Af Heidi Geisler

Kina om vinteren er fantastisk smukt - med frostklar blå himmel og solskin det meste af dagen - men også ualmindelig koldt. Så koldt havde jeg ikke drømt om, at det kunne være, men heldigvis var vi godt forberedte og havde masser af tøj med.

Der er masser af liv og kontraster
Beijing er en fantastisk by, der byder på masser af oplevelser. Der er små smalle stræder med boder, hvor de sælger deres berømte Peking-ænder og andre specialiteter. Det vrimler med mennesker i alle aldre - nogle i moderne, vestligt tøj og andre i deres mere traditionelle og farverige tøj. Der er masser af liv, og selvom det er koldt, står de ved deres små gadekøkkener og steger mad i olie. Der dufter helt fantastisk, og man kan spise sig mæt for meget få penge.

Der findes også en mere moderne del af Beijing med store shoppingcentre og skyskrabere, der rager op i den noget smog-befængte himmel.

Beijing er en by med mange kontraster, og det ses tydeligt på både bygninger og folk - der viser et stort skel mellem rig og fattig. Man ser folk ligge og sove på gaden pakket ind i aviser og plastik for at holde varmen, og rundt om hjørnet holder der meget store og dyre biler.

Parkerne
Det er en storby med rigtig mange flotte parker med søer og flot vegetation. Der er rig mulighed for at komme ud og gå nogle ture og nyde naturen, selvom man er meget tæt på det pulserende byliv. Kineserne selv er også meget glade for at gå ture i deres mange parker, og man fornemmer en vis stolthed. Den smukkeste af alle parkerne er sommerpaladset, som var kejserens sommerresidens.

Den kinesiske mur
Når man er i Beijing, må man ikke gå glip af den store og meget smukke mur, der er ca. 6000 km lang. Den blev for mange år siden bygget for at holde mongolerne ude og for at beskytte kineserne. Det er et fantastisk bygningsværk med en helt ubeskrivelig udsigt. Tager man derud i februar, som vi gjorde, skal man virkelig have godt med tøj på; lange underbukser eller skibukser er et must. Det blæser ofte meget, og oplevelsen er ikke den samme, hvis ikke man er klædt rigtig på, så sørg for masser af tøj.

Vi var i byen i en uge, og det var passende til at se de fleste attraktioner. Det bliver hurtigt en aktiv ferie, hvor man går meget og suger en masse kultur til sig om dagen – om aftenen kommer man hjem med røde kinder af kulden, og så går man ofte ud og spiser et godt måltid. De har et godt køkken i Kina, dog er det meget olieret – de frituresteger stort set alt.

Jeg kan kun anbefale at tage til Kina - også om vinteren, hvor der ofte er færre rejsende. Man kan have lidt af muren for sig selv, og det er ofte meget solrigt og klart.

Se alle vores rejseforslag til Kina her.
Vinter i Beijing, Kina, Asien
Vinter i Beijing, Kina, AsienVinter i Beijing, Kina, AsienVinter i Beijing, Kina, AsienVinter i Beijing, Kina, AsienVinter i Beijing, Kina, Asien
Til top