Af Pernille Smidt-Kjærby

Efter en lang tur landede jeg i Los Angeles i går aftes. Jeg vågnede en del gange i nat og følte mig rimelig jetlagged her til morgen.

Bike and hike i West Hollywood
Heldigvis skulle mit nye hood, West Hollywood – eller WeHo, som de lokale kalder det – opleves på cykel og til fods, på en såkaldt "Bike and hike”-tur. Super fedt i forhold til at skulle have siddet i en bus eller bil. Intet blæser jetlag væk som frisk luft og motion.

Jeg har været i L.A. før, men der boede jeg nede ved stranden i Santa Monica, så jeg havde glædet mig til at opleve den lokale L.A. vibe i West Hollywood. Og hvilken bedre måde end på cykel med en lokalkendt guide. Eric er født og opvokset i L.A. og god for mange små røverhistorier; både om områdets tidlige 1920er-historie og om de kendisser, der bor her.

Greystone Mansion eller Doheny Mansion
Selvom L.A. er en storby, følte vi os helt trygge på cyklerne; både rundt i West Hollywoods gader, på Rodeo Drive, blandt kendisvillaerne og på de kuperede veje i Beverly Hills, hvor vi bl.a. også gik en tur ved Greystone Mansion (også kendt som Doheny Mansion). Huset er bygget i tudorstil og er omgivet af en smuk og veltrimmet, engelskinspireret have. Rigtig mange film er optaget i og omkring Greystone Mansion – og udsigten over L.A. er fantastisk heroppe fra toppen af Hollowood!

Kunstnerisk og fodgængervenlig
West Hollywood er kendt som den mest fodgængervenlige del af Los Angeles. Alting ligger i gåafstand, og det er en skøn og meget farverig bydel, som byder på mange kunstneriske finurligheder i bybilledet.

En pink mur – måske den mest fotograferede i området, et designdistrikt, boheme cafeer, Melrose Place, tjekkede butikker, kendisejede restauranter, små hemmelige rooftop-haver og masser af restauranter og nightlife; både nat og dag faktisk. Kommer du til Santa Monica Boulevard på en søndag, er her tætpakket med mennesker; ”Sunday Funday” – som søndagsfesten kaldes.

West Hollowood er et rigtig god bud på en mere lokal L.A.-oplevelse, hvor det ikke bliver enormt turistet. Det er også et godt alternativ til strandområderne ved Santa Monica og Venice, hvis det ikke lige er standliv, du er ude efter – eller hvis du, som jeg, ankommer lidt udenfor sæsonen.

Find alle vores rejseforslag til USA her.

West Hollywood, USA, Pernille
West Hollywood, USA, PernilleWest Hollywood, USA, Pernille
Til top