Her på siden finder du praktisk information og fakta om Bolivia.


Praktisk info om at rejse i Bolivia

Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere får gratis 30 dages turistvisum ved ankomsten til Bolivia, hvis de kommer med fly. Ved ankomst over land får man ligeledes 30 dages turistvisum. Bemærk, at alle børn uanset alder skal have eget pas ved indrejse til Bolivia. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Bolivia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Bolivia.

Særlige indrejseregler i Bolivia i forbindelse med Covid-19
Alle rejsende skal være færdigvaccinerede og kunne fremvise gyldigt vaccinationskort (coronapas). Vaccinationskortet er gyldigt 14 dage efter sidste stik. Børn under 5 år er undtaget for vaccinationskrav.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Bolivia kan overordnet opdeles i tre zoner: højsletten, dalene og lavlandet. I lavlandet mod nord og øst er klimaet fugtigt og tropisk. På højsletten i vest og sydvest er klimaet koldt tempereret.
I Bolivia er der vådt om sommeren og tørt om vinteren. Den bedste periode at rejse i landet er derfor om vinteren fra april til oktober. I denne periode er vejret om dagen som regel klart og solrigt. Temperaturen falder dramatisk om natten i dalene og højsletten og temperaturer under frysepunktet forekommer ofte i højsletten i juni og juli.
Regnsæsonen varer fra november til marts, og især den heftige regn i januar og februar kan bevirke, at visse områder på den enorme højslette bliver ufremkommelige.
Det kan ikke anbefales at rejse i lavlandet i regnsæsonen på grund af de store mængder regn og mange myg.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Bolivia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Bolivia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Bolivia her.

Penge
Der findes kontantautomater til Visa-kort og Mastercard i storbyerne, og det er muligt at betale med kreditkort i nogle rejsebureauer og supermarkeder. Du kan veksle kontanter i næsten alle byer, og de større byer har både banker og små vekselhuse (casa de cambios). I vekselhusene er kommissionen generelt mindre, og ekspeditionstiden langt kortere end i bankerne. US-dollars er mest brugbart, men det er også muligt at veksle valutaer fra de omkringliggende lande ved grænserne.

Transport
Bus:
At rejse med bus er den enkleste måde at komme omkring på. Der er en central busterminal i hver by, hvor alle selskaber holder til, og hvor det er meget let at overskue forskel i kvalitet og priser. Bustransport er billigt, og busserne er af rimelig standard.

Tog:
Bolivia har to togselskaber i Bolvia: Ferroviaria Andina og Ferroviaria Oriental. Begge selskaber dækker en begrænset del af Bolivia, men giver et bekvemt alternativ til busser. Villazon til Uyuni og Oruro til Uyuni med tog er særligt populære ruter i Bolivia. I den østlige del af landet dækker Ferroviaria Oriental Santa Cruz - Puerto Quijarro (grænsen til Brasilien) og Santa Cruz - Yacuiba (grænsen til Argentina).

Fly:
Har du kort tid i Bolivia og har du lyst til at opleve så meget som muligt af landet, er det oplagt at flyve. En rejsekonsulent kan hjælpe med at finde den optimale flyløsning, der passer til længden og oplevelserne på din rejse.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: La Paz og Sucre
Sprog: Spansk, quechua, aymará og andre indianske sprog
Klima: Fra subtropisk til koldt i højlandet
Valuta: Bolivianos
Religion: Katolsk


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top