Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Her på siden finder du praktisk information og fakta om Bolivia.


Praktisk info om at rejse i Bolivia

Klima og bedste rejsetidspunkt
Bolivia kan overordnet opdeles i tre zoner: højsletten, dalene og lavlandet. I lavlandet mod nord og øst er klimaet fugtigt og tropisk. På højsletten i vest og sydvest er klimaet koldt tempereret.
I Bolivia er der vådt om sommeren og tørt om vinteren. Den bedste periode at rejse i landet er derfor om vinteren fra april til oktober. I denne periode er vejret om dagen som regel klart og solrigt. Temperaturen falder dramatisk om natten i dalene og højsletten og temperaturer under frysepunktet forekommer ofte i højsletten i juni og juli.
Regnsæsonen varer fra november til marts, og især den heftige regn i januar og februar kan bevirke, at visse områder på den enorme højslette bliver ufremkommelige.
Det kan ikke anbefales at rejse i lavlandet i regnsæsonen på grund af de store mængder regn og mange myg.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Bolivia er baseret på hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Bolivia kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret i Bolivia her.

Penge
Der findes kontantautomater til Visa-kort og Mastercard i storbyerne, og det er muligt at betale med kreditkort i nogle rejsebureauer og supermarkeder. Du kan veksle kontanter i næsten alle byer, og de større byer har både banker og små vekselhuse (casa de cambios). I vekselhusene er kommissionen generelt mindre, og ekspeditionstiden langt kortere end i bankerne. US-dollars er mest brugbart, men det er også muligt at veksle valutaer fra de omkringliggende lande ved grænserne. Rejsechecks kan veksles uden problemer men til en lavere kurs end kontanter.

Visumforhold og indrejsekrav
OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Nedenstående informationer er med forbehold for ændringer.

Man behøver ikke visum for at komme ind i Bolivia. Ved ankomsten får man gratis et indrejsestempel i passet, som er gældende for et ophold i op til 90 dage. Husk altid at have pas eller kopi heraf inklusiv indrejsestempel på dig, da det er et lovkrav.

Læs mere om visumregler til Bolivia.

Der kan forekomme indrejsekrav til Bolivia såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Bolivia.

Transport
En rejse i Bolivia kan være en hård styrkeprøve for tålmodigheden. Vejene er ofte i temmelig dårlig stand, og især om sommeren kan man komme ud for, at skulle vente på at bolivianske vejarbejdere får repareret den sidst nedskyllede bjergvej. Mange hovedstrækninger er dog asfalterede.

Bus:
At rejse med bus er den enkleste måde at komme omkring på. Der er en central busterminal i hver by, hvor alle selskaber holder til, og hvor det er meget let at overskue forskel i kvalitet og priser. Bustransport er billigt, og busserne er af rimelig standard.

Tog:
Et behageligt transportmiddel er toget, som man kan gøre flittigt brug af i Bolivia. En hovedstrækning går fra Arica i Chile via La Paz til Uyuni, hvor den deler sig og går henholdsvis mod Argentina og tilbage til Antofagasta i Chile. En anden hovedstrækning går fra Sao Paulo i Brasilien til Santa Cruz og videre til Buenos Aires. Togene kører ofte om natten. Pas godt på bagagen under turen og medbring godt med tålmodighed - togene er tit forsinkede.

Fly:
Har du kort tid i Bolivia og har du lyst til at opleve så meget som muligt af landet, er det oplagt at flyve. En rejsekonsulent kan hjælpe med at finde den optimale flyløsning, der passer til længden og oplevelserne på din rejse.

Drikkepenge
I de fleste lande er drikkepenge en del af lønningerne for de ansatte i servicebranchen. Derfor er det god kutyme (og nogle gange direkte nødvendigt) at give drikkepenge til fx rengøringspersonale, tjenere, guider, chauffører mv. afhængigt af det land du skal besøge. Vi anbefaler derfor at du sætter dig godt ind i hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem inden du tager af sted på din rejse. Find fx information om drikkepenge i Lonely Planets guidebøger.


Fakta

Hovedstad: La Paz og Sucre
Sprog: Spansk, quechua, aymará og andre indianske sprog
Klima: Fra subtropisk til koldt i højlandet
Valuta: Bolivianos
Religion: Katolsk


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top