden, og de næste dage brugte vi ved Saleapaga Beach i en lille, simpel green fale i strandkanten. Hver aften præcis kl. 18.00 blev der serveret mad ved langborde, mens lokale dansegrupper sørgede for underholdningen under Samoas funklende stjernehimmel. Det var en virkelig oplagt mulighed til at komme i kontakt med de andre på øen - og den mulighed greb vi selvfølgelig. Her lærte vi både andre rejsende og de lokale at kende.

Savai’i gemmer på noget rigtig godt!
Vi var også en tur på Savai’i, hvor vi fik fragtet vores lejebil over med den lokale færge kaldet Lady Samoa 2. På Savai’i vinkede de lokale, når vi kørte igennem landsbyerne. Vi badede i eventyrlige vandfald, besøgte en gammel kirke, der var dækket af lava fra øens vulkan, og vi svømmede med nysgerrige havskildpadder. Men allermest fantastisk var nok overnatningerne i vandkanten på det lokaldrevne lodge, vi boede på. Her smagte vi rejsens bedste bøf og sashimi, og når bartenderen ellers havde det på lager, fik vi også et glas vin til.


Samoa er et sandt Stillehavsparadis. Vi kan kun sige tak til Samoa for en vidunderlig og charmerende uge på Island Time. Du skulle prøve det selv!

Mange rejsehilsner Mathias,
Product Manager ved Jysk Rejsebureau


Vil du selv opleve Samoa?
Se alle vores spændende rejseforslag til Samoa her.
Samoa, Mathias
Samoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, MathiasSamoa, Mathias
Til top